A blues toronymagasra tette a lécet – Óriási koncertet nyomott a Vintage Trouble! Cikk

Huhh, hol is kezdjem? Szerencsére voltam már idén nem kevés baromi jó koncerten, de azt hiszem túlzás nélkül az év eddigi csúcspontja a tegnap esti Vintage Trouble elképesztően intenzív rhythm & blues show-ja volt az A38 Hajón!

Bár szeretem, biztos, hogy nem én vagyok a stílus egyik legnagyobb rajongója, de amit ez a négy kaliforniai srác elhozott nekünk június utolsó estéjén, az még egy szoborparkot is seggrázásra késztetett volna. Lassan és ízesen, vagy épp lüktetve és lendületesen, de ízig-vérig déli blues szólt, a legnagyobbak nyomdokaiban, fűszerezve a stílus füstös klubokban kisarjadt esszenciájával, őszinteségével és szabadszájúságával. Természetesen mindhárom lemez dalaiból volt merítés, a közönséget pedig egy pillanatig sem kellett nógatni a táncra, de a Run Like the River húzására és a záró Blues Hand Me Down hömpölygésére meggypirosra izzott a hangulat. A hibátlan zenei vonulatot nem is cincálnám tovább, aki még nem ismeri a csapatot, bátran landoljon a Vintage Trouble Youtube csatornáján, tetszeni fog, amit ott talál!

Persze a show nem show zenekar és főleg karakterek nélkül, amiből itt nem volt hiány: mind a négy tag hatalmas fazon, de a frontember Ty Taylor energiája és lelkesedése valami hihetetlen erővel rántotta egybe a produkciót. Spontán kézen állt, nyomott bodysurföt vagy épp átcsatangolt terem keverő melletti sarkába miközben folyamatosan jöttek a sztorik, gegek és persze a jobbnál jobb dallamok.

Hatalmas élmény volt élőben látni ezt a zenekart és bevallom, iszonyatosan szeretném például egy Sziget A38 sátorban megnézni, hogyan pörgetik fel a plafonig több ezer ember hangulatát, mert képesek rá, az nem is kérdés. Egy szó mint száz, akár fesztiválra, akár klubba, de óriási hiba lenne őket nem visszahívni Magyarországra!

 

Szöveg: Fesztiválok Városa

Kapcsolódó tartalom