A hétvégén indul a Bakonyi és a Festetics Vágta Cikk

Különleges Elővágtáknak nézünk elébe ezen a hétvégén, hiszen nem mindennapi helyszíneken élvezhetik a látogatók a lovas programokat és izgalmas futamokat. Míg a szombati Bakonyi Vágtát a Zirc melletti Tündérmajorban, a mesébe illő Tündér Farmon rendezik meg, addig a két napos gyenesdiási Festetics Vágtának az impozáns Festetics-kastély és a nagymúltú, hegyekkel körülölelt Faludi-sík ad otthont, ahol egykoron a híres Festetics ménes lovait tréningezték.

A különleges környezetben várhatóan bravúros futamoknak  lehetnek majd szemtanúi a látogatók, akármelyik Elővágtát is választják hétvégi programnak. A Bakony szívében Zirc színeiben Molnár Gyöngyi is indul, aki bizony már kétszer állhatott fel a Nemzeti Vágták döntőjében a dobogó legtetejére. A Festetics Vágta mezőnye is nagyon erős: az indulók között van a tavalyi Nemzeti Vágta második helyezettje és több olyan lovas is, akik döntőbe jutottak már legalább egyszer a hatalmas lovas fesztivál 10 éve alatt.

Mindkét Elővágtán fellép a Fordulj Kispej Lovam Néptáncegyüttes, akik ízelítőt adnak abból a fergeteges hangulatból, amit a szeptemberi Nemzeti Vágtán, az ország eddigi legnagyobb szabadtéri táncházában élhetnek majd át a látogatók. Az Elővágtákon az együttes egy 8-10 fős férficsapattal képviseli magát, szeptemberben a Hősök terén viszont kortól és képzettségtől függetlenül bárki csatlakozhat majd a hatalmas körtánchoz.

A Festetics Vágta további meglepetéseket is tartogat még. A két napos rendezvény első, ráhangoló napja a Festetics-kastélyban és parkjában széles programkínálatot nyújt a lovaskultúra jegyében. A parkban a régi időket megidézve bemutatják majd az arisztokrácia lovas szokásait, például azt, mire kellett figyelnie egy dámának a nyeregben, a Tükörteremben pedig lovas témájú élő zenei összeállítással készülnek a szervezők.

További információk:

 

Sajtóanyag: Nemzeti Vágta

Kapcsolódó tartalom