Amon Amarth koncert a Trackben 2017.08.23, Barba Negra Track, Budapest

amonamarth_koncert_2017_fejlec

Tavaly decemberi nagysikerű Barba Negra Music Club-os koncertje után augusztus 23-án visszatér hozzánk az Amon Amarth! A legutóbbi konceptlemez, a Jomsviking dalait ezúttal a Barba Negra Track színpadán prezentálja majd a svéd viking metal banda, vendégük pedig az igen ritka hazai klubkoncertjeik egyikét itt adó Sear Bliss lesz!

"A Jomsvikingek a viking hadtestek egyik legendás egysége voltak, akikről számos monda kelt életre a csatatéren. Könyörtelen és halálos harcosok voltak, akik egyetlen nagyon egyszerű alapszabályt követtek: soha ne mutass félelmet!” – mesélte Johan Hegg frontember.

Az idén már közel 30 éves zenekar 1988 óta hasít a skandináv metal szintéren, első demójukat még Scum néven vették fel 1991-ben, azonban egy évvel később már Amon Amarth-ként - ami egyébként a Gyűrűk ura világában, Középföldén található Végzet Hegyének tünde nyelvű ’fordítása’ - bontották a klubok színpadait  a svédmetál színtéren.

Az igazán komoly, átütő sikert 2008-ban jött el: ekkor jelent meg a Twilight of the Thunder God album, amelyet a metal sajtó a nem csak a zenekar legerőteljesebb és legnagyobb lemezének nevezett, de a dallamos death metal szintér akkori egyik legjobb korongjának tartották. Innentől pedig a zenekar egyre komolyabb részt hasított ki az európai underground szintérből, szép lassan a legtöbb stílusfesztivál főzenekari sávjába / sávjaiba került és rendre teltházas koncertek jellemzik a turnéikat, úgyhogy egy igen szép létszámú bulira készülhetünk majd augusztus 23-án is a Track-ben!

Az est hazai vendége az új stúdióalbumán az osztrák Pink Noise stúdióban Scheer "Max" Viktorral dolgozó Sear Bliss lesz. Az egyébként élőben itthon nagyon ritkán látható legendás black metal csapat koncertje így szintén kuriózum.

  • Jegyár: 5999 / 6999 / 7999 Ft
  • Fellépők: Amon Amarth, Sear Bliss
  • Esemény, további infók: Amon Amarth koncert

Amon Amarth koncert jegyelővétel >>>

 

Szöveg: Hammer Concerts

Kapcsolódó tartalom