Apey & the Pea: HEX - Itt a harmadik nagylemez! Hír

Az Apey & the Pea a szemünk előtt vált a hazai metal színtér egyik fiatal feltörekvő csapatából az egyik legtudatosabb és legnagyobb sikerrel építkező zenekarává. Ahogy minden lemezüket, a szeptember 11-én, vagyis a mai napon megjelenő harmadik albumot is egy koncepció köré építették. Három évvel az előző, Hellish című anyaguk után jön most a HEX, ami latinul az egyik legerőteljesebb kifejezés az átokra - melyet mind atmoszférában, mind mondanivalóban szeretett volna kifejezni a csapat. A zenekar ars poeticájának megfelelően viszi tovább a korábbi Hellish történetét.

"Tavaly nyáron kezdtünk el ezen a lemezen komolyabban dolgozni, amit "HEX" névre kereszteltünk. Innen jött a koncepció ötlete, hogy ha már az előző albummal eljutottunk cerberusig a pokol kapujához, akkor igazán kár lenne nem kinyitni azt. Tíz próbatételen át vonszol minket a pokol hét hercege egészen a purgatórium mélyéig.” - mesélt Áron András ‘Apey’, a zenekar énekes-dalszerző frontembere az új dalok koncepciójáról.

A lemezt élőben szeptember 30-án mutatják be az A38-on, amire a csapat történetében minden eddiginél nagyobb az érdeklődés, a koncertre már most elkelt a jegyek nagyrésze.

A banda fontosnak érzi leszögezni: “Továbbra sem vagyunk sátánisták. A HEX tematikája és narratívája inkább csak egyfajta művészeti elképzelés, egy olyan koncepció, amit szerettünk volna jobban kibontani és elmesélni a közönségünknek. Úgy hisszük, ez az eddigi legjobb lemezünk.”

A szeptember 30-i est vendége a Stubborn zenekar lesz – érdemes őket is meghallgatni, mert készülőben lévő, új albumukról is játszanak majd dalokat.

 

Sajtóanyag: MMM Press

Kapcsolódó tartalom