Bellator Budapest küzdősport gála 2017 2017.04.14, Sportaréna, Budapest

bellator_budapest_fejlec

Az amerikai BELLATOR rendezvénysorozat Firenze, Torino, Belfast és London után 2017. április 14-én Budapestre, a Papp László Budapest Sportarénába látogat. A világszínvonalú hibrid küzdősport gála itthon is rendkívüli nézettséggel büszkélkedik az RTL Spike TV csatorna jóvoltából.

A rendezvényen MMA és kick-box mérkőzések lesznek, utóbbi főmérkőzésén a magyar Laszák Zoltán védheti meg a tavaly elnyert világbajnoki címét egy visszavágó meccsen a francia Karim Ghajji ellen. Laszák előző szeptemberben pontozással győzött a Bellator TEK Gálán a francia fiú ellen, aki rögtön visszavágót követelt. Eljött hát az idő, hogy Zoli megmutassa, nem csak a szerencsén múlt a győzelme. Azonban nem Laszák lesz az este egyetlen hazai versenyzője: a gála egyik csúcspontja lehet ugyanis Görbics Gábor és a kanadai Gabriel Varga küzdelme is. Gabriel Varga kétszer is a világ legjobbjának bizonyult már a sportágban, Görbics Gábor pedig kétszázhuszonkétszer a legkeményebbnek. „Görbe” amúgy amellett, hogy a kick-box fáradhatatlan harcosa, a thai bokszban is otthonosan mozog, és az MMA-ba is belekóstolt már.

Ugyancsak magyar színekben lép a szorítóba Győrfi Csaba is, a nagy veterán, aki a műfaj leglátványosabb harcosával, Raymond Daniels-szel száll szembe. Azzal az amerikaival, akinek KO-ja, tavaly az évszázad kiütése címet nyerte el – a manapság inkább edzőként tevékenykedő Győrfinek csakis egy ekkora ellenfél lehet elég motiváció ahhoz, hogy újra a ringben lássuk. A sornak azonban itt még koránt sincs vége: a küzdőtérre érkezik a középsúly egyik legnagyobbja, Joe Schilling is, aki Alexander Negrea-val csap össze, valamint itt lesz a legjobb női thai bokszoló, a pehelysúlyú Jorina Baars, aki Irene Martins-t húzta a kalapból. Végül pedig a földharc szerelmesei sem maradnak látnivaló nélkül: az MMA elsőszámú magyar reménysége, Borics Ádám a tavalyi rendezvényen, a kínai-magyar csapatversenyen legyőzte Teng Lige-t, idén pedig egy amerikai harcos, Anthony „Pretty Boy” Taylor ellen bizonyíthat.

A Bellator a színvonalas mérkőzései mellett arról is híres, hogy a gálát övező programok során is tenyerén hordozza a rajongókat. Idén áprilisban az MMA első igazi legendáját, Royce Gracie-t hozzák el, aki nélkül ma egészen máshogy festene a ketrecharc. Gracie volt az a vézna, langaléta fiú, aki az első UFC-gálán, 1993 novemberében pusztán a brazil jiu-jitsuját használva izomkolosszusok egész sorát kényszerítette feladásra, bemutatva a nagyközönségnek a lágy művészetet, és ráébresztve az MMA harcosokat arra, hogy muszáj kitanulniuk a földharcot is, ha érvényesülni akarnak a kevert szabályrendszerben. Gracie ma már a Bellator kötelékébe tartozik, és a TDMG Store-ban fogadja majd a rajongókat, illetve edzést tart a TEK állományának a Terrorelhárítási Központ épületében.

MMA  mérkőzések:

  • Eduardo Dantas (c) vs. Leandro Higo
  • Daniel Weichel vs. John Teixeira
  • Borics Ádám vs. Anthony Taylor
  • Lena Ovchynnikova vs. Helen Harper
  • Brian Moore vs. Ludovit Klein

Kick-box mérkőzések:

  • Laszák Zoltan (c) vs. Karim Ghajji
  • Gabriel Varga vs. Görbics Gábor
  • Joe Schilling vs. Alexander Negrea
  • Jorina Baars vs. Irene Martins
  • Raymond Daniels vs. Győrfi Csaba

Jegyárak: 4990 - 14990 Ft

 

Bellator Budapest jegyelővétel >>>

 

Sajtóanyag: Budapest Sportaréna

Kapcsolódó tartalom