Body Count koncert a Budapest Parkban 2018.06.17, Budapest Park, Budapest

body_count_koncert_2018_bppark_fejlec

Az biztos, hogy a 2018-as szabadtéri szezonban sem kell nagyítóval keresgetnünk a fővárosi programokat, ennek pedig egyik markáns oka, a Budapest Park, egy újabb karakán csapat érkezésével biggyesztett felkiáltójelek egy újabb nyári nap mellé, ugyanis június 17-én a crossover stílus egyik legnagyobb kultuszcsapata, a Body Count érkezik a szabadtéri klub nagyszínpadára!

A Body Count-ot bár a hazai zenerajongók és kritikusok számára nem kell bemutatni, azonban kevesen büszkélkedhetnek azzal, hogy élőben is látták a brutális formációt. Mostanáig, a zenekar ugyanis a New Beat szervezésében, 21 évvel a legutóbbi budapesti koncertje után, 2018-ban elfoglalhatja méltó helyét a Budapest Park színpadán!

A Los Angeles-i banda 1990-ben alakult, amikor az addig sem éppen szolidságáról ismert Ice-T és heavy metál rajongó unokatestvére szobatársak nem lettek és hatására Ice-T rá nem kapott erre a műfajra. Az út innen egyenesen vezetett a Body Count-hoz, ami végül 1992-ben dobta piacra első nagylemezét. Ice-T első szóló lemeze, a Rhyme Pays volt az első olyan hip-hop album, amire felkerült a „Szülői felügyelettel” pecsét, így nem csoda, hogy a Body Count felvételein is a durva szövegek domináltak. Sőt, Cop Killer című daluk miatt debütáló anyagukat egy időre be is vonták. A Body Count rajongói a bandát éppen ezek miatt a (fekete) humort sem nélkülöző, gyakran társadalom és rendszerkritikus szövegek miatt imádják a zenekart.

Az alapító tagok közül egyébként már csak Ice-T és Ernie C gitáros vannak a bandában, D-Rock és Beatmaster V dobos rákban, míg Mooseman basszusgitáros egy utcai lövöldözésben hunyt el, ami majdnem a banda végét is jelentette. Végül túllépve a gyászon és a nehézségeken igazán 2014-re, a Manslaughter megjelenésével tértek vissza eredeti önmagukhoz, mely végül folytatásában, a 2017-ben megjelent Bloodlust-ban teljesedett ki igazán. A friss album ráadásul nemcsak a közönség, de a kritikusok elismerését is kivívta, régi hangjuk megtalálásáról pedig mi sem tanúskodik jobban, mint a Black Hoodie és annak nem minden humort nélkülöző klipje. Nem csoda, hogy a Legjobb Metál Előadás kategóriájában a dalt Grammy-díjra is jelölték! A Body Count sosem volt még ennyire brutális, és megannyi év után pedig végre ismét élőben láthatjuk a kreativitása csúcsán lévő bandát június 17-én a Budapest Parkban!

Ami pedig az előzenekart illeti, nos aligha lehetne markánsabb nyitánya a koncertnek, mint a Biohazard, Cypress Hill, Downset, Fear Factory és Worst tagokból verbuválódott, pumpálós modern rapmetalban utazó Powerflo!

  • Jegyárak: 6999 / 7999 / 8999 Ft
  • Fellépők: Body Count, Powerflo
  • Esemény, hírek: Body Count koncert 2018
  • Szervező: Budapest Park, New Beat

 

Body Count koncert jegyelővétel >>> 

 

Sajtóanyag: New Beat

Kapcsolódó tartalom