BTF 2017 bemutatja: Pont Fesztivál Várkert Bazár, Budapest

Ma indul a 37. Budapesti Tavaszi Fesztivál! 2017-03-31 10:12:32
Hír
Georg Baselitz legendás képzőművész kiállításával, valamint Bertrand de Billy és a Lausanne-i Kamarazenekar koncertjével kezdődik pénteken a 37. Budapesti Tavaszi Fesztivál. A gazdag fesztiválprogram a klasszikus és a könnyűzene, az opera és a jazz, a táncművészet és a színház, az újcirkusz és a képzőművészet, a divat és a design műfajában is rengeteg kihagyhatatlan pillanatot ígér. Március 31. és április 23. között közel 40 helyszínen, több mint 150 esemény várja az érdeklődőket Európa egyik le

Tovább olvasom

Pont Fesztivál 2017 - Tavaszünnep és mongol torokének 2017-03-28 18:59:03
Cikk
A most születő Pont Fesztivál a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a Hangvető együttműködésben hozza el a világ csodáit április 1-2-án, a Várkert Bazárba. Célja a közös értékek és sokszínűség bemutatása, az UNESCO szellemi örökségein keresztül. A kétnapos rendezvény zenei programokkal és látványosságokkal mutatja be a világ kultúráinak válogatott kincseit. “A kiemelt magyar büszkeségek, mint a Kodály-módszer és a táncház mozgalom mellett minden évben különböző nemzetek csodáit is a magyar főváro

Tovább olvasom

pontfeszt2017_fejlec

A most születő Pont Fesztivál a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a Hangvető együttműködésben hozza el a világ csodáit a Várkert Bazárba. Célja a közös értékek és sokszínűség bemutatása, az UNESCO szellemi örökségein keresztül. Zenei programokkal és látványosságokkal mutatja be a világ kultúráinak válogatott kincseit.

Mi a csoda? – ezzel a szlogennel indul a főváros legfrissebb, az izgalmas zenei csemegéket bátran habzsoló közönség számára kihagyhatatlan fesztiválja, a PONT Fesztivál, április legelején. A BTF eseménysorozatába illeszkedő rendezvény valóban a csodákat hozza el majd hozzánk, hiszen célja és küldetése az UNESCO szellemi örökségeinek felvonultatása. Első alkalommal a türk- és a Novruz tavaszünnepet tartó népek kulturális, zenei kincsei kerülnek fókuszba.  

A PONT Fesztivál mindkét napja színes programokat kínál. Amíg a gyerekek fejdíszt, lovacskát, nemezlabdát, Ebru-festményt készítenek vagy mesét hallgatnak a nemezsátorban, a felnőttek sem unatkoznak. A tárgykiállításokon - kirgiz, kazak, török és kurd szőnyegek, kalpagok, fotók, takarók, nyergek, szőttesek és viseletek - kívül megkóstolhatják a Novruz tavaszünnep ízeit, de akár az egész család kipróbálhatja, milyen a ritmusérzéke, mennyire megy a türk szőnyegcsomózás, illetve megnézheti a sólymok repülését és rácsodálkozhat arra, hogy milyen hatalmas élőben egy szirti sas. A délutáni programok után esténként két-két koncert repít minket egy távoli zenei világba.

A fesztivál fénypontjaként pedig érkezik maga a „csoda“, a hagyományos tuvai torokének stílus - mely során egy énekes egyszerre két-három hangot is megszólaltat -  legismertebb képviselője, a Huun-Huur-Tu együttes. Fellép továbbá a tradicionális mugam zene nemzetközi nagykövete, a világ legismertebb tarjátékosa, az ősi népi hangszer, a tar professzora, Malik Mansurov.

Vizeli Balázs és zenekara, Navratil Andrea és Demeter László közreműködésével új műsort hoz a Várkert Bazár színpadára. A Kodály-gyűjtések és csuvas dalok című koncert alapját a magyar népzene régi stílusa és a bolgár-csuvas, illetve a finnugor nyelvcsaládba tartozó mari népzene közötti kapcsolatok, dallam-párhuzamok adják. Itt lesz a 9 nyelven éneklő énekes és zenekara a Guessous Mesi Trió, autentikus török és magyar dallamokkal.

 

Sajtóanyag: Presspresso

Kapcsolat

 • Pont Fesztivál 2017 időpont:
  Kezdete:
  2017 Apr 01 16:00
  Vége:
  2017 Apr 02 23:00
  Várkert Bazár:
  Budapest ,
  1013 Magyarország ,

Április 1.:

 • 16.00 Kiállítások és interaktív foglalkozások (nemezelés, szőnyegfonás, jurtaépítés, sólyom- és sasreptetés)
 • 19.00 Kodály-gyűjtések és csuvas dalok – Navratil Andrea és Vizeli Balázs zenekara
 • 20.30 Malik Mansurov Mugham Quartet

Április 2.:

 • 16.00 Kiállítások és interaktív foglalkozások (nemezelés, szőnyegfonás, jurtaépítés, sólyom- és sasreptetés)
 • 19.00 Guessous Mesi Trió
 • 20.30 Huun-Huur-Tu

 

 • április 1.: 2000 Ft  
 • április 2.: 3000 Ft 

 

Napijegy, április 1. >>>

Napijegy, április 2. >>>

 

Kapcsolódó tartalom