Budapest Show Kórus: rendhagyó gratuláció a 'Mindenki' című film csapatának Hír

A Budapest Show Kórus, Magyarország első show kórusa az Oscar-díjas magyar rövidfilm sikerére az alábbi vegyeskari átirat elkészítésével reagál.

A 2016-os nyári labdarúgó Európa-bajnokságon a magyar válogatott eredményes szereplése után, - melyre a kórus szintén egy egyéni átirattal reagált -, Magyarország újabb sikert ért el a nemzetközi porondon. A Mindenki című magyar rövidfilmet Oscar-díjjal jutalmazták, mely elismerés mind a magyar film, mind a hazai kóruskultúra számára. A Budapest Show Kórus feldolgozta a film végén elhangzó, Balázs Árpád által jegyzett Bodzavirág című kórusművet, ezzel gratulálva az alkotóknak. A csapat reméli, hogy a magyar filmet ért siker mellett, a magyar kórusélet - Kodály országához hűen, kinek idén ünnepeljük 135 éves születését – újabb fénykorát éli majd.

A Budapest Show Kórusról

A kórus főként egyetemista fiatalokból áll. Tagjai az élet különféle területein tanulnak vagy dolgoznak. (a jogásztól a cukrászon keresztül a tájépítészig) Repertoárjukban a könnyűzene sokféle ága megtalálható: pop, rock, musical, jazz, gospel, spirituálé, filmzene, mindez mozgással és tánccal fűszerezve, élőzenei kísérettel.

 

Sajtóanyag: Budapest Show Kórus

Kapcsolódó tartalom