Design Hét idén már Győrben is! Cikk

Idén először rendezik meg Győrben a Design Hetet! 2014 óta Sopron és Pécs város is csatlakozott a Design Hét Budapest eseményeihez 2017-ben pedig Győr is bekapcsolódik a programba és teret ad a kortárs magyar designnak. Október 6. és 15. között szakmai előadás, kiállítás és design túrák várják az érdeklődőket. 

Nagy Zsuzsa, építész és a győri fesztivál kurátora elmondta: „fő elhatározásunk a győri és Győr-környéki tehetséges designerek felkutatása és bemutatása a Design Hét Győr keretein belül”. Céljuk minél nagyobb figyelmet irányítani a bemutatott designerekre a befektetői szférában is. „Valljuk, hogy a design és a kortárs építészet alkalmazása mérhető, minőségi változást hozhat egy vállalkozás életében.”

A rendezvénysorozat megnyitója egyben kiállítás-megnyitó is, a kiállításon tehetséges győri designerek mutatkoznak be. A megnyitót október 6-án, 17 órakor tartják a Dunakapu téren található Delikát házban.

A Terasz-csoport által szervezett győri programsorozat alatt fontos szerepet kapnak a design túrák, a város építészeti és kulturális értékeit népszerűsítő séták. „Olyan helyekre is szeretnénk bekukkantani, ahol rejtett szépségeket, értékeket mutathatunk meg a belváros egyébként zárt kapui mögött.” – mondta el Csobayné Pintér Éva túravezető az infoGyőr.hu-nak.

A Design Hét Budapestet első alkalommal 2004-ben rendezte meg a Magyar Formatervezési Tanács. A szervezők azzal a céllal hívták életre a rendezvényt, hogy tudatosítsák a design gazdasági és társadalmi szerepét, valamint segítsék a terület szereplői közötti kommunikációt. A programsorozat vidéki eseményeit Sopronon kívül Pécsett és idén először Győrben is megrendezik.  A rendezvénysorozat védnöke és főszponzora a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.

 

Sajtóanyag: DesignHét

Kapcsolódó tartalom