Fesztivál, csak nőknek - Nyáron jön a svéd Statement Festival! Hír

Már az idei szezonban, a sorozatos nők elleni erőszakos támadások miatt elindult a Kickstarter kampány Svédországban, hogy 2018 nyarán megrendezésre kerülhessen az első, csak nőknek szóló fesztivál, és a napokban a kezdeményezést siker koronázta, ugyanis közösségi finanszírozásból összegyűlt a szervezésre szánt 500 000 svéd korona!

A Statement Festival névre keresztelt rendezvény célja nem csak egy, a nők számára garantáltan biztonságos esemény létrehozása a skandináv országban, hanem figyelemfelhívás is az egyre durvábban elszaporodó szexuális támadások ellen a fesztiválpiacon. Az esetek mélypontja az idei Bråvalla fesztivál volt, ahol a rendőrségi hírek szerint négy esetben történt nemi erőszak és 23 esetben jelentettek szexuális zaklatást, aminek következtében egyébként a rendezvény 2018-ban nem is került megrendezésre.

A kezdeményezést egyébként a svéd rádiós műsorvezető és humorista, Emma Knyckare indította el még a nyáron, és a több mint 3300 támogatónak köszönhetően gyűlt össze a 15 millió forintnyi összeg a hagyományteremtő rendezvényre.   

További információk a fesztiválról:

 

Szöveg: Fesztiválok Városa

Kapcsolódó tartalom