Fujiya & Miyagi koncert a Dürer Kertben 2017.11.04, Dürer Kert, Budapest

fuiya_miyagi_koncert_2107_fejlec_durer

Igazi különlegességet prezentál a New Beat és a Dürer Kert idén novemberben: a Fujiya & Miyagi néhány válogatott turnéállomáson megünnepli a Transparent Things c. lemezének 10. évfordulóját, amelybe november 4-én Budapest is beleesik!

Fura a nevük, mindig is az undergroundban léteztek, de aki 2005 körül (is) szerette az angolszász gitárzenét, azoknak ismerősen csenghet a Fuyija & Miyagi neve. Lehettek volna shoegaze királyai is szellemes, körülbelül csak egy dobra és basszusgitárra épülő dalaikkal. E korszakuk a 2006-os, most újra kiadott Transparent Things-szel ért véget. Viszont erre a lemezre épül a mindössze két nappal a budapesti állomás előtt induló turnéjuk.

Érdemes kiemelni az ünnepelt lemez utáni albumaikat is, amelyekbe már egyre több elektronikát tűzdeltek, megmaradva a monoton dob-basszusoknál, és a 70-es éveket megidéző hangulatvilágnál. Legújabb, cím nélküli albumuk egyik legkiemelkedőbb dala az Extended Dance Mix, amiben az énekes spoken wordben mesél olyan önironikus sztorikat a karrierükről, mint a 2006 óta csökkenő népszerűségük, vagy zenéjük lehetetlen besorolhatósága.

A Transparent Things limitált példányszámban, átlátszó bakeliten jelent meg újra – vélhetően hoznak belőlük a Dürerbe is. Youtube-on itt, Spotify-on itt érhető el.

 

Fujiya & Miyagi koncert jegyelővétel >>>


Sajtóanyag: New Beat

Kapcsolódó tartalom