Gorilla Biscuits koncert az A38 Hajón A38 Hajó, Budapest

gorilla_biscuts_koncert_fejlec

Április 28-án túlzás nélkül történelmi jelentőségű klubkoncertre kerül sor az A38 Hajó születésnapi hétvégéjén, hiszen végre Budapestre jön a hardcore/punk történetének egyik legnagyobb hatású zenekara, az idén 30 éve megalapított Gorilla Biscuits. A méltán hiánypótlónak nevezhető eseményre a készlet erejéig exkluzív bundle-jegyek is kaphatók, amikhez egy különleges pólóminta és poszter is jár, de így is érdemes lesz sietni a jegyváltással, hiszen borítékolható a teltházas stagediving-örömünnep a Start Today időtlen, örökérvényű dalaira.

Ha van zenekar, aminek minden tagja alapjaiban határozta meg egy szubkultúra jelenét és jövőjét, az biztosan az 1987-ben életre hívott Gorilla Biscuits volt: a CBGB’s vasárnapi matinéi jóvoltából alakult formáció alapjaiban járult hozzá a hardcore/punk megújulásához és hangzásbeli felfrissüléséhez. Első demó utáni dalukra, a Better Than Youra egyből felfigyelt a hardcore/punk fellegvár Revelation Recods, a méltán legendássá vált Demo2 falai között rögzített bemutatkozó anyagra pedig a hasonlóképp kultikus Don Furyt nyerte meg a zenekar producernek, aki nélkül a Sick of It All, a Shelter, az Agnostic Front vagy a Quicksand sem teljesedhetett volna ki – mindezek szolgáltak garanciaként a nemzetközi áttörésre.

Lelkesedésük jóval túlmutatott a műfajbeli lehetőségeken – Alex Brown a Schismmel alapjaiban határozta meg a fanzine-ok jövőjét, Walter Schreifels bármihez nyúlt bármilyen műfajban az énekes-dalszerzőtől kezdve a post-hardcore-ig, az arannyá vált, a Civarelli által vezetett jogutód CIV pedig évtizedekre megalapozott a dallamközpontú punk rocknak és hardcore-nak.

Mindennek a Gorilla Biscuits sokszínű és karakteres, a punk rockból és a youth crew hagyományokból egyaránt merítő zeneisége lehetett az alapja, amiben minden generáció mindmáig megtalálja saját magát. A Gorilla Biscuits legutóbb tavaly tavasszal járt Európában a Together Fest főzenekaraként, ahol a Modern Life Is Wart, a Miles Awayt, valamint a februárban az A38-ra eljutó Touché Amorét vitték magukkal Nyugat-Európa klubjaiba, látható hangsúlyt helyezve az utánpótlás szerepére, most azonban egész estés programmal, teljes értékű főzenekarként látogat először Magyarországra a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulópontjának ikonikus formációja az A38 Hajó 14. születésnapján.

 • Jegyek: 4900 / 5900 Ft
 • Fellépők: Gorilla Biscuits

 

Gorilla Biscuits koncert jegyelővétel >>>

 

Szöveg: A38

Kapcsolat

 • Gorilla Biscuits koncert 2017 időpont:
  Kezdete:
  2017 Apr 28 20:00
  Vége:
  2017 Apr 28 23:00
  A38 Hajó:
  Budapest ,
  1117 Magyarország ,

Kapcsolódó tartalom