Magor: A menedék - megjelent a jászberényi zenekar második nagylemeze! Hír

“A menedék” címmel megjelent a jászberényi Magor zenekar második nagylemeze, mely az előzőhöz hasonlóan ezúttal is az EDGE Records gondozásában, a HammerWorld magazin mellékleteként látott napvilágot. A zenéjüket “heavy-metalcore”-ként aposztrofáló banda egy szöveges video formájában már publikálta is a lemez nyitódalát:

Speck Roland frontember a dalról: "Minden embernek van első Istene, akire bálványként tekint. De amint elkezdesz nőni, ez a bálvány kopik és észreveszed a hibáit. Aztán jön a megbocsátás, megértés és az elfogadás."

A friss Magor anyag 9 új dalt tartalmaz, ezek közül az "Ígérj Holnapot" című felvételt már tavasszal, a Magor nyári fesztiválturnéja előtt egy videoklip formájában megismerhette a közönség. „Úgy érezzük, az új lemezzel sikerült megtartanunk a Testamentum dalaival megkezdett irányvonalat, de szerettünk volna új színeket is megmutatni magunkból. Ebben nagy segítségünkre volt Csongor Bálint (Subscribe, Useme) aki az ének és vokálfelvételeket vezényelte, valamint Brucker Bence (AWS) aki lemez modern hangzású megdörrenéséért volt felelős. A lemez különlegessége, hogy 8 év után a ismét együtt dolgoztunk Galli Kriszta szövegíróval, aki végig kísérte az egész folyamatot az első új dal elkészültétől a felvételekig, neki ezúton is óriási köszönettel tartozunk.”

A banda december 8.-án a budapesti KVLT-ban tartja lemezbemutató koncertjét, ahol vendégként a What On Earth lép előttük színpadra. "Az elmúlt években volt alkalmunk hatalmas tömegek előtt fellépni a fővárosban előzenekarként. Óriási élmény volt a Tankcsapda, a Road, a Moby Dick vagy éppen a Sepultura előtt muzsikálni, azonban most itt az ideje, hogy egy olyan alkalomra invitáljunk mindenkit, ahol mi leszünk a főszereplők."

A Magor a pesti koncert után sem pihen, hiszen december 16-án 10 éves születésnapi koncertjét ünnepli a zenekar otthonában, Jászberényben, ezen kívül idén még Dunaszerdahelyen az AWS, valamint Révkomáromban a Vesztegzár társaságában koncertezik.

A lemezbemutató turné állomásai:

  • 2017.10. 27. Gyöngyös, Start Műhely
  • 2017.11. 04. Budapest, Barba Negra + Moby Dick, Kalapács
  • 2017.11. 24. Dunaszerdahely, Soul Hunter + AWS
  • 2017.12. 08. Budapest, KVLT
  • 2017.12. 16. Jászberény, DMK
  • 2017.12. 28. Révkomárom, Rév + Vesztegzár

 

Sajtóanyag: Edge Records

Kapcsolódó tartalom