marton_napi_borfesztival_2017_logo

Márton napi Borfesztivál 2017 2017.11.09 - 2017.11.12, Gellért Hotel, Budapest

Két hét múlva kezdődik a budapesti Márton napi Borfesztivál! 2017-10-25 14:12:39
Cikk
Egy kifejlett liba szállt le a Danubius Hotel Gellért előtti téren, majd komótosan betotyogott Budapest egyik legszebb szállodaépületébe. Pont jókor, mert két hét múlva kezdődik a legnagyobb budapesti Márton napi Borfesztivál.​ Az esetről videó is készült, melyen először a liba szemszögéből látjuk Budapestet madártávlatból, majd a madár közelít a kivilágított Gellért Szálló épületéhez, ahol földre száll és elindul a bejárat forgóajtaja felé. Ő is tudja, hogy november 9-12. között lesz a Márto

Tovább olvasom

marton_napi_borfesztival_2017_gellert_fejlec

Széll Tamás, a hazai gasztro-hősök legnagyobb figurája, aki bebizonyította a világnak, hogy a magyar szakácsok is művészi szinten mozognak “Kulináriában”, a Danubius Hotel Gellért Márton napi Borfesztiválján mutatja meg a fine dining rejtelmeit, de ott lesznek a Gerbeaud, Gundel, Gellért aranyhármas séfjei is, folyik majd a bor és habzik a sör, csak győzzük meginni. Mindez november 9-12. között.

Hét éves lett Budapest legizgalmasabb Márton-napi programja, mely évről évre új és újabb tematika köré épül, és az elmúlt években rendre teltházat vonzott. Már most nagy az érdeklődés, hogy idén mivel teszi felejthetetlenné a Gellért a libaólban bujkáló Szent Márton legendájáról evéssel és újborral emlékező jeles napot. Nos, ha végignézünk a kínálaton, láthatjuk, hogy a kihagyhatatlan borfesztiválnak helyet adó szálló idén is egy grandiózus “töltött libává” avanzsál, amiben kellemes tölteléket alkot majd a legjobb ételek és italok végtelen sora, sztárséfekkel és sztárborászokkal, esténként pedig menő koncertekkel. Ráadásul a 7. fesztivál tematikája a bűvös 7-es szám körül forog majd.

Sörrel indít a borfesztivál - Jön a 7 mestersörész

Nincs szerte a világban olyan Márton napi Borfesztivál, ahol a sör is jelentős szerepet kap. A Gellért ebben is kilóg a sorból, hisz’ a nulladik napon az ország legjobb főzdéjéből érkező 7 “mestersörész” mutatja be több mint 30 féle italát egy korlátlan sörkóstolás keretében. A sörkorcsolyákat Előházi Ádám, az Első Füredi Sörház fiatal kora ellenére nagy karriert befutott séfje és Frideczky András, a Gellért nemrégiben pazarul megújult sörözőjének kreatív séfje prezentálja.

Sörre bor: sokszor 7, az több mint 100

És ahogy a Gellért is vallja: a sörre jöhet a bor. A fesztivál péntekén és szombatján az ország legjobb borászatait hívják meg, a két napon több mint százat. Az elsőn a Bor és Piac válogatásában jelennek meg a kiállítók, míg a rendezvény történetében most először a Winelovers is csatlakozott szakmai partnerként, így a második napra ők hívják meg a kiállító borászokat.

A borászatok közt ott lesznek  az ország legjobbjai, de vétek bárkit is kiemelni, hanem inkább végig kell kóstolni, amíg az ember bírja szusszal, kizárólag a felelős alkoholfogyasztás szabályai mentén. S hogy ez nagy kihívást jelentsen, idén először ingyenes Borkollégium Pop-up School-okkal is erősít a Márton napi Borfesztivál, a Balkán Fanatik és a Mary Pop Kids koncertjei alatt a DiVino kínálatát kortyolhatjuk, nem beszélve arról, hogy a kétnapos borfesztiválon megjelennek majd a legjobb pálinkászatok is.

A gasztronómia 7 csodája

Ezt nyújtja a Gellért  a kulinária terén. A szálloda hívta életre és vitte tökélyre a Lakosztályétterem fogalmát, melynek a szálló történetének leghíresebb vendégeit fogadó lakosztálya és egy Dunára néző pazar panoráma adja a díszletét. Idén pedig nem kisebb nevek, mint Szulló Szabina és Széll Tamás által megálmodott 7 fogásos menüsor adja a tartalmát pénteken és szombaton egyaránt. A séfeket fölösleges bemutatni, nyomukban már fénylett egy Michelin-csillag, illetve Széll Tamás a nemzetközi mezőnyben rendkívül előkelő, negyedik helyezéssel érkezett haza csapatával a Bocuse d’Or versenyéről. Kell ennél több?

Gerbeaud-Gundel-Gellért borvacsora

Pedig még nincs is vége, hiszen a Gellért Sörözőben egy páratlan gasztro-csúcstalálkozón a Gerbeaud-Gundel-Gellért aranyhármas séfjei prezentálnak a hazai gasztronómia történetében egyedülálló borvacsorát, ahol az Onyx és a Gundel head sommelier-i válogatják az ételekhez illő borokat. A sztárparádé: Tóth Ágnes, Merczi Gábor executive séfek, Gervai János sommelier és borász, Fabók Mihály háromszoros magyar sommelier bajnok.

Hetedhét ország ízei

Íz-világkörüli úttal fogadja a vendégeket a borfesztivál zárónapján Héjja László, a Gellért konyhafőnöke és a Márton napi Sunday brunch. Az all-you-can-eat vasárnapi ebéden megkóstolhatunk a magyar mellett, amerikai, norvég, dán, német, orosz, kínai, egyiptomi, olasz, francia, izraeli és indiai libás és más ételeit. A tányérokra kerül majd  bugaci libatoros a hazai ízvilágból, de a végtelen sorban lesz sváb libacomb, izraeli sólet, provence-i libamell is.

További információk >>>

 

Sajtóanyag: Gellért Hotel

Kapcsolódó tartalom