Mayhem koncert a Dürer Kertben 2017.04.15, Dürer Kert, Budapest

mayhem_koncert_fejlec

A black metal egyik vitathatatlan alapművét hozza el idén tavasszal a Mayhem Budapestre, ugyanis a magát a stílusetalon De Mysteriis Dom Sathanas album turnéjával érkezik a kultikus zenekar április 15-én a Dürer Kertbe.

Csihar Attila közleménye:

"Először 1991/92 táján hallottam a Mayhemről, amikor kaptam egy levelet Euronymoustól. Akkor még nem gondoltam volna, hogy ez a levél megváltoztatja majd az életem. Új énekest kerestek a debütáló lemezükhöz, énekesük, Dead halála után. Természetesen igent mondtam nekik és 1993-ban felvettük a De Mysteriis Dom Sathanast, minden idők egyik legvarázslatosabb kiadványát. A zene olyan új dimenziókat nyitott, amit egyszerűen képtelenek voltunk kezelni és teljes káoszhoz vezetett, ami templomok égetésében és a zenekaron belüli gyilkosságban csúcsosodott ki. Majdnem lehetetlen volt kiadnunk, de végül mikor napvilágot látott '94-ben, hatalmas hatással volt a heavy metal színtérre... Az úgynevezett "másodvonalas black metal" megszületett a hideg és sötét oslói undergroundban. Ugyanekkor a Mayhem is összeomlott és kiégett.

Azokból a hamvakból kellett újra összeállni néhány régi és új taggal. Az az album mindig is annyira erős és egyedi volt, hogy 2004-es visszatérésem után még mindig nem voltunk képesek egységként bemutatni élőben. Az idő haladtával a zenekar erősebbé és tapasztaltabbá vált. Úgy gondoltuk, eljött az idő, hogy eljátsszuk végre a lemezt teljes egészében, hogy több, mint két évtized után ezt a szörnyet rászabadítsuk a világra. Így a De Mysteriis Dom Sathanas végre életre kel!"

  • Jegyár: 5990 Ft
  • Fellépők: Mayhem, Dragged Into Sunlight, Inferno

 

Mayhem koncert jegyelővétel >>>

 

 Szöveg: Dürer Kert

 

Kapcsolódó tartalom