Mediawave 2017 - Pályázat fiatal magyar és határon túli magyar filmesek számára Hír

A 27. TARTÓSHULLÁM - MEDIAWAVE Együttlét pályázatot hirdet fiatal magyar és határon túli magyar filmesek számára. Pályázni lehet rövidfilmek (kisjáték, kísérleti és dokumentumfilm) leírásával, szinopszissal, treatmenttel. A pályázati anyag lehetőség szerint ne haladja meg az öt oldalt, és tartalmazza a megvalósítás technikai igényeit.

A Mediawave idei hívószava a megÚJULÁS / reFORMÁCIÓ, a versenybe nevezett filmek és az egyéb programok e témakörbe tartozó események mentén zajlanak. Kérjük a pályázókat, hogy vegyék figyelembe ajánlott témaként a tágan értelmezhető reformáció tematikát.

A pályázatra beérkező anyagok közül egy előzsűri javaslata alapján a fesztivál ideje alatt, április 27 és május 1. között a komáromi Monostori Erődben tartott szakmai program keretében lehetőséget kínálunk öt pályázónak, hogy részletesen ismertesse tervét. Erre a beszélgetésre meghívjuk a Magyar Nemzeti Filmalap és a Magyar Media Mecenatúra munkatársait és filmes szakembereket.

A pályázatok beküldői tervük megvalósíthatósága érdekében részt vehetnek a Mediawave nyári táborának filmes workshopján, amelynek helyszíne Somogyfajsz, időpontja 2017. július 15-22. (www.passportcontrol.eu), de lehetőséget kínálunk produceri közreműködéssel a Magyar Media Mecenatura pályázatain való részvételre is.

  • A pályázatokat erre az email címre várják a szervezők, szükség szerint képes, vagy mozgóképes kiegészítésekkel: viol@mediawave.hu
  • A pályázatok beküldési határideje: 2017. április 20.

 

Sajtóanyag: Mediwave

Kapcsolódó tartalom