Move Your Ass! A Scooter még mindig tud valamit, és azt nagyon! Cikk

Nem telhet el olyan év, hogy ne legyen egy (vagy legalább kettő) Prodigy Scooter koncert Magyarországon. Szerencsére az első meg is volt, rögtön a fesztiválszezon legelején. Jobb helyet nem is lehetett volna választani a Budapest Parknál. Persze szigorúan a pesti viszonylatban. Ezt mutatja is a nézőszám, hiszen csordultig telt a Park küzdőtere valamint a teraszai egyaránt.

A történelem ismétli önmagát, ahogy a mondás tartja. Ahogy tavaly is, most is a Kerozin kapta a bemelegítő szerepet, amiről fogalmam sincs, hogy milyen volt, mert sikeresen lekéstem. Náksi épphogy elkezdte a szettjét, mire sikerült beverekedni magam a tömegen keresztül egy olyan helyre, ahol a színpadot is látni. Bár nem vagyok egy dj. fanatikus (sőt…), de kiemelném, hogy hatalmas respektáció Náksinak, amiért megemlítette a Carpathian Brigade szurkolói csoportot. Persze, hogy a Soho Party klasszikus felvezetéseként. Az éjjel soha nem érhet véget. Meg is adta a kezdő löketet számomra, eszembe jutatta azt a fantasztikus nyarat, ami a hátunk mögött van.

Na, de száz szónak is egy a vége, ¾ 9 körül elsötétült a színpad, elkezdődött az intro, majd ahogy a tömeg elkezdte énekelni, hogy; „Oi! Fuckin’ Oi! azzal a lendülettel csatlakozott az örökifjú HP Baxxter és kezdetét vette az idei első Scooter koncert. Ha pedig ment az Oi! kiálltás több ezer ember torkából, akkor az egyszeri ember simán azt hihetné, hogy valami hardcore/streetpunk koncert van, hiszen a Riot és az Always Hardcore számcímek akár erre is sugallhatnának.

A Scooter tipikusan az a zenekar/együttes, akiket nem lehet retronak nevezni. Képesek megújulni, új dalokat írni és nem csak a régi jól bevált slágerekkel végighaknizni a világot. Hm… Na, mindegy. De ez így van. Szóval a koncert előtti nap jelent meg a legfrissebb daluk, a Bora! Bora! Bora! Aminek mit ad Isten, Budapesten volt a premierje.

Valamiért hozzávagyok szokva, hogy ha egy zenekar kihoz a koncert előtti napon egy friss dalt, azt a közönség általában –tisztelet a kivételnek- némán végignézni, netalántán a refrénbe becsatlakozik. Na, itt nem ez történt. Olyan örömmel énekelte végig mindenki, hogy már ez is egy rádobott a hangulatra, amire mondjuk semmi panasz nem lehetett eddig se.  Mondjuk – SZERINTEM- a refrén hajaz a Maria ( I like it loud) –ra, de annyi baj legyen.  Szóval a fent említett premiert a Scooter hivatalos Facebook oldalán megtudjátok nézni, volt olyan jó fej a banda, hogy felvette az egészet videóra és ezt meg is osztotta a nagyérdeművel.

A koncert közepén gyorsan ellőtték a How much is the fish-t, nem játszanak üres kapura. Megvolt az egyszeri ember első öröme. Sajnos sok ilyen volt a közönség soraiban, akik képesek elrontani még több szórakozni vágyó fiatal estéjét.

Részemről a vége felé indult be a boogie a lábaimba, ahogy elhagyta az a mondat H.P. száját, hogy Fuck the millenium! Na, ott totál megőrülés. Eszembe jutott a szegedi Deja Vu fesztiválos Scooter koncert. Ott is iszonyat hangulat volt.  Persze a végére az egyszeri ember második kedvence maradt, a már fent említett Maria ( I like it loud). Értem én, hogy közönség kedvenc, meg töptöptöptörö kisfaszom, de ez az egy dal  –már bocsánat- annyi parasztot vonz be, hogy akár ki is lehetne hagyni a setlistből….  Voltam már sok Scooter bulin Tokajon át Szegeden keresztül a rengeteg budapesti helyszínekig, de sajnos itt van a legtöbb gyík a közönség soraiban.

Na, de vissza a koncertre. Szóval lecsengett a buli, persze a fanatikus rajongók, amiből hála égnek nagyon sok van, tudták, hogy még közel sincs vége.  Flying V gitár főhősünk nyakában és már szól is a Fiiirreeeeeeeee! Metalvillák az ég felé, még így a végére egy nagy megőrülés, amit a Hyper Hyper/ Move Your Ass kettőssel zárunk, ahogy tavaly is.

Brutál jó hangulatú koncert volt. Ez volt H. P. arcára is írva (Tudom, tudom. Nem csak ő van a bandában).

Kapaszkodj! Ha minden igaz, akkor az augusztusi Fezen Fesztiválon (Székesfehérvár) újra itt lesznek! Ott tali!

 

Szöveg: Horváth András 

Kapcsolódó tartalom