November 17-én debütál a Modern Gyárak Éjszakája! Cikk

Hogyan néz ki és hogyan működik egy okosgyár? Hogyan néz ki az ipar jövője? Itt a lehetőség, hogy személyesen is találkozzunk a „negyedik ipari forradalmat” elhozó gyárakkal. 2017. november 17-én mindenki számára lehetőség nyílik, hogy megtekinthesse Magyarország legérdekesebb és legmodernebb gyárait a Modern Gyárak Éjszakáján.

Kevesen tudják, hogy már Magyarországon is működnek olyan gyárak, ahol a termelés a legkorszerűbb ipari módszerekkel folyik. Miközben a háztartásokat meghódították a hálózatba kapcsolt, egymással kommunikálni tudó, esetenként döntésképes eszközök, az ipari termelés területén is elindult egy technológiai forradalom. Ezeket a változásokat Ipar 4.0 összefoglaló névvel illetik a gazdasági, az IT és az ipar területén dolgozó szakemberek.

A GINOP-1.1.3-16-2017-0001 „Ipar 4.0 Mintagyár Projekt” célja, hogy az elkövetkező két évben közelebb hozza a konvergencia régióban működő kkv-k számára az Ipar 4.0 kínálta lehetőségeket, felvezesse őket a fejlődési útjára. A IFKA és az IVSZ konzorciumban valósítja meg ezt a programot, melynek elemei: szemléletformálás, a demonstráció és a fejlesztés.

"A szemléletformálás részeként, a Modern Gyárak Éjszakája eseményt is szervezünk a nagyközönség számára, különös tekintettel a kkv-k, az ipari munkavállalókra és pályaválasztás előtt álló fiatalokra.

A rendezvénytől azt az eredményt várjuk, hogy a szemléletformálást követően átírhatjuk az iparról alkotott hagyományos elképzeléseket, fejlődési iránymutatást adhatunk a kkv-k döntéshozói számára, és jövőképet, karrierlehetőséget nyújthatunk a munkakeresőknek, valamint a pályaválasztás előtt álló fiataloknak. A rendezvény egyben közvetlen találkozási lehetőség a gyárak és a leendő munkavállalók között, azaz hozzájárulunk az ipari termelés munkaerő utánpótlásához is."

Mindehhez elég csak kiválasztani a programhoz csatlakozó helyszínek közül egy tetszőlegeset, és regisztrálni az ingyenes gyárlátogatásra. Több szektorból, több gyár kínál országszerte különböző programokat, melyekről a www.moderngyarakejszakaja.hu oldalon lehet többet megtudni.

 

Sajtóanyag: Modern Gyárak Éjszakája

 

Kapcsolódó tartalom