Őszi programsorozat a Dán Nagykövetségtől Cikk

A Dán Nagykövetség 2017. október 3. és november 16. között Boldogság: Dánia a neved címmel sokszínű programsorozat keretében ered a dán boldogság titkának nyomába. 

A másfél hónapon át tartó budapesti programkavalkád kapcsán számos különleges kulturális eseménnyel, filmvetítéssel, kiállítással, előadással, divatbemutatóval és koncerttel várják a fesztivál szervezői az érdeklődőket.

Dániát gyakran nevezik a világ legboldogabb országának, legutóbb 2016-ban az egyes országok általános boldogságát vizsgáló jelentésben (World Happyness Report). Ezzel Dánia harmadszor végzett az élen az ENSZ 2012-ben bevezetésre kerülő listáján, 2017-ben pedig az előkelő második helyet szerezte meg. De vajon miért boldogabbak egyes társadalmak a többinél? Erre a kérdésre keresi a választ a jóllét, a boldogság és az életminőség okait és hatásait vizsgáló koppenhágai Boldogságkutató Intézet elemzője, Michael Birkjær, akit elsősorban az egyenlőtlenség, a társadalmi fenntarthatóság és a jó közérzet kérdésköre foglalkoztat. Michael Birkjær október 3-án a Premier Kultcaféban tart angol nyelvű előadást.

Boldogság: Dánia a neved c. programsorozat a Dán Nagykövetség, a Premier Kultucafé, a FUGA Budapesti Építészeti Központ, a Hygge Kávézó, a Klebelsberg Kultúrkúria, az Európa Pont, a Design Hét Budapest, az UH Fesztivál és a Lärm együttműködésében valósul meg.

Hivatalos Facebook események: 

 

Sajtóanyag: Dán Nagykövetség

Kapcsolódó tartalom