Ötkert Absolut Battle 2017-ben is! Hír

2017. június 10-én az ország legjobb freestyle táncosai az Ötkertben gyülekeznek, aznap rendezik a 400 000 Ft összdíjazású Ötkert Absolut Battle versenyt. A zsűri elnöke a Németországból érkező Snu Dee lesz, Barta Viki és Kurucz Sanyi (Freelusion, Valami Amerika 3. koreográfus, X-factor) táncos-koreográfusok mellett.

Decibel mérő segítségével közönségdíjast is választanak, aki másodmagával részt vehet a világ egyik leghíresebb táncversenyén, a Red Bull BC ONE döntőjén Amszterdamban.

Idén egy extra produkcióval is készülnek a szervezők, ami kifejezetten a június 10-i eseményre készül. APÁTI BENCE balettművész segítségével egymástól nagyon távoli táncstílusokat, a balettet és a hiphop táncot vegyítik egy izgalmas produkció keretében. A pár perces előadás alatt kiderül, hogy sikerül elsajátítani a balett alapokat egy vérbeli hiphop táncosnak, és hogy mit kezd a bő nadrággal és a laza mozdulatokkal az Operaház művésze.

A profi, táncos alapokkal bíró versenyzők mellett a kezdők is megmérethetik magukat: az insta battle elnevezésű versenyen a legötletesebb táncos videót készítője 50 000 Ft-tal lesz gazdagabb.

Az esemény jóval több, mint verseny. Az egyéni indulók és az extra produkció mellett fellépnek Magyarország legjobb tánccsapatai is, a világutazó RED ONE CREW, a csak csajokból álló TIMELESS CREW, a többszörös díjnyertes ART KINGDOM DANCE COMMUNITY, a szegedi, de országos hírű XTREME és az akrobatikus elemeket előnyben részesítő New Dance World.

Az Ötkert Absolut Battle apropója az a törekvés, ami a belvárosi szórakozóhely hitvallásává vált. “Szeretnénk, ha a szórakozás szerves része maradna a tánc, mi ebben hiszünk és a Battle mellett egész évben ingyenes táncos eseményekkel várjuk a fiatalokat.” – mondta Sticzay Péter, az ötkert egyik tulajdonsa.

További infók: 

 

Sajtóanyag: Ötkert

 

Kapcsolódó tartalom