PLACCC City Conversations - Szájunkra vesszük az Erzsébet tér környékét Cikk

A budapesti Erzsébet tér környékén számtalan ideiglenes és állandó művészeti beavatkozás valósult meg az évek alatt. Ezekből ad egy kis ízelítőt szeptember 19-én (kedden) 18 és 20 óra között a Walk&Talk Belváros. A tematikus városi séta az Akvárium Klub elől indul, az utána következő beszélgetés moderátora pedig az Index.hu Urbanista blogjának szerzője, Zubreczki Dávid lesz. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.  A program a PLACCC City Conversations rendezvénysorozat része.

A Walk&Talk Belváros című tematikus városi séta szeptember 19-én, kedden 18 órakor az Akvárium klub főbejáratától indul, és résztvevők Somogyi-Rohonczy Zsófia művészettörténész vezetésével az Erzsébet téren jelentős számban található ideiglenes és állandósult köztéri alkotásokat derítik fel. A szakember rendszeresen vezet utcai művészetekre fókuszáló városi sétákat, és ezúttal kifejezetten olyan helyszíneket, pontokat keresnek fel, amelyek hangsúlyosan felvetik város és művészet kapcsolatának kérdéseit. Hogyan érzékeljük a várost, hogyan alakul ki a városkép a fejünkben? Mennyire változtatnak meg minket és a fejünkben kialakult városképet az időszakos művészeti projektek? És mi történik, amikor az ideiglenes művészeti projektek állandósulnak? Hogyan tud az egyén részt vállalni a város képének alakításában?  A Walk&Talk célja, hogy  egy adott helyszínt különböző művészeti alkotások segítségével más szemmel láttassa, majd egy beszélgetés keretében az adott helyszín és a művészet kapcsolatáról indítson beszélgetést.

A sétát követően 19 órától beszélgetésre kerül sor a PLACCC City Conversations pop-up bázisán, a Király utca 25. szám alatt található - a PLACCC 2011 Fesztivál keretében két osztrák művész rendhagyó színházi előadásának helyet adó, és azóta is - üresen álló bolthelyiségben kialakított ideiglenes találkozóhelyen. A beszélgetés résztvevői lesz Somogyi-Rohonczy Zsófia, valamint Baróthy Anna, a S39 Hybrid Design Manufacture (korábban Szövetség ’39) alapítója és vezetője, valamint Zetényi Zsófia, MOME oktató és doktori hallgató (Ivócsap Projekt). A beszélgetés moderátora Zubreczki Dávid, az Index.hu Urbanista blogjának szerzője.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

Sajtóanyag: Placcc Fesztivál

Kapcsolódó tartalom