Sziget fotókiállítás a Capa Központban 2017.07.11 - 2017.08.31, Capa Központ, Budapesst

sziget_fotokiallitas_fejlec

Egy kiállítás erejéig a Capa Központba költözik a Sziget! 24 év Sziget fotóiból készült installációk kerülnek a Nagymező utcába.

A Sziget 25. évfordulójának alkalmából látványos fotókiállítást rendez a fesztiválon évek óta jelen lévő Capa Központ. A SZIGET 25 – FESZTIVÁLTÖRTÉNELEM fényképeken című tárlatot a World Press Photo- és Prima Primissima-díjas Benkő Imre a Sziget elmúlt 24 évében készített fotóiból, valamint a Sziget fesztiválok hivatalos fotós csapatának, a Rockstar Photographers alkotói, Csudai Sándor, Fűrész Zsolt, Kálló Péter, Major Kata, Mohai Balázs, Mudra László és Varga Benedek fesztiválos képeiből válogatva rendezik látványos felületekre és megjelenítőkre installálva.

A kiállítás a nosztalgikus kezdetektől a máig vezet végig a Sziget negyedévszázados történetén a zene melletti másik nemzetközi nyelv, a képi kifejezés kiváló alkotóinak munkáin keresztül: Benkő Imre dokumentarista megközelítése és a rocksztár fotósok attitűdjének találkozása egy térben egyúttal a Sziget sokarcúságának lenyomata is. A mind látványvilágában, mind tartalmában egyedülálló kiállítás augusztus végéig lesz látható a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ Nagymező utcai rendezvénytermében.

A kiállításról

Megtekinthető: 2017. július 12. – augusztus 31.

Belépőjegy: 500 Ft (érvényes Sziget 2017 karszalaggal ingyenes)

További részletek >>>

 

Szöveg: Capa Központ

Kapcsolódó tartalom