kikelteto_2017_logo

Szombaton felpattan a tojáshéj - itt a Kikeltető finálé! Cikk

December 9-én, szombaton landolnak a Kuplungban a szárnyaikat bontogató, ambiciózus, izgalmas tehetségek - elérkeztünk a negyedik, eddigi legeklektikusabb Kikeltető fináléjához!

Novemberben három tematikus fordulón keresztül mutatkozott be összesen kilenc zenekar a Toldi Klubban. Mindegyik fellépés visszanézhető a KERET YouTube csatornáján. Minden este végén a szakmai zsűri kiválasztott egy zenekart, akiket továbbküldött a Kikeltető fináléjába, egy további bandáról pedig a közönség döntött a Kikeltető Facebook oldalán.

Az eddig továbbjutó produkciók közül az első Krúbi volt, aki az enyhén hímsoviniszta, és nem kicsit kormánykritikus reppjével mindenkit meglepett. Utánuk a Fat & Cute kapta meg a lehetőséget, akik a Panel Surfers által kitaposott úton szörfös, garázsos rockzenében utaznak. Az utolsó egyenes ági továbbjutó az elektronikus zenét gitárhangzással és magyar szövegekkel vegyítő Analog Balaton lett. A negyedik zenekart, a mocsári pszichedéliában fürdőző The Swamp Creatures-t a közönség szavazta meg a hat Toldiban fellépett maradék zenekar közül.

Az estét a Halál;orgazmus nyitja, miután minden évben jelentkeztek a Kikeltetőre, de még egyszer sem jutottak tovább. A műsor házigazdája a zenekar frontembere, Pintér Gergő lesz, aki egyébként megfejtette a Kikeltető idei logójának a burkológörbéjét. Az eseményen lehetőség lesz megvenni az idei Kikeltető kazettát a legjobb 15 zenekarral és lesz tombola is a vendégeknek Bánkitó, Ubikeklektik és Kolorádó fesztivál jegyekkel és Kikeltetős nyereményekkel. A buli után három helyszínes utcabál-afteren ünnepelhetjük meg a nyertest! A műsor 20:30-kor rugaszkodik neki, az alábbi sorrendet követve:

  • Halál;orgazmus
  • The Swamp Creatures
  • Fat & Cute
  • Krúbi
  • Analog Balaton
  • Kloggs
  • tombola + eredményhirdetés
  • Kikeltető After

A Kikeltető a KERET blog tehetségkutatója, mely idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre. Idén 130 zenekar jelentkezett, akik közül a 15-ös shortlist az eddigi évek legeklektikusabbja volt. A program célja, hogy terjessze és népszerűsítse az ország legfrissebb és legizgalmasabb induló produkcióit. Jelenlegi formájában idén kerül utoljára megrendezésre, jövőre teljesen megújul a koncepció, melyről a további részleteket a szombati eseményen tudhatunk majd meg.

 

Sajtóanyag: Keret

Kapcsolódó tartalom