Tokaji Március 2017 Corinthia Hotel, Budapest

Borárverés a Tokaji Tavaszon 2017-03-21 15:38:48
Hír
A Tokaji Borlovagrend idén ötödik alkalommal kínálja Tokaj-Hegyalja legjobb termelőinek különleges, és teljesen egyedi borait. A tavalyi évben 19 termelő 28 tétele került kalapács alá, melyek közül 23 elkelt a rangos hazai és nemzetközi közönséget vendégül látó eseményen. Ez 80%-os eladási arányt  jelent, ami a 2015. évi árveréshez viszonyítva  a legmagasabb érték, 21 055 000 forint összleütéssel ért véget a Nagy Tokaji Borárverés. Az idei Nagy Tokaji Borárverés

Tovább olvasom

Íme a Tokaji Március tesztgyőztes borai! 2017-03-14 13:15:44
Hír
A Winelovers következő nagy rendezvénye a Tokaj-Hegyalja borvidéket középpontba állító, 2017. március 25-án a Corinthia  Hotel Budapest termeiben megrendezésre kerülő Tokaji Március. Az ehhez kapcsolódó kóstoló Sánta Zoltán nemzetközi borakadémikus, a Borkollégium vezető oktatója vezényletével 2017. március 6-án zajlott le, két kategóriában: (1) 100% száraz furmint, és (2) késői szüret (édes tokaji bor). A hét tagból álló független szakmai zsűri a 42 bort vakon kóstolva, egységes és objektív

Tovább olvasom

Megújulnak a Winelovers bortesztek! 2017-03-14 13:15:14
Hír
Már hagyomány, hogy a Winelovers prémium boros rendezvényeit (Tokaji Március, Kékfrankos Április, Pezsgő Június, Olaszrizling Október, Bordói November) megelőzően a kiállító pincészetek borait egy szakmai zsűri végigkóstolja, véleményezi, pontozza, és a bírálat alapján megnevezi a felhívásra beérkezett borok legjobbjait. A Winelovers a 100 legjobb magyar bor 2016 c. kiadványában szereplő borok zsűrizéséhez a hazai borakadémikusokat kérte fel annak érdekében, hogy egységes sztenderdek alapján,

Tovább olvasom

tokaji_marcius_fejlec

Közel 70 pincészet több mint 160 borával és számos újdonsággal várja látogatóit március 25-én a Tokaji Március Nagykóstoló. A Winelovers következő tematikus nagykóstolóján Tokaj-Hegyalja mutatja meg, hogy hol tart a furmint, a hárslevelű, a késői szüretelésű borok és az aszú. A rendezvény főtámogatója a Grand Tokaj.

Ezer vendéget várnak március 25-én a budapesti Corinthia Hotelbe. A sétáló kóstoló remek lehetőséget nyújt azoknak, akik szeretnének megismerkedni hazánk egyik legizgalmasabb borvidékével, hiszen a száraz boroktól az aszúkig, a furminttól a sárgamuskotályig több mint 160 bor mutatkozik be. A rendezvény a Tokajt már jól ismerők számára is tartogat felfedeznivalót: négy mesterkurzus, aszú különterem, Szepsy Furmint Selection stand és a Borkollégium Pop-up School fogadja a tudásra (is) szomjas látogatókat.  A szervezők arra törekedtek, hogy a lehető legteljesebb képet adják a borvidékről, így az önálló kiállítóhellyel nem rendelkező pincészetek borait is meg lehet kóstolni a Winelovers Selection standon.

Mesterkurzusok és különleges kóstolók

A borvidéket és a pincészeteket alaposabban megismerni kívánó borkedvelőket négy mesterkurzus várja. Szepsy István “Szepsy 100” borából mindösszesen 100 magnumpalack készült – ezt a borkülönlegességet kóstolhatják a “Szepsy vs rest of the (wine)world” mesterkurzus résztvevői, három másik csúcsborral együtt, Szepsy István borász, Caro Maurer MW (Master of Wine) és Mészáros Gabriella, a Borkollégium vezető oktatója szakértő útmutatásával. Szilágyi László, a Gizella Pincészet borásza és Nagy Kornél a Szil-völgyből szüretelt borok különböző évjáratait muatatja be; az édes borok rajongóit Gincsai Tamás főborász és a Holdvölgy 6 puttonyos aszúinak vertikális kóstolója várja, míg Demeter Zoltán a legszebb, kereskedelmi forgalomban már nem kapható tételein keresztül kalauzol végig a pincészet 20 éves történelmén.

Az aszú különteremben a kiállítótérben kínált borokon kívül a vendégek nyugodt körülmények között kóstolhatják a tokaji borkínálat csúcsán lévő tételeket. A nemzetközi boros rendezvények mintájára bevezetett különterem csendes, elmélyült ismerkedést tesz lehetővé 30 pincészet közel 40, öt- és hatputtonyos aszújával, illetve eszenciájával.

A Szepsy Furmint Selection standon a borvidék ikonikus borászának 2015-ös dűlőszelektált furmintjai, a birtok furmint és egy furmint alapú házasítás is kóstolhatók. Szepsy István borai igen ritkán találhatóak meg nagykóstolókon, ezért is különleges alkalom, hogy akár öt különböző dűlőből szüretelt borát is összehasonlíthatják a vendégek.

A Borkollégium ingyenes Pop-up School-lal várja a borvidékkel alaposabban megismerkedni kívánó vendégeket – itt a neves boriskola vezető oktatói tartanak rövid, ám annál érdekesebb előadásokat Tokaj fő szőlőfajtáiról és borstílusairól, borkategóriáiról, természetesen kóstolási lehetőséggel. A pop-up school ízelítőt ad a Borkollégium ősztől induló négynapos Tokaj kurzusából, ahol az érdeklődők valóban elmélyíthetik tudásukat.

Már hagyomány, hogy a Winelovers nagykóstolók előtt a pincészetek lehetőséget kapnak arra, hogy boraikat egy vakkóstolón megméressék. Idén először a Tokaji Március borait pontozta a megújult koncepció alapján szervezett szakmai zsűri: a száraz borok kategóriájában három dűlőszelektált furmint került a dobogóra, míg a késő szüretelésű borok versenyében hárslevelű, sárgamuskotály és egy édes házasítás végzett az élen.

 

Sajtóanyag: Winelovers

Kapcsolat

 • Tokaji Március 2017 időpont:
  Kezdete:
  2017 Mar 25 10:00
  Vége:
  2017 Mar 23 20:00
  Corinthia Hotel Budapest:
  Budapest ,
  Erzsébet krt. 43 ,
  1073 ,

Kapcsolódó tartalom