Vasárnap tavaszbúcsúztató WAMP az Erzsébet téren! Cikk

Napjainkban az urbánus életforma egyre nagyobb figyelmet fordít környezetünk megóvására, kímélésére és a fenntarthatóságra, hiszen ahogy szűkül az életterünk, úgy igyekszünk saját környezetünket is élhetőbbé tenni! Legyen szó mindennapi viseletünkről, melyben a környezettudatos alapanyagok kiválasztása és a praktikum mellett a legújabb trendek követése egyaránt alapkövetelmény, vagy a minket körülvevő használati tárgyakról, a lényeg, hogy megtalálják azt a minőségű harmóniát környezetükkel a városi nomádok is, ami mellett nem kell lemondani a stílusos életformáról sem!

A Concept Eyewear egy budapesti manufaktúra, ahol a minőséget és egyediséget előtérbe helyezve készítik a szemüvegeket. A fa és acetát találkozása olyan egyedi kombinációt eredményez, mely még érdekesebbé teszi ezeket a „hybrid” modelleket. Nagy figyelmet fordítanak a környezettudatos alapanyagok kiválasztására és feldolgozására, így az alapanyagul szolgáló fát kizárólag méhviasszal kezelik, a felhasznált acetát pedig teljes mértékben lebomlik.  A felhasznált nemes fa furnérok és az egyenesen Olaszországból érkező (Mazzucchelli) acetátok színe és mintázata rendkívül változatos, így a napszemüvegek és optikai keretek sokfélesége garantált!

Biciklivel közlekedni életforma. Megszokni-megszeretni könnyű, egy idő után már nem is lehet lemondani róla. Mindezt stílusosan tenni a mindennapokban azonban kihívást jelent. A komfortos anyagok viselőjükkel együtt lélegeznek, melegítenek ha kell, védenek a széltől, óvnak az esőtől, lágy nyári szellőben bájosan libbennek. Egy ízig-vérig nőnek ehhez még kellenek a színek, a jó szabásvonalak, a ruhadarabok egymással variálhatósága, a minőségi kidolgozás. A végeredmény olyan öltözék kell, hogy legyen, amiben teljesnek érzi magát. Az amatőr országúti kerékpáros tervező célja, hogy a jolie ruhák ezt az élményt nyújtsák viselőjüknek.

Manapság a táskák kiemelkedő helyet foglaltak el a kiegészítők körében, hiszen táskára szinte mindig szükségünk van, éppen ezért nagyon nem mindegy hogy milyen minőségű, mennyire kényelmes és egyben praktikus is egy darab! A Bibiart Bags tavaszi/nyári kollekciójának központi termékei a minimalista, nőies háti táskák, amiket a csillogós, hologramos részletek tesznek különlegessé és divatossá. Ezek a különleges modellek garantáltan a nyári ruhatár alapdarabjai lesznek!

Májusban a Hónap tervezője Sharolta

A környezetvédelem és az újrahasznosítás egyre fontosabb szerepet tölt be a mindennapjainkban: figyelünk arra, mit fogyasztunk, igyekszünk felelősen vásárolni, és gondolunk arra, hogy mekkora ökológiai lábnyomot hagyunk majd magunk után. Tripolszky Sarolta életének minden szeletét áthatja ez a fajta gondoskodó szemlélet, sőt a környezetvédelmi lobbista szerepkört egy ideje ökodizájneri pályára is cserélte. A Sharolta márka a nemzetközi fenntartható divat mozgalom részeként értelmezi magát. A márkát Tripolszky Sarolta alapította 2015-ben. Darabjai az újrahasznosítást ötvözik a jelenleg uralkodó minimalista és street style trendekkel. Az újrahasznosított ruhákra sokszor jellemző esetlegességen túllépve olyan ruhákat tervez, melyek bárki ruhatárának alapdarabjai lehetnek.

A májusi WAMP-on jótékonysági gyűjtést szerveznek, amiből egy magyar szervezet, a Taita Alapítvány segítségével juttatnak el iskolatáskákat egy kenyai árvaház iskoláskorú gyerekeinek, hogy mind a 23 iskolás kisgyereknek legyen saját táskája!

 

Sajtóanyag: WAMP

Kapcsolódó tartalom