Amikor a designer táska találkozik a kortárs művésszel - közös kollekciót adott ki a Tenshibag Cserbik Rita festővel Cikk

Tenshibag X CserbikArtist egyedi táska kollekció

Hirdetés

Hiszünk a véletlenekben, és abban, hogy a jó a dolgok idővel egymásra találnak. Pontosan így született meg a Tenshibag és Cserbik Rita festőművész közös kollekciója, amelyben 5 db kortárs festmény ihlette, szépirodalmi idézettel hímzett táska kelt ‘életre’. Ha év elején nem őt sorsolja ki egy véletlen-generátor a Tenshi csapat “színezd a stílusodra” Instagram játéka alkalmával, akkor lehet soha nem csodálhatjuk meg ezeket az izgalmas termékeket.

Az egész tehát egy online játékkal indult, a folytatást pedig már a sors és az ihlet rendezte. Rita vibráló és színes nyeremény táskájának tervezésekor már érezte a csapat, hogy ezt a történetet itt nem kellene lezárni, ebből valami sokkal nagyobbat is életre hívhatnak, ne álljon meg a sztori egy hátizsáknál! Rita a színek párosításában,  Komaság Léna és Kovács Borisz - a Tenshibag tulajdonosai és alkotói - pedig a táskatervezésben mozgognak otthonosan, így nem is volt kérdés, hogy a brand eddigi jellegzetesen alapszínekre épülő stílusát ideje kicsit kibillenteni a megszokott medréből. Mivel nem csak a Tenshibagnél, de Rita művészetében ugyanúgy visszaköszön az újrahasznosítás és a fenntartható alkotás fontossága, így olyan limitált kollekcióban gondolkodtak, ami a megmaradt anyagoknak adott új lehetőséget, úgyhogy a Tenshi kitalálta az alap fazonokat, és hagyták a művészt szárnyalni.

“Rita extra színes táskája egy új irányt mutatott nekünk. A színeket elkezdtük bátrabban használni, nem csak mi, de a megrendelőink is. Ez egy új korszaka a Tenshibagnak, ahol még nagyobb hangsúlyt fektetünk az egyediségre, a saját stílus megalkotására.” - mondta Léna az együttműködés hatásáról a Tenshibag világára.

A limitált kiadású kollekcióba a legkedveltebb 5 táskamodell került bele, név szerint: a Roll&Roll Backpack, a Tibobag, a Shopper bag, a Mini Backpack és a Citybag. Ezekből a táskákból mind egy darab készült, és nincs lehetőség utórendelésre. Minden egyes táska mellé tartozik egy print is, azokból a festményekből, amelyek az adott táska színvilágát, textúráit ihlette.

Tenshibag x Cserbikartist [Roll&Roll Backpack] Tenshibag x Cserbikartist [Tibobag]
Tenshibag x Cserbikartist [Citybag] Tenshibag x Cserbikartist [Shopper bag]

Rita művészete nagyon inspiratív. Egyedi stílusának jellegzetessége a színek és a formák különleges, merész kombinációja, mindez érdekes és izgalmas felületképzésekkel párosítva. A festészet világából kilépve a táskatervezés és a desigban való elmélyülés egyfajta  visszaigazolást adott neki, hogy merje önmagát adni. E bátorság egy új, sokkal színesebb vonalat indított el a brand életében, és a táskatervezés művészetét egy új szintre emelte. Az együttműködés fontos eleme volt, hogy a táskák ne csak színeiben tükrözzék Rita egyéniségét és stílusát, hanem átadják vele mindazt az pluszt, ami őt a tervezés folyamán inspirálta. Rita szépirodalom utáni rajongása is az arculat része lett, ezért minden egyes darabon egy-egy kedvenc idézetét olvashatjuk.

Tenshibag x Cserbikartist idézet

Rita így mesél a művészetéről: “Fordulatot jelentett életemben Amerikába való utazásom ahol találkoztam személyesen az amerikai absztrakt expresszionizmus atyjainak munkáival. Onnantól minden megváltozott. Rengeteget adott az az utazás hozzám és a művészeti felfogásomhoz.”

Még friss a projekt, de már most látszik, hogy a célközönség nyitott az újdonságra. Nem titok, hogy a Tenshibag szeretné, hogy a művészet hasonló jelleggel de vissza-vissza térjen a brand életébe, így már a 2022-es együttműködéseken is dolgoznak. Ez megerősítése annak, hogy igenis merjünk egyediek lenni, rugaszkodjunk el a megszokottól. Nagyon jó érzés, hogy minden egyes egyedileg készített Tenshibag táskával, valakinek a stílusát képviselehetjük.

A brand az elmúlt 2 év hatására reflektálva még inkább nyitott az újítások irányába, így ősszel egy hosszabb fejlesztési munkát követően elindították az online, valós idejű táskatervezőjüket, ami szintén egy izgalmas, szabadabb irányba, sőt, egyenesen a vásárlók kezébe tette át tervezés élményét.

A Tenshibag X Cserbikart kollekció táskái itt érhetőek el >>>

 

Tenshibag

 

Kapcsolódó

Szigetelő Fesztivál - jótékonysági koncert a gödöllői Trafo megsegítésére Cikk

Szigetelő Fesztivál  - Trafo Club Szigetelő Fesztivál néven jótékonysági koncert lesz május 28-án a gödöllői Trafo Clubban.  A nap folyamán 11 magyar hardcore/punk zenekar fog fellépni, hogy a teljes bevétellel segítsék a bajba jutott szórakozóhelyet. A befolyó összegből a hely tetőszigetelését fogják megcsinálni. A gödöllői Traf

Jótékonysági Zenész RuhaVásár a LoveBug Vintage-ben Cikk

Jótékonysági Zenész RuhaVásár Rendhagyó vásár pörög április 21-22-én a LoveBug Vintage és a Rock the Planet – zenészek a bolygóvédelemért kampány közös szervezésében a Margit körúti lakásshopban. Közkedvelt zenészeket kértünk meg ugyanis, hogy bocsássák árverésre egy-egy kedvenc ruhadarabjukat – a felajánlott holmikat pedig a

Jótékonykodj sétával, bringázással vagy utazással Cikk

Már 50 jótékonysági célt váltott valóra egy közösség szabadidős mozgással A program egy ingyenes mobil alkalmazáson keresztül valósul meg: a CHERRISK GO arra motiválja a felhasználókat, hogy aktívan, egészségesen éljenek, és ezzel ne csak magukon, de rászorulóknak is segítsenek. A CHERRISK működésének egyik alappillére saját jótékonysági közösségi programja, amely bárk

“Ne aggódj, tartalak!” - az együttérzésre és az odafigyelésre hívja fel a figyelmet a Budapest Park Cikk

Budapest Park karácsonyi kampány 2022 Immáron hagyományosnak mondható, hogy a Budapest Park karácsonyra készülve kreatív módon helyezi fókuszba az érzékenyítést. Az idén azonban minden eddiginél erősebb üzenetekkel buzdít a társadalmi felelősségvállalásra, ráadásul mindezt örök érvényű dalszövegekkel teszi. Pozitív, szívmelengető, ug