Csak a Mentes vásárok - kérdezz, kóstolj, élj egészségesen! Cikk

Hirdetés

Inzulinrezisztencia, II-es típusú cukorbetegség, elhízás, emésztési panaszok, autoimmun betegségek, tápanyagfelszívódási zavarok. Néhány egészségügyi kihívás, ahol a mentes táplálkozás szükségessége ma már nem is kérdés. De együtt lehet-e élni egy szigorú diétával akár életünk végéig? Be tudjuk-e szerezni a napi élelmet és ehetünk jóízűen ezután is? A Csak a Mentes alapítói és szakértő partnerei segítségével körbejártuk a témát!

„Néhány éve felütötte a fejét az a szemlélet, hogy sokan divatból kezdik el a mentes táplálkozást – hívja fel a figyelmet Köves Zoltán, a Csak a Mentes szervezet egyik alapítója. - Mi azt gondoljuk, hogy akár időszakosan, akár egy egész életen át folytatja valaki ezt, nem erre kell kihegyezni a figyelmünket és előítélettel lenni eziránt, hanem észre kell venni az egyre növekvő tábort, akiket valóban érint valamilyen mentes táplálkozás. Csak egy beszédes adat: a közétkeztetésben ma már minden 4. gyereknek mentes ételt igényelnek, őket már érinti valamilyen táplálékfogyasztás korlátozása.”

Személyes és szakmai elhivatottság hívta életre az ételérzékenyek, -allergiások és egészségügyi okokból speciális diétát tartók élhető mindennapjaiért a Csak a Mentes szervezetet. A kezdeményezést 2017-ben alapította meg Herczeg Andrea, aki akkor már 5 éve dolgozott a mentes élelmiszerek világában, és Köves Zoltán, aki Budapest egyik legnépszerűbb glutén-, cukor- és laktózmentes cukrászdájának, a NoGlu-nak a vezetője 2011 óta. Mindketten jól ismerik a mentes világban felmerülő tévhiteket, problémákat, és a konkrét fogyasztói igényeket.

„Az egészséges táplálkozás a szívügyünk - foglalja össze Herczeg Andrea, a Csak a Mentes egyik alapítója. - Hiszünk abban, hogy jobbá tehetjük az emberek életét, és segíteni tudunk minden ételérzékenység és táplálkozási irányzat esetén. A Csak a Mentes azért jött létre, és 8 szakmai partnerünkkel minden egyes nap azért dolgozunk, hogy a valóban hiteles információkat el tudjunk juttatni az érintettekhez.”

„Mindent felkutatunk és megmutatunk – fűzi hozzá Köves Zoltán -, ami glutén,- laktóz,- tej,- tojás,-cukormentes, paleo, vegetáriánus és vegán, legyen szó konyhai alapanyagokról, készételekről, nassolnivalókról, vagy éppen ökoháztartási szerekről és natúrkozmetikumokról. Elkötelezettségünk kimeríthetetlen, nem sajnáljuk a fáradtságot arra, hogy csak a leghitelesebb szakértői partnerek és valóban mentes, szigorúan ellenőrzött termékek legyenek a közösségünk szeme előtt.”

 

Mentes alapanyagok – egyre könnyebb beszerezni

„Az elmúlt években sajnos tapasztaltuk, hogy sokan próbálnak ún. mentes termékeket előállítani vagy árusítani, de nem minden esetben felelnek meg a követelményeknek – hívja fel a figyelmet Köves Zoltán. – Az sem mindegy, hogyan tárolják, gyártják vagy szállítják ezeket az alapanyagokat, késztermékeket. Sok esetben megtévesztő a termék csomagolása, kommunikációja. A Csak a Mentes egyik fő törekvése az, hogy bemutassa a hazánkban kapható mentes, egészséges termékek legjavát. Kizárólag szigorúan ellenőrzött partnerekkel működünk együtt. Online csatornáinkon ezek a gyártók, forgalmazók mind megtalálhatók és folyamatosan monitorozzuk, bővítjük a listát. Az érdeklődők számára pedig a leghasznosabb, ha ellátogatnak a fővárosban tartandó rendezvényeinkre –legközelebb április 13-14-én a Csak a Mentes Tavaszi Vásárra -, ahol végigkóstolhatnak szinte mindent és kedvezményesen meg is vásárolhatják ezeket.”

„Emellett rengeteg időt és pénzt spórolhatnak a látogatóink azzal – teszi hozzá Herczeg Andrea -, hogy a rendezvényünk teljes időtartama alatt szakértő partnereink díjmentes tanácsadással, előadásokkal, workshopokkal állnak a rendelkezésükre. Egy olyan rendezvénysorozat ez, ahol a vendégek kóstolhatnak, megkérdezhetnek bármit, hasznos és értékes tudással és tapasztalatokkal távoznak a vásárból. Szakmai partnereink folyamatos jelenléte is azt biztosítja, hogy aki megbízható, hiteles segítségre vágyik, azonnal a Csak a Mentes neve jut az eszébe.”  

„Egész évben jelen vagyunk a közösségünk számára. Évente 5 alkalommal jelenik meg a Csak a Mentes magazin Budapesten terjesztve, amiben hasznos információkat és új termékeket ismerhetnek meg az olvasók. Évente 4 nagy rendezvényt tartunk, ahol mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb mentes és egészséges termékeket, illetve előadásokon, workshopokon is részt vehet. Fontosnak tartjuk a karitatív szerepvállalásunkat, mert felelősséget érzünk azokért is, akik nem tudnak ellátogatni hozzánk. Így például egy közösségi piacon tartott karácsonyi főzésünk teljes bevételét a Sportos Cukorbetegekért Alapítványnak ajánlottuk fel, ingyenes előadásokat, kóstolókat tartunk és ajándékcsomagot osztunk iskolákban, idősek otthonában, fővárosi és vidéki rászoruló családoknak egyaránt – foglalja végül össze Köves Zoltán. - Mindenkit szeretettel várunk a Csak a Mentes Tavaszi Vásáron 2019. április 13-14-én a Dürer Rendezvényközpontban. Mindkét nap a leghitelesebb, több mint 60 mentes kiállító cég termékével, szolgáltatásaival, könyvújdonságokkal, izgalmas és hasznos előadásokkal, workshopokkal várjuk a látogatókat.”

 

Csak a Mentes Tavaszi Vásár 2019 >>>

 

Csak a Mentes

Kapcsolódó

Babka, grissini, gyoza és sós kifli - Gyereknap a Gourmet Fesztiválon Cikk

Gourmet Fesztivál 2022 Túl azon, hogy végigkóstolhatjuk Magyarországot, ráadásul mindenből a legjobbat, az OTP Bank Gourmet fesztiválon a gasztronómia ismert alakjaitól is elleshetünk titkokat a Gourmet Akadémián, ahol a gyereknapon az apróságok is összekenhetik a kötényeiket. Mindezt május 27-29-ig, a Millenárison. A

Pénteken nyit a Gourmet Fesztivál 2022! Cikk

Gourmet Fesztivál 2022 Május 27-én, pénteken újra megnyitja kapuit az OTP Bank Gourmet Fesztivál, ahol a kiállító éttermek séfjei az ország legnagyobb és legszínesebb menüjével várják a látogatókat. Sárközi Ákos nagymamája házi nudlijával készül, Széll Tamás tejfölösgombócot készít, Rácz Jenő zsíros kenyeret is ad a Mil

Nyisd a nyarat a Szent György-hegyen! Cikk

Szent György-hegy hajnalig 2022 Idén ötödik alkalommal várja a sétálva borozókat a Szent György-hegy: június 11-én közel 20 helyszínen lehet majd ismerkedni a heggyel, a helyi borokkal és vendéglátókkal. A házigazdák zenével, finom falatokkal készülnek, de lesz túra és játék is. Olyan pincék is kinyitnak ilyenkor, amiket egyébké

Megújult erővel tér vissza az ország legnagyobb gasztrofesztiválja Cikk

Gourmet Fesztivál 2022 Május 27-29. között ismét a gasztronómia rajongóinak találkozóhelyévé válik a megújult Millenáris, ahol - két év szünet után - újra várja látogatóit az OTP Bank Gourmet Fesztivál. A jubileumi rendezvény - ahol végig kóstolhatjuk Magyarországot - idén is mindenből a legjobbat kínálja, ezúttal az “ö