Februárban mentes gasztrofesztivál lesz Budapesten - jön a MentesFeszt! Hír

Hirdetés

Február végén újra a bűntudat nélkül fogyasztható fogásoké a főszerep: a tavalyi siker után visszatér a MentesFeszt, ahol a vega burgertől a mentes gofrin át egészen a tücsöklisztig minden különlegességet kipróbálhatunk, és a számos előadó közt Mosolyka is főzni tanít bennünket. Ráadásul idén a programmal párhuzamosan kerül megrendezésre a 4. Gasztroblogger Fesztivál is.

Már tavaly is óriási érdeklődés övezte, nem csoda, hogy idén is megrendezésre kerül a MentesFeszt, ahol február 29. – március 1. közt egy könnyed, színes, de egyben szakmai rendezvényen találkozhatunk a magyar „mentes” irányzatok legnépszerűbb szereplőivel.

A „mentes” étkezés szerencsére már rég nem azt jelenti, hogy bármilyen ízről vagy finomságról le kéne mondanunk: olyan kedvenceinkre is találunk alternatívát, mint a fagyi vagy a palacsinta. Szerencsére már a cukrászdák, éttermek, kávézók kínálatában is egyre gyakoribbak a glutén-, cukor-, laktóz- vagy épp „mindenmentes” ételek.

Akár valamilyen ételérzékenység nehezíti a napjainkat, akár diétázunk, vagy „csak” igyekszünk egészségesen élni, a MentesFeszt lehetőséget ad, hogy bárki összeállítsa a számára ideális étrendet. Itt ugyanis minden, a területhez kapcsolódó fontos magyar márka, üzlet és vendéglátóhely képviselteti magát.

A Fesztiválnak az ELTE Lágymányosi Campus Északi Tömbje ad otthont, ahol két szinten, több mint 1200 négyzetméteren lesz lehetőségünk nézelődni, kóstolgatni és piacozni. A gasztro udvaron kipróbálhatjuk a mentes palacsintát, goffrit és lángost és a vega burgereket. Sőt, még a kedvenceinknek is vihetünk egy kis ajándékot, hiszen gluténmentes kutyafalatok, egyedi gyártású nyakörvek és egyéb kiegészítők is kaphatóak lesznek.

 

Fókuszban a fejlődés és a környezetvédelem

A szervezők szakmai előadásokkal várnak mindenkit, aki szeretne tanulni, informálódni és képbe kerülni az egészséges gasztrotrendekkel.

A MentesFeszt vendége lesz többek közt Mosolyka is, aki itt mutatja be először élőben a Mosolyka Flow Vegán főzési tudományát. A boldogságkutató lány és férje, Sankó hamarosan saját vegán készételeket és finomságokat tesz elérhetővé boltokban és online amihez olyan szuper szószokat is kikísérletezett, mint a „padlizsálom” vagy a „paradicsók”.

Ezen kívül szó lesz még a bolygó egyik legfenntarthatóbb fehérjeforrásáról, a tücsöklisztről, aminek a neve tényleg a szárnyas rovarokból készült őrleményt takarja! Arról is többet tudhatunk meg, milyen élettani hatásokkal bír a vegetáriánus étrend a sportolókra nézve. A tejérzékenyeknek jó hír, hogy megismerkedhetünk a totuval (nem tofuval!), ami kiválóan alkalmazható a túró helyettesítésére.

A mentes étkezési trendek mellett szó esik olyan, mindenki számára fontos gyakorlati kérdésekről, amikkel a minket körülvevő világot és önmagunkat is jobbá tehetjük. Juhász András, a CleanEco tulajdonosa olyan környezeti lábnyom-mentes higiéniai megoldásokról mesél majd, amiket bátran alkalmazhatunk a saját életünkben, de arra nézve is ötleteket kapunk, hogyan tehetjük teljesen műanyagmentessé a hétköznapjainkat. Előadásokat hallhatunk olyan fontos és aktuális témákról is, mint a női önmegvalósítás a hétköznapokban, vagy a gyermeknevelés legújabb módszerei.

De lesz még játszóház, gyerekfelügyelet, indonéz táncosok, zenészek és handpan zenei előadások is - így garantált, hogy a programokból mindenki talál kedvére valót, és új ismereteket is hazavihet magával.

Gasztrobloggerek figyelem!

A Mentes és a Gasztroblogger Fesztivál együttműködéseként a két fesztivál egy helyen és egy időben kerül megrendezésre.

„A MentesFeszt szombati napján délután hat óráig mindenkié a fesztivál, majd átalakul a negyedik Gasztroblogger Fesztivállá, ami már egy zártkörű szakmai esemény lesz. Azt láttam, hogy nagy igény van egy ilyen típusú eseményre, egy lehetőségre, ahol a gasztronómia szerelmesei személyesen is találkozhatnak egymással. A kötetlen hangulatú, zártkörű esemény célja egy összetartó közösség létrehozása, értékes kapcsolatok és együttműködések kialakítása. Szeretném a gasztrobloggereket kimozdítani a monitorjaik elől, hogy jobban megismerjék egymást” - mondta Miskey Melinda, a Gastrotherapy gasztrobloggere és a Gasztroblogger Fesztivál megálmodója. A gasztrobloggerek számára a Gasztroblogger Fesztivál ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A MentesFeszt egész ideje alatt is ott lehetnek majd, valamint külön helyet kapnak, ahol bemutatkozhatnak, és közönségtalálkozót is szervezhetnek.

Gasztroblogger Fesztivál 2020 további részletek >>>

Mentes Feszt 2020 további részletek >>>

 

Mentes Feszt 

 

Kapcsolódó

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete rendkívüli támogatást kér a kormánytól Hír

Többek között a járulékok elengedését, munkaerő megtartási támogatást, a nagyüzemi sörgyárak mennyiségi korlátozó szerződéseinek felfüggesztését, a közüzemi díjak támogatását, és az újraindítást segítő támogatást kér a kormánytól a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete (KSE). A szervezet a Miniszterelnök

Adománnyal segít az EFOTT a Szent László és Szent István Kórháznak Hír

Egy nagyon korrekt és követendő gesztust tett az EFOTT és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, a Dél-pesti Centrumkórház munkájának a segítésére, és felajánlott 1 000 000 forintot a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítvány számára. A feszt

Ország Söre 2020: kerestetik a legjobb kisüzemi sör! Hír

Idén negyedik alkalommal rendezik meg az Ország Söre nevű, szakmai kóstolóval egybekötött közönségszavazást, amelyen ezúttal az Év Sörfőzdéje mellett 2020. legjobb magas alkoholtartalmú IPA sörét is díjazzák. A Beerselection.hu sörszaküzlet és a Beerporn.hu sörmagazin 2020-ban immár a negyedik al

Sztárokkal ünnepel a 4 éves Premier Kultcafé Hír

Március 9-én ünnepli 4. születésnapját Európa legnagyobb alapterületű fogyatékosság-barát közösségi és kulturális tere, a Premier Kultcafé. A születésnaphoz ismert hazai személyiségek is csatlakoznak, annak érdekében, hogy még jobban felhívják a társadalom és a munkáltatók figyelmét a fogyatékossá