Sport a jó ügyért - idén is elrajtol a SalGO Charity Run! Cikk

SalGO Charity Run 2020
 

Ismét várják a sport szerelmeseit egy jó ügy érdekében szeptember 5-én, Salgótarjánban. A SalGO Charity Run jótékonysági akadályfutó verseny ezúttal a Salgótarján és környékén élő autisták megsegítését tűzte ki céljául, így idén a nevezésekből befolyt összeggel az Abigél Közhasznú Egyesületet támogatják. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Hagyományteremtő céllal indult útjára 2018-ban a SalGO, a salgótarjáni helyszínű, jótékonysági akadályfutó verseny, a Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület – Palóc Roham Extrém Akadályfutó Szakosztályának szervezésében.  A szervezők célja minél több sportrendezvény megszervezése és lebonyolítása jótékonysági keretek között, emellett pedig szeretnék közelebb hozni és megszerettetni az emberekkel a sportolást, főként az akadályfutást. 

Hirdetés

A salgótarjáni pálya ezúttal is különböző távokban, egyénileg és csapatban, gyerekként és felnőttként is teljesíthető. A nevezésekből beérkező teljes összeggel az Abigél Közhasznú Egyesületet támogatják, akik a Salgótarján és környékén élő autista gyermekek és felnőttek életkörülményeinek javításáért dolgoznak. A befolyt összegből nagy célt szeretnének megvalósítani: egy olyan hely megnyitását tervezik, ami autisták számára biztosítana lehetőséget az önálló életvitel gyakorlásában. A megfelelő hely kialakításához pedig teljesen hétköznapi eszközöket is szeretnének majd beszerezni:  mosógéptől kezdve, tűzhelyen át a porszívóig számos háztartási gépre lesz majd szükségük a fejlesztő helyiség berendezéséhez.

“Immáron harmadik éve törekszünk arra, hogy olyan területen segítsünk, ahol nagy szükség van rá. Minden évben más vonalat céloztunk meg, minden rendezvényünkkel más-más módon igyekszünk segítő kezet nyújtani. Idén az Abigél Közhasznú Egyesület kiválasztásával és célkitűzésével igazán nagy fába vágtuk fejszénket, de hiszünk a csodákban, az emberekben.” - mesélte Bulyovszky Veronika, a Palóc Roham egyik alapító-főszervezője. - “Tavaly az Autizmus Világnapja alkalmából szerveztünk már egy eseményt az egyesülettel karöltve, ahová autizmussal, fogyatékkal élő gyerkőcöket is meghívtunk. Felemelő élmény volt látni, ahogy bátran vállalták a pálya teljesítését, természetesen kísérettel. Láthattuk a mosolyt az arcukon, hallhattuk a felszabadult nevetéseket, a végén pedig büszkeség csillogott a tekintetükben, mikor az érmet a nyakukba akasztották. Éppen ezért szeretnénk hagyományt teremteni azzal, hogy amikor csak lehet - így a szeptemberi SalGO alkalmával is - meghívjuk a fogyatékkal vagy autizmussal élőket is, ezzel is segítve az integrációjukat, illetve a társadalmi érzékenység erősítését.” 

A társadalmi szerepvállalást már a tavalyi SalGO alkalmával elkezdték, hiszen Magyarországon először itt rendeztek kerekesszékes akadályversenyt. A hagyományt pedig idén is folytatják, a SalGO Wheelchair Charity Race keretében a kerekesszékesek a hétköznapi életben is sokszor előkerülő akadályaikkal találhatják szemben magukat, persze mindezt itt egy kis csavarral, élvezetes, és nem mellesleg biztonságos formában.

A jótékonysági versenyek mellett a színpadon érdekes sport programokkal és edzésekkel készülnek, de lesz véradás, masszázs, ingyenes egészségügyi szűrőállomások és kiegészítő sporteseményekkel  is várják majd az érdeklődőket.

Érdemes sietni, ugyanis nevezni csak augusztus 31-ig lehet a palocroham.hu oldalon. A rajthoz állók mindannyian egyedi tervezésű, kék színű SalGO feliratos pólót kapnak, aki pedig teljesíti a pályát, egy szintén egyedi - az autisták támogatását is jelző - kirakó formájú éremmel is gazdagodik. A szervezők munkáját, és az alapítvány célkitűzését támogatói termékek - pólók, baseball sapkák - megvásárlásával is lehet segíteni.

SalGO Charity Run nevezés és információk >>> 

 

SalGO Charity Run

Kapcsolódó

Szokatlan képzőművészet a PLACCC Fesztiválon Cikk

PLACCC Fesztivál 2020 képzőművészet 1 Idén is rendhagyó produkciókkal és szokatlan helyszíneken várja a közönséget az immár 15. PLACCC Fesztivál Budapesten szeptember 24. és október 2. között. A képzőművészek most sem galériákban állítják ki a munkáikat. Akad, aki egy üresen álló üzlethelyiségben mutatja be a képeit, mások városi sétá

Ingyenes és kedvezményes őszindító programok a Magyar Nemzeti Múzeumban Cikk

Ars Sacra Fesztivál 2020 A Magyar Nemzeti Múzeum három országos eseményhez - az Ars Sacra Fesztiválhoz, a Kulturális Örökség Napjaihoz (KÖN) és a Műtárgyak Éjszakájához kapcsolódóan is ingyenes, kedvezményes programokkal várja a látogatókat. A látogatók nemcsak a történelem különböző korszakaiban tehetnek sétákat, hanem a

Október elején ismét megnyílik az UNICEF Pop-Up Store! Cikk

UNICEF Pop-Up Store 2020 Október 11-e a Lánygyermekek Világnapja, ennek alkalmából ismét megrendezi nagyszabású jótékonysági gardróbvásárát az UNICEF Magyarország. Az október 9-én nyíló, háromnapos Pop-Up Store store ezúttal is márkás ruhadarabokkal, rendkívül kedvező áron várja az érdeklődőket. Az UNICEF Magyarország a j

Rekordösszegű adomány gyűlt össze a SalGO jótékonysági akadályfutó versenyen Cikk

SalGO Charity Run 2020 Szombaton rendezték meg a SalGO Charity Run, jótékonysági akadályfutó és kerekesszékes versenyt Salgótarjánban, ahova minden eddiginél több versenyző érkezett. A jótékonysági futáson 1 230 000 Ft gyűlt össze, amit az autistákat segítő Abigél Közhasznú Egyesület számára ajánlottak fel. “Hatalmas b