Sport a jó ügyért - idén is elrajtol a SalGO Charity Run! Cikk

SalGO Charity Run 2020
 

Ismét várják a sport szerelmeseit egy jó ügy érdekében szeptember 5-én, Salgótarjánban. A SalGO Charity Run jótékonysági akadályfutó verseny ezúttal a Salgótarján és környékén élő autisták megsegítését tűzte ki céljául, így idén a nevezésekből befolyt összeggel az Abigél Közhasznú Egyesületet támogatják. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Hagyományteremtő céllal indult útjára 2018-ban a SalGO, a salgótarjáni helyszínű, jótékonysági akadályfutó verseny, a Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület – Palóc Roham Extrém Akadályfutó Szakosztályának szervezésében.  A szervezők célja minél több sportrendezvény megszervezése és lebonyolítása jótékonysági keretek között, emellett pedig szeretnék közelebb hozni és megszerettetni az emberekkel a sportolást, főként az akadályfutást. 

Hirdetés

A salgótarjáni pálya ezúttal is különböző távokban, egyénileg és csapatban, gyerekként és felnőttként is teljesíthető. A nevezésekből beérkező teljes összeggel az Abigél Közhasznú Egyesületet támogatják, akik a Salgótarján és környékén élő autista gyermekek és felnőttek életkörülményeinek javításáért dolgoznak. A befolyt összegből nagy célt szeretnének megvalósítani: egy olyan hely megnyitását tervezik, ami autisták számára biztosítana lehetőséget az önálló életvitel gyakorlásában. A megfelelő hely kialakításához pedig teljesen hétköznapi eszközöket is szeretnének majd beszerezni:  mosógéptől kezdve, tűzhelyen át a porszívóig számos háztartási gépre lesz majd szükségük a fejlesztő helyiség berendezéséhez.

“Immáron harmadik éve törekszünk arra, hogy olyan területen segítsünk, ahol nagy szükség van rá. Minden évben más vonalat céloztunk meg, minden rendezvényünkkel más-más módon igyekszünk segítő kezet nyújtani. Idén az Abigél Közhasznú Egyesület kiválasztásával és célkitűzésével igazán nagy fába vágtuk fejszénket, de hiszünk a csodákban, az emberekben.” - mesélte Bulyovszky Veronika, a Palóc Roham egyik alapító-főszervezője. - “Tavaly az Autizmus Világnapja alkalmából szerveztünk már egy eseményt az egyesülettel karöltve, ahová autizmussal, fogyatékkal élő gyerkőcöket is meghívtunk. Felemelő élmény volt látni, ahogy bátran vállalták a pálya teljesítését, természetesen kísérettel. Láthattuk a mosolyt az arcukon, hallhattuk a felszabadult nevetéseket, a végén pedig büszkeség csillogott a tekintetükben, mikor az érmet a nyakukba akasztották. Éppen ezért szeretnénk hagyományt teremteni azzal, hogy amikor csak lehet - így a szeptemberi SalGO alkalmával is - meghívjuk a fogyatékkal vagy autizmussal élőket is, ezzel is segítve az integrációjukat, illetve a társadalmi érzékenység erősítését.” 

A társadalmi szerepvállalást már a tavalyi SalGO alkalmával elkezdték, hiszen Magyarországon először itt rendeztek kerekesszékes akadályversenyt. A hagyományt pedig idén is folytatják, a SalGO Wheelchair Charity Race keretében a kerekesszékesek a hétköznapi életben is sokszor előkerülő akadályaikkal találhatják szemben magukat, persze mindezt itt egy kis csavarral, élvezetes, és nem mellesleg biztonságos formában.

A jótékonysági versenyek mellett a színpadon érdekes sport programokkal és edzésekkel készülnek, de lesz véradás, masszázs, ingyenes egészségügyi szűrőállomások és kiegészítő sporteseményekkel  is várják majd az érdeklődőket.

Érdemes sietni, ugyanis nevezni csak augusztus 31-ig lehet a palocroham.hu oldalon. A rajthoz állók mindannyian egyedi tervezésű, kék színű SalGO feliratos pólót kapnak, aki pedig teljesíti a pályát, egy szintén egyedi - az autisták támogatását is jelző - kirakó formájú éremmel is gazdagodik. A szervezők munkáját, és az alapítvány célkitűzését támogatói termékek - pólók, baseball sapkák - megvásárlásával is lehet segíteni.

SalGO Charity Run nevezés és információk >>> 

 

SalGO Charity Run

Kapcsolódó

Gyerekekre hangolva – A hazai könnyűzenei élet színe-java a Müpával ünnepli a legkisebbeket Cikk

Müpa Gyereknap 2022 A gyermekközönség kedvenc sztárcsapatai mellett Csorba Lóci, Lábas Viki, Vitáris Iván mesehősök bőrébe bújva, a Búgócsiga Zenede, Rutkai Bori Bandája, Laposa Julcsi és zenekara, sőt még a Mörk együttese is gyerekekre hangolt produkciójával érkezik a Müpa óriási, ingyenes gyermeknapi rendezvényére,

Mesefesztivál a Bereg szívében Cikk

Bergengócia Mesefesztivál 2022 Ha szereted a mesék fantasztikus világát és szeretnél felejthetetlen élményt szerezni ebből a bámulatos környezetből, akkor a Bergengócia Mesefesztiválon a helyed 2022. július 15-17. között! Immáron második alkalommal rendezik meg egyszerre több helyszínen a Bergengócia Mesefesztivált. Ha nincs m

Táncolj, bringázz, túrázz és evezz a Dunakanyarban! Cikk

VéNégy Fesztivál családi A színházi előadások és a félszáznál is több zenei program, köztük a Morcheeba koncertje, mellett ingyenes természetjáró gyalogtúrákkal, valamint kerékpározással kombinált kenutúrákkal is várják a látogatókat a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozón június 23. és 26. között Nagymaroson. A szervez

Nyisd a nyarat a Szent György-hegyen! Cikk

Szent György-hegy hajnalig 2022 Idén ötödik alkalommal várja a sétálva borozókat a Szent György-hegy: június 11-én közel 20 helyszínen lehet majd ismerkedni a heggyel, a helyi borokkal és vendéglátókkal. A házigazdák zenével, finom falatokkal készülnek, de lesz túra és játék is. Olyan pincék is kinyitnak ilyenkor, amiket egyébké