Sport a jó ügyért - idén is elrajtol a SalGO Charity Run! Cikk

SalGO Charity Run 2020
 

Ismét várják a sport szerelmeseit egy jó ügy érdekében szeptember 5-én, Salgótarjánban. A SalGO Charity Run jótékonysági akadályfutó verseny ezúttal a Salgótarján és környékén élő autisták megsegítését tűzte ki céljául, így idén a nevezésekből befolyt összeggel az Abigél Közhasznú Egyesületet támogatják. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Hagyományteremtő céllal indult útjára 2018-ban a SalGO, a salgótarjáni helyszínű, jótékonysági akadályfutó verseny, a Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület – Palóc Roham Extrém Akadályfutó Szakosztályának szervezésében.  A szervezők célja minél több sportrendezvény megszervezése és lebonyolítása jótékonysági keretek között, emellett pedig szeretnék közelebb hozni és megszerettetni az emberekkel a sportolást, főként az akadályfutást. 

Hirdetés

A salgótarjáni pálya ezúttal is különböző távokban, egyénileg és csapatban, gyerekként és felnőttként is teljesíthető. A nevezésekből beérkező teljes összeggel az Abigél Közhasznú Egyesületet támogatják, akik a Salgótarján és környékén élő autista gyermekek és felnőttek életkörülményeinek javításáért dolgoznak. A befolyt összegből nagy célt szeretnének megvalósítani: egy olyan hely megnyitását tervezik, ami autisták számára biztosítana lehetőséget az önálló életvitel gyakorlásában. A megfelelő hely kialakításához pedig teljesen hétköznapi eszközöket is szeretnének majd beszerezni:  mosógéptől kezdve, tűzhelyen át a porszívóig számos háztartási gépre lesz majd szükségük a fejlesztő helyiség berendezéséhez.

“Immáron harmadik éve törekszünk arra, hogy olyan területen segítsünk, ahol nagy szükség van rá. Minden évben más vonalat céloztunk meg, minden rendezvényünkkel más-más módon igyekszünk segítő kezet nyújtani. Idén az Abigél Közhasznú Egyesület kiválasztásával és célkitűzésével igazán nagy fába vágtuk fejszénket, de hiszünk a csodákban, az emberekben.” - mesélte Bulyovszky Veronika, a Palóc Roham egyik alapító-főszervezője. - “Tavaly az Autizmus Világnapja alkalmából szerveztünk már egy eseményt az egyesülettel karöltve, ahová autizmussal, fogyatékkal élő gyerkőcöket is meghívtunk. Felemelő élmény volt látni, ahogy bátran vállalták a pálya teljesítését, természetesen kísérettel. Láthattuk a mosolyt az arcukon, hallhattuk a felszabadult nevetéseket, a végén pedig büszkeség csillogott a tekintetükben, mikor az érmet a nyakukba akasztották. Éppen ezért szeretnénk hagyományt teremteni azzal, hogy amikor csak lehet - így a szeptemberi SalGO alkalmával is - meghívjuk a fogyatékkal vagy autizmussal élőket is, ezzel is segítve az integrációjukat, illetve a társadalmi érzékenység erősítését.” 

A társadalmi szerepvállalást már a tavalyi SalGO alkalmával elkezdték, hiszen Magyarországon először itt rendeztek kerekesszékes akadályversenyt. A hagyományt pedig idén is folytatják, a SalGO Wheelchair Charity Race keretében a kerekesszékesek a hétköznapi életben is sokszor előkerülő akadályaikkal találhatják szemben magukat, persze mindezt itt egy kis csavarral, élvezetes, és nem mellesleg biztonságos formában.

A jótékonysági versenyek mellett a színpadon érdekes sport programokkal és edzésekkel készülnek, de lesz véradás, masszázs, ingyenes egészségügyi szűrőállomások és kiegészítő sporteseményekkel  is várják majd az érdeklődőket.

Érdemes sietni, ugyanis nevezni csak augusztus 31-ig lehet a palocroham.hu oldalon. A rajthoz állók mindannyian egyedi tervezésű, kék színű SalGO feliratos pólót kapnak, aki pedig teljesíti a pályát, egy szintén egyedi - az autisták támogatását is jelző - kirakó formájú éremmel is gazdagodik. A szervezők munkáját, és az alapítvány célkitűzését támogatói termékek - pólók, baseball sapkák - megvásárlásával is lehet segíteni.

SalGO Charity Run nevezés és információk >>> 

 

SalGO Charity Run

Kapcsolódó

Metzker Viktória ezen a nyáron is a Plázsra költözik Cikk

Metzker Viktória - Plázs A suliidő végére megérkezett az igazi kánikula, úgyhogy irány a Balaton! Ha pedig Balaton, akkor Siófok és Plázs, ahol ezen a héten már szerdától különféle programok várnak mindenkit: foci EB közvetítés óriás LED falon, ingyenes szerelemcsütörtökök dr. BRS-sel, de ismét a Plázsra költözik az Aréna

Péntektől indul a Generali Gyerek Sziget! Cikk

Gyerek Sziget 2024 Kezdődik a vakáció, így hétvégén - péntektől vasárnapig - irány a Hajógyári-sziget, ahol három napon át vásári forgatag, énekesek, zenészek, bohócok, artisták, mesteremberek, cserkészek, sok ismerős, de számos újdonság is várja a családokat, reggel 10-től este 6-ig. Június 21-23. között a Generali

Százhúsz ballonos érkezik Szegedre a világ minden pontjáról Cikk

25. FIA Hőlégballon Világbajnokság Lezárult a jelentkezés a szeptember 8-14. között Szegeden zajló 25. FIA Hőlégballon Világbajnokságra. A ballonsport legnagyobb világversenyén összesen 120 hőlégballon-pilóta emelkedik majd a magasba a Tisza-parti város fölé, de rajtuk kívül további balloncsodák is beúsznak majd a látótérbe, versen

Októberben érkezik az első Budapest Garden Party Cikk

Budapest Garden Party 2024 2024. október 4. és október 6. között első alkalommal ad otthont a Városliget a Budapest Garden Party Zenei - Gasztrofesztivál rendezvénynek, ahol koncertek, gasztronómia és családi programok várják a látogatókat. A koncertfellépők között ott lesz a Neoton Família, az Első Emelet, Karácsony János,