Virtuálisan is személyesen is segíthetünk a Kreatív Kuckóval Cikk

Hirdetés

December van és ilyenkor szépen lassan ünneplőbe öltöztetjük a szívünket, lelkünket. Advent idején ebben segítenek a karácsonyi vásárok, azok az alkalmak is, ahol minden az év legszebb ünnepéről szól. Ilyenkor különösen fontos, hogy gondoljunk azokra is, akiknek nehezebb sorsuk van, és próbáljunk meg segíteni, amivel tudunk. A Bazilika előtt egy stilizált mesekönyv segít abban, hogy a helyszíni adományok eljussanak az Ökomenikus Segélyszervezethez, akik egész évben segítenek a rászorulókon.

Az MKB a hagyományok szerint részt vesz Budapest Belvárosában, a Szent István téren, a Bazilika előtti karácsonyi vásáron, idén egy különleges kis mesevilággal. Az MKB Kreatív Kuckó egy kedves karácsonyi történet világát idézi fel, ahol a Nagy Kerek Erdőben Mogyi, a kedves vörös kis mókus, és Bubu, a medve az erdő lakóinak segítségével együtt díszíti fel a vágyott karácsonyfát. Ehhez a meséhez kapcsolódóan ezüst- és bronzvasárnapon is lehet díszeket készíteni, ujjbábok, karácsonyfadíszek készülnek majd különféle kézműves technikákkal, és színezni is tudnak a gyerekek, vagy akár a felnőttek is, természetesen ugyancsak a mesekönyvhöz kapcsolódva.

A Kuckóban december 15-én 11 és 13 óra között Farkasházi Réka, december 22-én ugyanebben az időben Bereczki Zoltán lesz a vendég, akik maguk is nagyon fontosnak tartják a karácsonyt, és hozzá kapcsolódóan azt is, hogy akinek módja van rá, segítsen másoknak is szebbé tenni a karácsonyát.

„A saját családi karácsonyunk mellett minden évben figyelek rá, hogy gondoljak azokra is, akiknek kevesebb vagy éppen semmi sem jutna a fa alá. Idén már adományoztunk mesekönyveket, megyünk a gyerekeimmel a Mikulásgyárba is csomagot vinni, a zenekarommal pedig többszáz gyermeknek zenélünk ingyen, hogy élmény is jusson az adventi várakozásban. Az én szívemet ez tölti el igazi szeretettel és ráhangolódással az ünnepre, hogy tudom, máshol nagyobb a szükség és elkél a gondoskodás, a segítség” – mondja Farkasházi Réka.

„Én is évek óta adok karácsony előtt jótékony célú fellépéseket. A lányomat pedig egészen kis kora óta szoktatom arra, hogy csomagoljuk a már nem használt játékokat, ruhácskákat cipősdobozokba. És természetesen, ha valahol pénzzel tudok inkább segíteni, mert a segélyszervezet jobban tudja, hogy hol mire van szükség, akkor azt is megteszem. Mindig arra gondolok, hogy ami nekünk egy hétköznapi költés, az máshol akár életet is menthet” – teszi hozzá Bereczki Zoltán.

Az MKB Kreatív Kuckó nemcsak a kézműves foglalkozás iránt érdeklődő gyerekek karácsonyát szeretné megszépíteni, hanem rászoruló gyerekekét is. A Kuckó előtti, nyitott mesekönyvet formázó fotófala egy mobil kártyaterminál is lesz egyben: aki paypassos kártyáját a terminálhoz érinti, az egy legalább 1000 Ft-os összeget adományoz jótékony célra. Az alapértelmezett összeg 1000 Ft, de az adakozó tetszés szerint többször is érintheti a terminálhoz a kártyáját, így nagyobb összeget is lehet adományozni. Az MKB végül az összegyűlt összeget megduplázza és átadja a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek.

Aki pedig szintén szeretne segíteni, de nem jut el a Bazilikához a helyszínre, az is hozzájárulhat az Ökumenikus Segélyszervezet részére gyűjtött adományhoz. Megszoktuk a közösségi média világában, hogy gyakran visszaigazolunk eseményeket, nos ennek most különleges jelentősége van. Hiszen, ha nem is tudunk ott lenni a karácsonyi vásárban, elég csak annyit tenni, hogy jelezni kell a részvételt az MKB Kreatív Kuckó Facebook-esemény oldalánilletve megosztani azt, mert minden egyes virtuális résztvevő után is az MKB 100 Ft-ot ad az adomány végösszegéhez. Így minél több emberhez jut el az esemény és minél több ember jelzi virtuális részvételét, annál nagyobb lesz az adomány végösszege. Az eseményt a helyszínről videó-posztok segítségével is lehet követni, hogy akár képzeletben is a karácsonyi vásár forgatagában érezhessük magunkat.

Mogyi és Bubu kalandjai pedig Farkasházi Réka előadásában életre keltek, a kedves történetet itt hallgathatjátok meg:

 

Kreatív Kuckó

 

 

 

 

 

Kapcsolódó

Adventi Musical Gála - Gyermekrohamkocsira gyűjtenek a musical nagyágyúi Cikk

December 15-én a RAM Colosseumban kerül bemutatásra az Adventi Musical Gála a Budapesti Showszínház előadásában. Az ünnepi gála koncerten olyan előadók lépnek színpadra, mint Vágó Bernadett, Csengeri Attila, Mészáros Árpád Zsolt, Kovács Beáta, Homonnay Zsolt, Polyák Rita, illetve a Dunakeszi Szimf

Budapest Park: közel a szezon vége, de a jótékonykodás nem áll meg! Cikk

A Budapest Park tavaly indította útjára a Dallamképek fantázianévre hallgató jótékonysági projektjét, amely során fiatal művészek formálják képpé egy zenekar dalait, hogy azok is élvezhessék, akik sohasem hallhatták őket. A művek ezután árverezésre kerülnek, a befolyt összeggel pedig a hallássérül

A Budapest Park idén a is segíti a nehéz sorsú gyerekeket Cikk

Az idén nyolcadik szezonját taposó Budapest Park évek óta küldetésének tartja, hogy grandiozitását, szakértelmét, elérését kihasználva segítsen az arra rászorulóknak és ez nem történt és történik másképp 2019-ben sem! Ennek idén egyik mérföldköve volt az UNICEF Magyarországgal közösen, a Live Aid

Rászoruló gyerekek iskolakezdését segíti a Strand Fesztivál 2019 Cikk

Augusztus 20-24. között több száz programot vonultat fel Zamárdiban az idei STRAND Fesztivál. A szervező VOLT Produkció fontosnak tartja a közönség érzékenyítését, ennek érdekében az idei évben két ügyet is a zászlajukra tűztek: a hazai- és világsztárok bevonásával segítik a rászoruló gyerekek isk