Kínában járt a WAMP Cikk

Hirdetés

Magyarország Sanghaji Főkonzulátusának meghívására öt magyar alkotó mutatkozhatott be június első hétvégéjén a kínai közönségnek a kelet-kínai Hangzhouban megrendezett BudapestFest programjának részeként.

Az idén második alkalommal, június 1-2. között megrendezett, kétnapos esemény színhelyéül a szervezők ezúttal a Csöcsiang tartományban található festői Hangcsou városát választották. Szentmártoni Lívia,  Magyarország Sanghaji Főkonzulátusának oktatási és kulturális szakdiplomatája elmondta: a magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok 70. évfordulója kapcsán tartott rendezvénysorozat e kiemelkedő eseményét egy a konzuli körzetbe tartozó, kiemelt kulturális helyszínen szerették volna megrendezni, így esett a választás az UNESCO által a világörökség részévé nyilvánított Nyugati-tó mellett fekvő Jungcsin parkra.

Az eseményt hivatalosan szombat este nyitotta meg Somogyi Gyula a Külgazdasági és Külügyminisztérium Külföldi Magyar Intézetek Főosztályának vezetője, Bolla Szilárd, Magyarország sanghaji főkonzulja, valamint Csen Vej-csiang hangcsoui alpolgármester. A fesztivál egész ideje alatt a WAMP design vásár öt tervezőjének munkáit is megvásárolhatták a fesztivál látogatói, akik bepillantást nyerhettek az alkotás egy-egy mozzanatába, a bátrabbak pedig akár maguk is elkészíthették egyedi kiegészítőjüket a magyar designerek által vezetett workshopokon. Emellett mindkét nap a Hegedűs László világrekorder extrémsportoló vezetésével működő HegeShow formáció látványos extrémsport bemutatója, a 4 For Dance táncelőadása, valamint a Folkfonics Ensemble népzenét funk és swing stílusjegyekkel ötvöző koncertje várta az érdeklődőket.

A WAMP évek óta küldetésének tekinti, hogy a hazai vásárok mellett egyre szélesebb körben népszerűsítse a magyar designerek munkáját, így az állandó budapesti és bécsi vásárok mellett örömmel csatlakozik hasonló kezdeményezésekhez.  A BudapestFest csodálatos alkalmat adott a magyar alkotók sokszínűségének megmutatkozására, a kínai közönség pedig nagyra értékelte a magas minőségű egyedi termékeket. Érdeklődve kérdezgették az alkotókat, akik a kézműves workshopok mellett szívesen meséltek munkájukról.

A kétnapos fesztivál után a tervezőknek még volt idejük kicsit Shanghai város történelmével, vallási-és kulturális életével, valamint gasztronómiai különlegességeivel is megismerkedni. Talán legújabb kollekciójuk tervezésekor inspirálóan hatnak majd a mesés keleti élmények. Addig is, aki kíváncsi személyes beszámolójukra, jöjjön ki, és találkozzon velük Budapest legpezsgőbb sétányán az Erzsébet téren!

Külön köszönet Szentmártoni Líviának, Magyarország Sanghaji Főkonzulátusának oktatási és kulturális szakdiplomatájának, Zámbó Katának, Hangzhou városának, és a mindig kedves magyar diákoknak, akik nem ismernek lehetetlent! Külön köszönet a felejthetetlen élményekért Shanghai-i kísérőnknek!

 

WAMP

Kapcsolódó

Jön a második FöldŐrző Fesztivál! Cikk

FöldŐrző fesztivál 2024 Második alkalommal rendezik meg a FöldŐrző Fesztivált Pécelen, amely egy igazi, hiánypótló rendezvény a mai, felgyorsult világban. Az eseménysorozat célja, hogy minél több olyan tevékenységet bemutasson, amely bármilyen szempontból hozzájárul bolygónk működésének harmonizálásához. A 2024. július

Kortárs divatfotó & kelet-európai esztétika a Capa Központban Cikk

Kortárs divatfotó & kelet-európai esztétika a Capa Központban Hogyan tud eredetiséget és őszinteséget csempészni a divatfotók csillogó és menő világába a kelet-európai életérzés? Erre a kérdésre keresi a választ a Capa Központban 2024. június 21. és október 6. között látható, Kelet-európai szépség című kiállítás elsősorban kiváló magyar és kelet-európai foto

Tedd ki a polcra életed koncertjét, és támogasd a daganatos gyermekek kezelését! Cikk

Bin There árverés tételek Négy év után újraindul a Bin There és a Budapest Park közös projektje. Ennek lényege, hogy olyan zenekari “szemetet” zárnak palackba, ami a rajongók számára igazi kincs. Kopott pengetők, szakadt gitárhúrok, széttört dobverők, lezúzott mikrofonok, berepedt cintányérok, rongyos setlistek, vagy éneke

40 hazai független lemezkiadó kínálatából válogathatunk az Independent Label Fair Budapest vásárán Cikk

 Independent Label Fair 2023 Szeptember 23-án hetedik alkalommal szervezik meg az Independent Label Fair Budapest (ILF) vásárát a Magyar Zene Házában, ahol közel negyven hazai és határon túli magyar független kiadó kínálatából szerezhetik be lemez- vagy kazettagyűjteményük legújabb darabjait az érdeklődők. A börze mellett a m