Vasárnap indul a WAMP őszi-téli szezonja Cikk

Hirdetés

A WAMP októberben visszatér a Millenárisra, és az idén 15 éves Design Hét Budapest programjaként kezdi meg az őszi-téli szezonját. Ezen az alkalmon a vásár elsősorban a designerek közötti együttműködésekre, közös kollekciókra, tervezőpárosokra és alkotócsoportokra fókuszál oktatási- és szakmai szervezetek bevonásával. 

Együtt sokszor könnyebb mint egyedül, ez pedig a kreatív iparágakban még inkább érvényes. Az októberi WAMP-on a Design Hét Budapest keretében most több olyan kollekciót és közös projektet is megismerhettek, amelynek létrehozásában két vagy akár több designer is közreműködött.

A Camou és a Katagami Kokeshi közös ruhakollekciója az őszi szezon egyik legizgalmasabb együttműködése volt, amelyben Tóth-Vásárhelyi Réka iparművész kokeshi babái Fehér Beatrix divattervező öltözékeinek színes, játékos mintájaként köszöntek vissza.

Az októberi WAMP-on debütál Szerencsés Gabó és Jakócs Zsanett, az Inventino tervezőjének közös ékszerkollekciója is, melyre az organikus formák és a nőies elegancia egyaránt jellemző. Zsanett fülbevalói és Gabó nyakékei tökéletes párost alkotnak, együtt vagy külön-külön is hordhatók, és bármely alkalomhoz passzolnak.

Az újrahasznosítás jegyében jött létre a limitált-szériás RINATO ’18 kollekció, amely a Rulied by casa d’oro ékszereit a Polka Dog táskáit ötvözi. A kiegészítők a táskák gyártása során visszamaradt anyagból készültek, amelyek így mind színben mind anyagban harmonizálnak egymással.

A White Lemon – Smartwear for Women letisztult vonalú ruhái remek alapot adnak a Kontur Fashion díszes, kézzel készített, finoman kimunkált bőrékszereihez, táskáihoz. Szettjeik összhangban állnak, mind alapanyagukat, mind színvilágukat tekintve. Kettejük munkái fotózásokon, divatbemutatókon, és belvárosi bemutatótermükben is együtt jelennek meg, közös szettjeiket az októberi WAMP-on is megtaláljátok.

Ezen a vásáron a közös kollekciók mellett két művészeti iskola is bemutatkozik. A Krea Kortárs Művészeti Iskola tervezőgrafikus hallgatóinak munkáiból láthattok egy kiállítást, amelyben a WAMP korábbi plakátjaiból is lesz egy összeállítás. 

A Mod'Art International Hungary divattervező diákjai is részt vesznek a vásáron egy izgalmas installáció keretében. Az iskola a francia Mod'Art iskolahálózat magyar tagozata, amely Párizs élvonalbeli divatiskolájának tananyagát tanítja a divatipari alapoktól a luxusiparig.

A Hónap tervezője októberben Gyulai Natália

Októberben Gyulai Natália divattervező a Hónap tervezője. A NATI 100% Pure Idea alkotója mindig is desiner szeretett volna lenni, hazai tanulmányaival párhuzamosan Helsinkiben is tanult és már az egyetemi évek alatt számos nemzetközi versenyen ért el sikereket. A NATI100%PUREIDEA márkát rögtön a Magyar Iparművészeti Egyetem(MOME) elvégzésének évében, 2000-ben alapította, azóta folyamatosan tervez egyedi női finomkollekciókat. Tervezőművészként számos elismerést és díjat tudhat magáénak, többek között elnyerte 2015-ben az Év Textilművésze Díjat is.

  • Jegyár: 500 Ft, amely teljes egészében levásárolható

 

-WAMP-

Kapcsolódó

Istenes Bence: tudom, hogy a zenével még dolgom van az életben Cikk

„Ha bakancslista, akkor egyértelműen a zene van az első helyen. Érzem, hogy a zenével még dolgom van ebben az életben” – mondta Istenes Bence, aki nagy izgalommal készül arra, hogy június 16-án a Budapest Park x UNICEF Segélykoncert műsorvezetője legyen.   A Németországban élő tévés ezer szálon k

Nyerj páros jegyet az Open Road Fest 2019 pénteki napjára! Cikk

Mit szólnátok egy jóféle motoros-fesztiválos rockzenei élményhez június 7-én pénteken? Akkor itt az alkalom, ugyanis most egy páros napijegyet nyerhettek az Open Road Fest 2019 pénteki, többek között a legendás Glenn Hughes nevével is fémjelzett napjára a Fesztiválok Városa Facebook oldalán! A te

Tedd meg most! Másokért, magadért! Cikk

Májusban a vérplazma adás duplán segítség. A Vascular Plazma országos plazmaferezis hálózata 7 helyszínen várja az önkéntes vérplazma adókat a „Tedd meg most!” akció keretében (www.teddmegmost.hu). Május 6-a és 31-e között, amennyi liter plazma összegyűlik, értékének ötvenszeresét három alapítvány

Tavaszindító szépülés virágenergiával! Cikk

Az első napsugarak megjelentével a lelkünk elég hamar átáll és tavaszi üzemmódra vált, de a testünk nem mindig követi ezt azonnal. Elég ugyebár, ha a klasszikus tavaszi fáradtságra gondolunk, amelyet ilyenkor több mozgással, változatosabb étkezéssel, sok zöldséggel-gyümölccsel és megfelelő folyadé