Éttermek Cikkek, hírek 1.oldal
35 találat. Afrikai étterem, Amerikai étterem, Argentin étterem, Ausztrál étterem, Kaliforniai hangulatú pizzázóval gazdagodik az Erzsébet tér

Kaliforniai hangulatú pizzázóval gazdagodik az Erzsébet tér Cikk

Caza Pizzabar A főváros újabb ikonikus helye lehet a Caza Pizzabar, az első olyan étterem Budapesten, ahol igazi, kaliforniai recept alapján készül a pizza. Ugyanakkor ez a recept a Caza esetében nemcsak az elkészítés módját jelenti: a Caza az USA nyugati partján uralkodó mentalitást is magával hozza, könnyedsé

Egy falat Izrael a 7. kerületben - megnyílt a Gólem Kávézó Cikk

Gólem Kávézó - sütemény A Király utcát és a Klauzál teret összekötő apró Csányi utcában nyílt kávézóval izgalmas színnel bővült Budapest gasztronómiai-kulturális palettája. Különleges szendvicsek, kencék, babkák és sok-sok közel-keleti íz Erzsébetváros szívében. A kávézó az októberben megnyílt Gólem Színház és Zsidó Elő

Mentes és kutyabarát - megnyílt a siófoki Cafe Spirit Hír

Cafe Spirit Siófok Pármai sonkás szendvics, poharas zserbó és somlói desszert – ez csak pár finomság abból a kínálatból, amit Siófok első kizárólag mentes termékeket áruló családi kávézójában lehet megkóstolni. Ez az első olyan hely a városban, ami kizárólag mentes termékeket tart az étlapon. A város szélén, csende

Székely gourmet étterem nyílt az Andrássy úton Hír

SZÉK Étterem hangulat Hiánypótló étteremmel bővült Budapest gasztro-térképe. Az Andrássy út 41. alatt frissen megnyitott SZÉK-ben a hagyományos székely ízek a legmodernebb konyhatechnológiával találkoznak. Az új étteremben kóstolhatunk csorbalevest, böjtös töltött káposztát, lókodi oldalast, helyben készült zakuszkát é

Újjászületett a Cupákos: megnyitott a Dobka étterem! Cikk

Dobka enteriőr Sokak kedvence volt az elmúlt három évben a Cupákos, az idők azonban változnak és egyre nagyobb az igény a könnyedebb ételekre is. Természetesen Tasnádi Ákos séf is a legújabb trendekhez igazodva alakítja fogásait, és már az elmúlt hónapokban is sokat változott a Cupákos kínálata, most pedig új kö

Sztárokkal ünnepel a 4 éves Premier Kultcafé Hír

Március 9-én ünnepli 4. születésnapját Európa legnagyobb alapterületű fogyatékosság-barát közösségi és kulturális tere, a Premier Kultcafé. A születésnaphoz ismert hazai személyiségek is csatlakoznak, annak érdekében, hogy még jobban felhívják a társadalom és a munkáltatók figyelmét a fogyatékossá

A tapas mánia elérte a Bazilikát - megnyílt a Tapassio Cikk

A Bazilika mellett nyitott meg Budapest legújabb étterme a Tapassio, ahol olasz-magyar-spanyol séfgárda állított össze különleges tapas kínálatot és remélik, hogy a „minifogásokkal” az egymással osztozás örömét is átadják a hozzájuk érkezőknek. A tapas-kóstolásnál ugyanis kevés finomabb és szórako

Megújult a Traktor Étterem Hír

Izgalmas dolgok történtek az elmúlt egy hétben a Traktor háza táján: alig öt nap alatt teljesen újjáépítették belvárosi étterem belső enteriőrjét, hozzáigazítva a hely küllemét gasztronómiai koncepciójához. Tavaly novemberben nyílt meg a Traktor Étterem a Bazilika szomszédságában és azóta rengeteg

Yolo Bistro, a nyakkendős gyorsétterem Cikk

Hiánypótló egészséges gyorsétterem nyílt ősszel a budapesti Árkádban. A Yolo Bistro által kínált ételek közül a legtöbb diétába illeszthető, mégis finom, ráadásul olyan adagokat kínálnak, amitől biztosan jól laknak a vendégek. Kiss Gábor, a vendéglátóhely séfje arról beszélt, látványkonyhában kész

Kés-Villa-Buda - Összefogás indult a budai vendéglátásért Cikk

A Kés-Villa-Buda-projekt tizenkét étterem összefogása, melyek közösen gondolkodnak, közös értékek mentén képzelik el a működésüket: van köztük több generációs, tradicionális, újító, sőt, kereteket feszegető. A lényeg: a klasszikus budai vendéglátás elveit vallják, kínálatukban a magyar ételeket pr

Megnyitott a Kemenes Cukrászda és Bisztró a Vámház körúton Hír

Augusztus 4-én Kemenes Cukrászda és Bisztró nyílik Budapesten, a Vámház körút 9. alatt. Az immár harmadik egységét nyitó Kemenes családi vállalkozás alig egy évtized leforgása alatt vívott ki magának hírnevet a cukrásziparban. A Lipóti Pékségnek is beszállító vállalkozás 2015-ben nyitotta legelső

Új Summer Brunch a Felix Kitchen&Barban Cikk

Késő reggeli, korai ebéd, vagyis brunch! Bár Magyarországon csak az utóbbi években kezdett elterjedni, a hétvégi pihenés szerelmeseinek biztosan ez a kedvenc étkezése, ráadásul mostantól Budapest legújabb éttermében élő DJ szettel és dunai panorámával élvezhetjük a nyári brunch hamisíthatatlan han

Június 12-én nyílik Buda egyik leghangulatosabb kerthelyisége Hír

Buda leghangulatosabb árnyas kerthelyiségébe csendesen egyre több asztal és szék kerül ki, ahogy jön a jó idő – az első fecskék már tavasszal itt kávéznak, de júniusban már biztosan mindenki kintre kéri majd a vacsoráját. Ünnepeljük a jó időt, a kiülést és a füstös illatokat, na meg a zenét – de

Újjászületett a margitszigeti Platán Étterem Hír

A Platán Étterem felújításával befejeződött a főváros legnagyobb gyógy-wellness részlegét és 12 konferenciatermet magába foglaló margitszigeti szálloda felújítási munkálatainak újabb szakasza. A fővárosban unikálisnak számító hotel, a Danubius Health Spa Resort Margitsziget vagy ahogy sokan ismer

Gasztro összefogással segít az UNICEF Hír

Cukrászdákkal, fagyizókkal és pékségekkel szövetkezett az UNICEF Magyarország. A közös cél az, hogy Anyák napja (május 5.) és Apák napja (június 16.) alkalmából minél többen és minél több időt töltsenek szeretteikkel, miközben segítenek azoknak is, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Országszer

Új prémium étterem Budapest gasztrotérképén: megnyitott a Felix Kitchen&Bar Hír

Hogyan fér meg egymás mellett egy több, mint 140 éves történelmi épület, az ázsiai és a magyar konyha, valamint a város legjobb aranygaluskája? A választ a Várkert Bazár mellett, az Ybl Miklós téren érdemes keresni, ahol bámulatos enteriőrrel és fantasztikus ételkínálattal megnyitotta kapuit a haz

A Szent István Bazilika jégszobrával nyit a Platz étterem terasza Hír

Jégből készíti el a budapesti Szent István Bazilika kicsinyített mását M. Tóth Zsolt jégszobrász. Az alkotást bárki megcsodálhatja április 6-án este a Platz étterem teraszán, ahol a tavaszt ünnepelve Veréb Tamás koncertje és gasztronómiai különlegességek is várják majd az érdeklődőket. Április 6-

Budapesti éttermet nyitott Pécsi Sörfőzde Hír

Autentikus magyar ételek mellé kínálja legjobb söreit a Pécsi Sörfőzde Budapest szívében, a Káldy Gyula utcában. A közelmúltban nyitott Pécsi Sör Beer & Traditional Food a főzde saját éttermeként nem csak a turisták, hanem a budapestiek számára is tartogat kellemes meglepetéseket.  Könnyen vá

20 éves a Komédiás Kávéház! Cikk

Egy magyar családi vállalkozás sikertörténete: a pesti művészvilág otthona és a minőségi hazai ízek elkötelezett konyhája a napokban ünnepli 20. születésnapját. 1999-ben hosszas tervezés és kivitelezés után nyitotta meg kapuit a Nagymező utcában Schőn Zsuzsa és András Komédiás Kávéháza. Eleinte c

Íme Magyarország legjobb cukrászdái! Cikk

Magyarország legnívósabb gasztronómiai kalauza, a Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz továbbra is tartalmazza a legjobb cukrászdák listáját. Hol kapható Magyarország legjobb krémese, az a bizonyos ikonikus Dobos desszert, és merre induljunk, ha valami újhullámos édességre vágyunk?  Íme a

Íme Magyarország legjobb éttermei! Cikk

Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2019-es Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán, valamint bemutatkozott a „Made in Hungary” Top Gasztronómiai Társulás, hazánk legjobb 20 éttermének részvételével Február 25-én, hétfőn este rendezték meg a hazai gasztronómiai élet legje

Pozitívan változik, de még mindig elmaradott a kávékultúra Magyarországon Cikk

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála hagyományosan az év egyik legfontosabb gasztrorendezvénye. A Dining Guide, mint hazánk legrégibb gasztronómiai platformja, évről évre a vendéglátás újabb területeit veszi górcső alá. Idén először az éttermi szerviz és az éttermek kávékínálata is f

Újjáéledt Budapest egyik legszebb kávézója: Café Párisi a Lotz-teremben Hír

Közel két év kényszerű csend után új élet és kávézó költözött Budapest neoreneszánsz ékszeres dobozába, a Párisi Nagy Áruház szívében található Lotz-terembe az Andrássy úton. A Café Párisi vendégeként a századforduló grandiózus freskói alatt a Monarchia kávézóinak nagybetűs eleganciájába kóstolhat

Enrico Crippa: „A magyar éttermeknek önbizalomra van szüksége, és nem kell félniük a paprikától!” Cikk

A Dining Guide étteremteszteléseit idén Enrico Crippa, a három Michelin-csillagos Piazza Duomo étterem séfje vezette, aki a múlt hét folyamán látogatta meg a legjobb hazai éttermeket. A nemzetközi szaktekintélyt meglepte a magyar topéttermek szervizeinek magas színvonala, és elvarázsolta a magyar

Hálaadásnapi BBQ pulykavacsora a Budapest Barbecue Company-ban Cikk

A Budapest Barbecue Company egy igazán egyedüli, és persze ínycsiklandozó ajánlattal állt elő a Hálaadás alkalmából: október 22-én, az amerikai családi ünnep jegyében egy különleges pulykavacsorát kínál családoknak, vagy nagyobb társaságoknak!  Hálaadásnapi BBQ pulyka tál 4-6 fős: 1 db 4-5 kiló

Stand étterem: könnyedség, légiesség, megbízhatóság és nyugalom Cikk

Hogyan szolgálja egy jó design a profi gasztronómiát? Fónagy Dóra építész-designer a nyáron megnyílt Stand étterem példáján keresztül mutatja be, milyen, amikor bizonyos séfek és étteremtulajdonosok munkájukat közvetlenebb módon prezentálják a vendégek felé. A konyha oltár, központi elem, energiap

Zenemű készült a Stand étterem konyhájának zajaiból Cikk

A Stand videójában Gál Kristóf zeneszerző a Stand étterem hangjaiból alkotott zenéjét Terei Miklós rendező-operatőr az étteremben forgatott képanyaga teszi teljessé. Az alkotók különleges koncepciójának megvalósítása nem volt könnyű feladat. Széll Tamás kést élez, Szulló Szabina szarvasgombát tisz

A jó borlap titkai Fiáth Attilától Cikk

Öncélúan összeállított borlapok. Túlértékelt magyar tételek. Borok, amiket csak a sommelier szeret, de nem illenek az ételekhez. Milyen hibákat fedezhetünk fel egy borlapon, ha étterembe megyünk? Fiáth Attila borszakértő néhány fontos szempontra hívja fel a figyelmet. Fiáth Attila a kifinomult bo

Szombaton nyílik a STAND, Szulló Szabina és Széll Tamás saját fine dining étterme! Hír

Két év után újra fine dining étteremben főz Szulló Szabina és Széll Tamás. Az Onyx éttermet elhagyva először a Hold utcai piacon nyitottak bisztrót Stand25 néven, mely egy éven belül elnyerte a Michelin Guide Bib Gourmand elismerését, most pedig közös tervük újabb állomása következik: megnyitják s

A világ legjobb olasz éttermei közé került a budapesti Pomo d’oro Hír

Tegnap este Rómában, a Cavaliere Waldorf Astoria 3 Michelin-csillagos La Pergola éttermében adták át azokat a rangos elismeréseket, amelyek a világ legjobb pizzát is készítő éttermeit díjazták. Ezek olyan éttermek, amelyek teljes kínálatában az eredeti olasz pizza meghatározó helyet képvisel. A Ri