Kolorádó 2018 - béke, naprakész zenék és teltházas finálé! Cikk

Hirdetés

Budapest legvadregényesebb fesztiválját, Kolorádót 2018-ra látványosan belakták azok, akik azonosulnak a kortárs zene és művészetek újszerű megközelítésével.

Szerdától lehetett beköltözni a Budapest határában, a Sztrilich Pál Cserkészpark területén megrendezett fesztiválra, ami már a kapunyitást követő órákban érzékeltette, mi várható később: a június 13-i nyitónapon annyian érkeztek, amennyien tavaly még csak csütörtökön, szombatra pedig gyakorlatilag ki lehetett tenni a megtelt táblát. Összesen így több mint tízezren fordultak meg a fesztiválon, amit 24 órában közlekedő buszjárat kötött össze Hűvösvölggyel.

Aki körülnézett a hétvégén Kolorádóban, az napközben pihengető emberekkel megtelt mezővel, már kora délután is több száz táncolót összegyűjtő Csodaszarvas színpaddal, a vegán konyhától az arab reggelin át az igazi nápolyi pizzáig változatos ételopciókkal, esténként pedig pontosan azzal a felhőtlen légkörrel találkozhatott, aminek meghonosítása a szervezők kiemelt célja volt a kezdetektől fogva.

A fesztivál atrocitásmentesen, az igazi közösségi élmény érzésével zajlott, ahol a fesztiválozók láthatóan figyeltek egymásra és a természetre, a fellépők pedig lelkesen szórakoztatták nem csak a közönséget, de egymást is. A legmenőbb spanyol  indierock-csajzenekar, a Hinds például a Wavves frontemberét, Nathan Williamst tetoválta a nagyszínpad mögött, Jayda G annyira örült a hangulatnak, hogy a fellépése utáni napon is beugrott dj-zni, a brit underground rapper, TY egy emelkedett pillanatban konkrét koreográfiát tanított be a teltházas Csűrnek, a csodálatosan természetes Kelela pedig még a közönséget is megállt méltatni, hogy az éppen hulló eső sem űzte el őket a nagyszínpadtól.

Mindeközben a magyar fesztiválokhoz képest kifejezetten frissnek számító zenei palettával egyenértékű, a környezetre reagáló és abból előnyt kovácsoló művészeti projektek töltötték be a maradék űrt: a Gray Box kikerülhetetlen művészei például folyamatosan vidám fétis-divatbemutatóval járták a fesztivált, a BajuSS neodadaista operájában a néző egy percre beléphetett egy négy fa által határolt vörös kockába, ahol a fiatal és bajusztalan Hitlerrel, Sztálinnal és cseperedő közös bajszukkal találkozhatott és alakíthatta a cselekmény menetét, a mező közepén éjszaka pedig a We Sense installációjában kerülhetett át a fesztiválozó egy másik dimenzióba a saját mozgásával.

És ez csak néhány kiemelés Kolorádó felhozatalából, ami idén tizenkét helyszínen közel 200 zenei fellépővel és 30 művészeti programmal várta a látogatóit. Hogy mindez megvalósulhasson, azon több mint háromszáz közreműködő dolgozott hónapok óta - mint ahogy azon is, hogy a területet úgy adják vissza a természetnek, ahogyan átvették.

 

Sajtóanyag: Kolorádó Fesztivál

 

Kapcsolódó

Sziget 2024 Colosseum: látványos fénydekoráció és teljes fellépősor Cikk

Sziget 2024 Colosseum Az ókori amfiteátrumokat idéző díszletével az egyik leglátványosabb építmény, az alternatív elektronikus zene nemzetközi krémjét és hazai kedvenceit felvonultató programjával pedig egy kihagyhatatlan partiközpont a Szigeten a Yettel Colosseum. Idén a kívül-belül izgalmas dizájnelemek és a legkorsz

Fashion Show és VIP varázs a Balaton Soundon Cikk

Balaton Sound 2024 fashion show Lakatos Márk ismét divatshowkkal készül a Heineken Balaton Soundra, de idén, a kifutón felvonuló márkákkal egy nappal chilles, éjszaka vibráló divat közösségi téren, a Fashion Hub-ban is találkozhatunk, feldobva az outfitet akár egy VIP-es partizáshoz. Lakatos Márk évek óta visszatérő partyarc a

Akvárium10: Bonobo, DJ Premier, Paolo Nutini, Skream, Russ, Kakkmaddafakka, City Morgue és még sokan Cikk

Akvárium10: Bonobo, DJ Premier, Paolo Nutini, Skream, Russ, Kakkmaddafakka, City Morgue és még sokan 10 évvel ezelőtt, 2014-ben nyitotta meg kapuit a főváros egyik legnagyobb klubja, ami azóta számos koncert, rendezvény és party helyszínéül szolgált. Ma már a beváros megkerülhetetlen helyszíne, ahova jó érzés a nyári napsütésben kiülni egy koktélra, vagy hétvégén leugrani egy koncertre. A 10. éve

A művészet a Dunakanyarban nyaral - június 20-án startol a VéNégy Fesztivál Cikk

június 20-án startol a VéNégy Fesztivál Meseszép környezetben, gazdag összművészeti programmal hívja a kultúra szerelmeseit Nagymarosra a június 20. és 23. között megrendezésre kerülő VéNégy Fesztivál. A színházi és zenei produkciókon túl kreatív alkotói workshopok, sportprogramok, táncház, exkluzív vezetett gyárlátogatás, szépségműhely