btf2017_logo

José González, Goran Bregović, Thundercat - remek koncertek a Budapesti Tavaszi Fesztivál 2017-en! Cikk

Március végén indul útjára a 37. Budapesti Tavaszi Fesztivál, mely minden évben kiváló programokkal segíti a tavasz kivirágzását, legyen szó akár komoly-, akár könnyűzenei koncertekről, színházról, cirkuszról vagy irodalomról. Hozzánk a könnyű- és a világzene áll a legközelebb a programból, ezek közül ajánlunk néhány kiváltképp erősnek ígérkező koncertet az alábbiakban.

Hirdetés

  • Ki: José González
  • Mikor: 2017.04.04., 20:00
  • Hol: Akvárium Klub, NagyHall
  • Jegyelővétel >>>

A svéd és argentin felmenőkkel is rendelkező énekes-dalszerző nem először érkezik hazánkba, korábban már szólóban és a Junip nevű mellékprojektjével is járt Budapesten, legutóbb a 2015-ös Sziget Fesztiválon, ahol a fesztivál zárónapján az egész hét legemelkedettebb koncertjét adta. Persze visszafogott, szerény, minimalista stílusához sokkalta jobban illik egy klub, ahol az intimebb helyszín miatt még jobban működnek dalai, ezért azok számára is kihagyhatatlan José González koncertje az Akváriumban, aki már látta őt fesztiválon.

Goran Bregovićot aligha kell már bárkinek bemutatni itthon, számos önálló koncert és fesztiválfellépés van már a háta mögött Magyarországon is, aki pedig nem látta még élőben, filmzenéi közül néhányat egészen biztosan ismer. Amiért mi mégis ajánljuk a BTF-es koncertjét, annak az az oka, hogy nem a szokványos műsorral érkezik ezúttal, hanem a Three Letters From Sarajevo című új művével, melynek középpontjában a már megszokott rezesek helyett a hegedű áll. Szarajevó az elmúlt évszázadok során a Balkán egyik legsűrűbb olvasztótégelyeként funkcionált, legyen szó akár nemzetiségekről, akár vallásokról, mely olykor szörnyű bűnök elkövetésére sarkallt, olykor pedig a legelképzelhetetlenebb barátságoknak és szerelmeknek adott táptalajt. Goran Bregović és zenekara ezeket a történeket idézi meg áprilisban, a Müpa színpadán.

Szintén az Akvárium Klubba hozza a Budapesti Tavaszi Fesztivál az egyik legjobb kortárs basszusgitárost, aki virtuozitása ellenére is könnyen befogadható zenéjével ejt ámulatba bárkit mostanság. Thundercat harmadik nagylemeze éppen a héten a jelent meg, melyen olyan vendégelőadók szerepelnek, mint Kendrick Lamar, Pharrell Williams és Wiz Khalifa, így szinte nem is érkezhetne jobb pillanatban Budapestre. Jazz, funk, soul és improvizáció - ezek a legfőbb hívószavai a Los Angeles-i basszeros koncertjének.

A libanoni énekesnő a 2014-es Szigeten leejtette az állunkat, egy évvel később pedig a Müpában adott teltházas koncertet, melynek szintén messzire jutott a híre, így nem is volt kérdés, hogy ajánljuk-e az újabb budapesti fellépését. Yasmine Hamdan megtalálta az arany középutat a világzene és a könnyűzene között, úgy ötvözi dalaiban a közel-keleti elemeket, a triphopot és a folkot olykor egy kis elektronikával is, ahogyan azt nem lehet tanítani. Mindehhez erős színpadi jelenléte még többet tesz hozzá, az A38 Hajó lesz számára a tökéletes koncerthelyszín. Második szólóalbuma márciusban jelenik meg.

 

Budapesti Tavaszi Fesztivál 2017 teljes programfüzet és további részletek >>>

 

Szöveg: Fesztiválok Városa

 

Kapcsolódó

Sziget2017_kasabian

Sziget 2017 – Kasabian, Flume, Billy Talent, The Pretty Reckless, The Kills és a többiek Megérkezett a második Sziget 2017 fellépőadag!

Vártuk, már nagyon vártuk a Sziget 2017 lajstrom folytatását, bő egy hónappal az első bejelentés után végre itt az új adag, amiben többek közt ott a sokak által visszavárt Kasabian és Billy Talent, a már korábban önbejelentő Interpol, az igazi csemegének ígérkező Jamie Cullum, a The Kills, a Metro

Sziget 2017 diákjegy program Cikk

Ezek változnak A diákkedvezmény lebonyolításában több változás is lesz az előző évekhez képest, ezek a következők: a 2017-es Szigetre csak 7 napos diákbérletet lehet vásárolni csak online lehet fizetni megszűnik az 5 napos fizetési határidő, csak azonnali fizetés lehetséges, mint bármelyik int

Linkin Park koncert buszos út 2017.06.27 Linkin Park @ Volt Fesztivál 2017

Vitán felül a 2017-es hazai szezon egyik legnagyobb durranása Linkn Park befutója a Volt Fesztiválra, amit természetesen mi sem nézhetünk tétlenül, és a Todibusszal együtt, és buszos fesztiválutat szervezünk nektek június 27-re! Ráadásul az estének egy markáns hazai vonatkozása is van, ugyanis a 201

Na ilyen egy punk fesztivál! - Íme a Punk-Rock Bowling 2017 fellépősora 2017.05.26 - 2017.05.29, Las Vegas, USA

Évről-évre belefutunk az amerikai Punk Rock Bowling fellépősorába, és egyszerűen muszáj az állunkat a földről felkapni, ugyanis elképesztő, hogy mennyire egyben van a fesztivál fellépősora. Szó sincs arról, hogy giga headlienereket rángatna össze, hanem egyszerűen és tökösen, három igen tömény napon