Fekete Zaj 2019: 11 újabb érkező a fesztiválra! Hír

Hirdetés

Eddig is már egy több mint ízes lista gyűlt össze az idén a 10. évfordulóját ünneplő Fekete Zaj égisze alatt, köztük olyan nevekkel mint a Tribulation, a Repetitor, a Pink Turns Blue, az Agent Side Grinder vagy a Katla, amihez mos közel tucatnyi friss nevet - köztük hat hazai, és öt nemzetközi csapatot -  írhatunk fel!

A fesztivál elvitathatatlan érdemei között szerepel a barátságos és nyitott közösség, a különleges helyszín, és a hamisítatlan underground zenei élmény. Ez is az oka, hogy az augusztus 16-19. közötti, sástói fesztivál felhívására már több mint 250-en jelentkeztek fellépőnek, és bár még március 31-ig tart a nevezés, az első válogatás már megtörtént, így 11 zenekar máris meghívást nyert a fesztiválra.

Köztük van a Satelles, akik mind hozzáállásban, mind zenei értelemben profi, gyorsan ható dallamos hardcore punk programmal készülnek, ráadásul egy kifejezetten a Fekete Zajra tervezett műsorral érkeznek a Mátrába. Az odalépős, instrumentális cybergrunge TPSRPRT sem ismeretlen már a közönségnek, az idei Fekete Zajt sem hagyják ki.

Játszik majd az Idegen is, mely egy őszinte, eredeti elképzelésekkel és attitűddel zenélő együttes, ami egy olyan underground élményt nyújt, amitől minden szorongásod a tánctérbe taposod.  Az Effrontery révén egy hibátlan death metal csapat is bekerült a fellépők közé. A hazai csapatok közül meghívást kapott még a Fetish Section, mely a tradicionális dark, new wave, post-punk irányt képviseli majd, jön a SeeN is; ők egy eredeti hangzású, pszichedelikus, kísérletezős banda, amelynek tagjai külön-külön már játszottak a fesztiválon.

A Fekete Zajra nem csak hazai, hanem jópár külföldi zenekar is szívesen eljönne, így az első 10 meghívott zenekar között öt nemzetközi csapat is található: egyikük a hat fős, Göteborgból érkező  Tomma Intet, akik azonnal ható, a hippikorszak pszichedéliáját idéző énekdallamokkal és harmóniákkal írják dalaikat. Norvégiából, Oslóból érkezik a Mayflower Madame: post-punkos pszichedélia és pop-noir hangulatok keverednek eredeti eleggyé a 2011 óta működő csapat zenéjében.

A DREDDUP személyében egy veterán szerb industrial banda is tiszteletét teszi a Zajon: 22 év van már mögöttük, idén pedig az új, Soyuz című albumot mutatják majd be. Ausztriából érkezik a Mala Herba, ami egy Bécsben hangművész és queer music aktivista, Zosia Hołubowska szólóprojektje. A komor, industrial és ambient hatásokat is mutató LATH tagjai Berlinben élnek, de valójában horvát és magyar gyökerekkel rendelkeznek. Az EBM vonalon mozgó formáció új lemezük dalait is elhozza majd.

A most bejelentett bandákkal együtt már 24-re bővült a 2019-es Fekete Zaj fellépőinek sora: az idén már négy napos, és egy új színpaddal is bővülő fesztiválon ott lesz többek között a  Tribulation, a Repetitor, a Pink Turns Blue, az Agent Side Grinder és a Katla. is. Az összes fellépő neve megtalálható a www.feketezaj.hu oldalon, ahol a fesztivál hírlevelére is feliratkozhatunk, és így elsőként értesülhetünk majd a szállásjegyek hamarosan elinduló értékesítéséről is. A fesztivál bérletek már kaphatóak, március 31-ig kedvezményes áron.

 

Fekete Zaj 2019 jegyelővétel >>>

 

Kapcsolódó

B My Lake 2019: Sasha, Charlotte De Witte, Dax J és a Secret Factory is a második névsorban! Hír

Nem sokat teketóriázott a B My Lake 2019 és kicsit több mint két héttel az első bejelentés után már meg is érkezett az idén Zamárdiba visszaköltöző fesztivál második névsora, élén olyan érkezőkkel, mint Sasha, Charlotte De Witte, Dax J vagy a Secret Factory! Velük, és a további friss érkezőkkel e

Bánkitó 2019: az év legizgalmasabb független színházi szemléje a fesztiválon! Hír

Július 10. és 13. között ismét Bánkitó Színházi Fesztivál, Magyarország egyik legfontosabb független színházi szemléje, ahol -- ellentétben a szakmai díjazottak és TAO támogatottak névsorával -- még mindig megtalálhatók a legfrissebb darabok az ország legizgalmasabb alkotóitól. Tavaly a folyamatos

EFOTT 2019: Gianluca Vacchi DJ-ként érkezik Velencére Hír

Az 51 éves olasz milliárdost ma már szinte az egész világ ismeri. Vagyonát 500 millió dollár köré tippelik, Instagram követői pedig egyenesen odavannak érte – mind a 12 millióan. Naponta posztolt képei 200 000 like alatt meg sem állnak, de a fél milliós kedvelés sem ritka. Stílusa és tánctudása ös

Balaton Sound 2019: Marco Carola, The Martinez Brothers, Jamie Jones, Claptone és még sokan! Hír

Az underground DJ-világ bázisai idén is felépülnek a Balaton Soundon. Ismét jelentkezik a népszerű ELROW és új helyszíne lesz a szcéna zenészeinek a The Club.  A karneváli hangulatú partifolyam alapvetése, a világ legkedveltebb, rendkívül látványos show-sorozata, az itthon is már méltán népszerű