Fekete Zaj 2019: 11 újabb érkező a fesztiválra! Hír

Hirdetés

Eddig is már egy több mint ízes lista gyűlt össze az idén a 10. évfordulóját ünneplő Fekete Zaj égisze alatt, köztük olyan nevekkel mint a Tribulation, a Repetitor, a Pink Turns Blue, az Agent Side Grinder vagy a Katla, amihez mos közel tucatnyi friss nevet - köztük hat hazai, és öt nemzetközi csapatot -  írhatunk fel!

A fesztivál elvitathatatlan érdemei között szerepel a barátságos és nyitott közösség, a különleges helyszín, és a hamisítatlan underground zenei élmény. Ez is az oka, hogy az augusztus 16-19. közötti, sástói fesztivál felhívására már több mint 250-en jelentkeztek fellépőnek, és bár még március 31-ig tart a nevezés, az első válogatás már megtörtént, így 11 zenekar máris meghívást nyert a fesztiválra.

Köztük van a Satelles, akik mind hozzáállásban, mind zenei értelemben profi, gyorsan ható dallamos hardcore punk programmal készülnek, ráadásul egy kifejezetten a Fekete Zajra tervezett műsorral érkeznek a Mátrába. Az odalépős, instrumentális cybergrunge TPSRPRT sem ismeretlen már a közönségnek, az idei Fekete Zajt sem hagyják ki.

Játszik majd az Idegen is, mely egy őszinte, eredeti elképzelésekkel és attitűddel zenélő együttes, ami egy olyan underground élményt nyújt, amitől minden szorongásod a tánctérbe taposod.  Az Effrontery révén egy hibátlan death metal csapat is bekerült a fellépők közé. A hazai csapatok közül meghívást kapott még a Fetish Section, mely a tradicionális dark, new wave, post-punk irányt képviseli majd, jön a SeeN is; ők egy eredeti hangzású, pszichedelikus, kísérletezős banda, amelynek tagjai külön-külön már játszottak a fesztiválon.

A Fekete Zajra nem csak hazai, hanem jópár külföldi zenekar is szívesen eljönne, így az első 10 meghívott zenekar között öt nemzetközi csapat is található: egyikük a hat fős, Göteborgból érkező  Tomma Intet, akik azonnal ható, a hippikorszak pszichedéliáját idéző énekdallamokkal és harmóniákkal írják dalaikat. Norvégiából, Oslóból érkezik a Mayflower Madame: post-punkos pszichedélia és pop-noir hangulatok keverednek eredeti eleggyé a 2011 óta működő csapat zenéjében.

A DREDDUP személyében egy veterán szerb industrial banda is tiszteletét teszi a Zajon: 22 év van már mögöttük, idén pedig az új, Soyuz című albumot mutatják majd be. Ausztriából érkezik a Mala Herba, ami egy Bécsben hangművész és queer music aktivista, Zosia Hołubowska szólóprojektje. A komor, industrial és ambient hatásokat is mutató LATH tagjai Berlinben élnek, de valójában horvát és magyar gyökerekkel rendelkeznek. Az EBM vonalon mozgó formáció új lemezük dalait is elhozza majd.

A most bejelentett bandákkal együtt már 24-re bővült a 2019-es Fekete Zaj fellépőinek sora: az idén már négy napos, és egy új színpaddal is bővülő fesztiválon ott lesz többek között a  Tribulation, a Repetitor, a Pink Turns Blue, az Agent Side Grinder és a Katla. is. Az összes fellépő neve megtalálható a www.feketezaj.hu oldalon, ahol a fesztivál hírlevelére is feliratkozhatunk, és így elsőként értesülhetünk majd a szállásjegyek hamarosan elinduló értékesítéséről is. A fesztivál bérletek már kaphatóak, március 31-ig kedvezményes áron.

 

Fekete Zaj 2019 jegyelővétel >>>

 

Kapcsolódó

Open Road Fest 2019: betegség miatt lemondta fellépését Glenn Hughes Hír

Betegség miatt lemondta koncertjét Glenn Hughes, aki Alsóörsön az Open Road Festen lépett volna fel. Orvosi utasításra a zenekar menedzsmentje az összes májusi, és a júniusi turnédátumokat, köztük a magyarországi fellépést is törölték. További részleteket a csapat hivatalos oldalán olvashattok >

A brit Dinosaur Pile-Up nyit majd a Muse-nak május 28-án! Hír

Már nagyon a küszöbön a május 28-i Muse koncert, amihez a brit Dinosaur Pile-Up személyében egy remek előzenekart is hozzávehetünk! A 2007-ben alakult csapat az újvonalas angol alternatív rock és poszt grunge egyik nagy reménysége, és alig pár nappal a budapesti koncertet követően, június 7-én vi

SZIN 2019: Afrojack is fellép Szegeden! Hír

A Szegedi Ifjúsági Napok 2019 egy kis pihenő után tovább folytatja a fellépők sorolását, és ezúttal a világsztár DJ, Afrojack érkezésének örülhetnek az elektronikus zene rajongói! Nick van de Wall, azaz Afrojack karrierje már több mint 15 éves múltra néz vissza, és amióta 2010-ben felkerült a DJ

Slipknot: Unsainted - démoni új klip, démoni új maszkok! Hír

A rajongók közel öt éve várnak az amerikai metal együttes hatodik stúdióalbumára. Mi sem mutatja jobban a rajongók kiéhezettségét, mint hogy az albumról elsőként bemutatott „Unsainted” című videó kevesebb mint egy nap alatt már elérte a négymilliós megtekintést is. A klip a banda saját munkája, a