Fishing On Orfű 2018 - off-programok és a teljes színházi menü! Cikk

Hirdetés

A legnépszerűbb szabadidőprogramok továbbra is a zenészek által vezetett fröccs- és sörtúrák, de idén már gyermektúrát és erdei vacsorát is kínálnak a szervezők. A színházi helyszín is frissül: idén 3 kamaradarabot is bemutatnak a Muskátli udvar pajtájában.

Off-programok

A legbarátságosabb fesztivál hírében álló Fishing on Orfű mindig is változatos szabadidőprogramokat kínált látogatóinak. Orfűn a szervezők igyekeznek összehozni a varázslatos környéket és annak gasztronómiai különlegességeit a fesztiválon egyébként is fellépő zenészekkel.

Az évek óta rendkívüli népszerűségnek örvendő Tókerülő Fröccstúra annak ellenére telik be napok alatt, hogy a fröccskülönlegességek mellé 8 km-es sétálás is jár. Idén olyan túravezetőkhöz csatlakozhatnak az érdeklődők, mint a Bëlga, Scherer Péter, Varga Livius vagy az Ivan & the Parazol zenekar – , akik egy-egy kiváló helyi borász segítségével vezetik be a látogatókat a fröccsök tudományába.

A Sörtúra a magyarhertelendi sörfőzdébe invitálja a résztvevőket, ahol a finom kézműves sörök kóstolása mellé bográcsos étel és zene is jár. Itt nincs megerőltető (vagy felszabadító) séta – a látogatók busszal utaznak a szomszédos településre és vissza – , van viszont 15 féle sör, sörfőzdelátogatás és olyan illusztris túravezetők, mint Dorogi Péter az Intim Torna Illegálból, a Kispál András – Dióssy Ákos – Leskovics Gábor Lecsó trió, vagy a Bohemian Betyars zenekar.

Az idei év egyik újdonsága az Orfűi Mesetúra, mely során a kisgyermekes családok 3 állomást látogathatnak meg a tó körül (természetesen busszal), ahol egy kifejezetten erre az alkalomra írt mese köti össze az eseményeket. Kalandpark, állatsimogató, pedálos gokart és persze finom ételek (palacsinta, kemencében sült pizza, kézműves fagyi, péksütemények) és italok (házilimonádé, háziszörp) várják a kicsiket és nagyokat.

A Konyhakör nomád vacsoráival évek óta járja az országot, felfedezve az elfeledett ősi főzési szokásokat. Legfontosabb számukra a gasztronómiai diverzitás, amit a Fishing vendégeinek is bemutatnak a fesztivál tetején található présház udvarában, ahol pop-up vacsorákkal várják az érdeklődőket: ez a Konyhakör: Erdei vacsorák. Utópisztikus halfüstöléssel és földben sütéssel készülnek, a finom ételeket helyi borok társaságában fogyaszthatják a vendégek. Ráadásul a vacsorákon meglepetésként méltán elismert zenészek is felbukkanhatnak!

A fentieken túl statikus bor- és gasztro-kalandok (Sommelier on Orfű, Szekszárd Gourmet, A Kávé Háza 1927), valamint a környék varázslatos tájait bemutató élménytúrák (Chill out Kovácsszénáján, Tarisznya, korsó, Abaliget) közül is választhatnak az érdeklődők. Természetesen az aktívabbak is megtalálhatják számításukat: gyalog- és bringatúrák, barlangászás, rekeszépítés, zsonglőrködés is lesz az idei Fishingen.

 

Teljes a színházi program

A Fishing egyik külső helyszíne a FOO Színházkert, ami Orfű központjában, a Muskátli udvarban található. A tavaly nagy sikerrel indított színházi helyszín idén színesíti felhozatalát, hiszen a szabadtéri előadások mellett idén elindul a Sufni Teátrum, ami a Muskátli udvar pajtaépületében alakítunk ki. A Sufni Teátrum lesz az intimebb, zárt teret igénylő kamaradarabok otthona, ahol a csendesebb, figyelősebb előadásoké lesz a főszerep és ahol a helyszín befogadóképessége is igencsak korlátozott.

Csütörtökön kora este a Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója c. darab kerül műsorra Hámori Gabriella előadásában. Az 1935 és 1946 között írt napló színre vitele a színésznő ötlete volt, 2015-ös ősbemutatója óta több, mint 60 teltházas előadást ünnepelhettek az alkotók. Pénteken Farkas Franciska (Viktória, Aranyélet, Brazilok) önálló darabja, a Makar Csudra kerül bemutatásra, amelynek keretein belül a főszereplő Makszim Gorkij novelláját meséli és játssza el - az este során összesen 6 karakter bőrébe bújva. Szombaton Scherer Péter főszereplésével jön a Klamm háborúja, ami egy tanár önvallomása az iskola harcteréről, a lövészárok mélyéről, lejtmenetben. Scherer egy tanóra hosszúságú, kicsengetésekkel tagolt játéka a Németországban egyre népszerűbb osztályterem-színház első magyarországi adaptációja.

A FOO Színházkert szabadtéri színpadán idén olyan remek független előadásokat mutatunk be, mint az Azt meséld el, Pista! Mácsai Pál főszereplésével, Udvaros Dorottya önálló estje, a Mégis szép, Jordán Tamás stand-up estje, a Széllel szembe, Stohl András és Szabó Győző Jó zsaru - rossz zsaru c. előadása, valamint Katona László és Molnár Gusztáv A kézmosás fontosságáról című darabja. Itt lesz a mindig egyszeri Kortalan kortárs valamint az E-mancik előadása, A női lét elviselhetetlen könnyűsége is.

A 11. Fishing on Orfű fesztiválra már csak szerdai és csütörtöki napijegyek kaphatóak. A baranyai rendezvény 2014 óta elővételben teltházas, az idei évben minden eddiginél gyorsabban fogynak a belépőjegyek. 

Fishing On Orfű 2018 jegyelővétel >>>

Fishing On Orfű 2018 színházjegyek >>>

Fishing On Orfű 2018 off-program jegyek >>>Forrás: Fishing On Orfű

Kapcsolódó

Azfeszt: szeptember 20-ra meglepetéssel készül a 8 éve megszűnt fesztivál! Cikk

Épp a héten emlékeztünk meg az igen parádés 2009-es Azfesztről, és úgy néz ki a nosztalgia az egykori szervezőcsapatot is elkapta, ugyanis 8 év után elkezdett frissülni a rendezvény Facebook oldala, és hogy miért, azt nagyon hamarosan meg is tudjuk! Ha valaki esetleg nem ismerné, a rendezvény egy

Creamfields 2019 élő adás: deadmau5, Jamie Jones, Eric Prydz, Green Velvet és még sokan Cikk

A brit föld legnagyobb, és egyben Európa legjelentősebb elektronikus zenei fesztiválja, a Creamfields is élőadással kényezteti a stílus rajongóit, mégpedig igen alaposan körbejárva a rendezvény kínálatát! A közvetítés a fesztivál első teljes értékű napján augusztus 23-án pénteken indul, magyar id

Sziget 2019: nézz videókat a Foo Fighters koncertről! Cikk

Nem is olyan rég még a Foo Fighters koncertet élveztük a Sziget Fesztivál 2019 fövenyén, ma pedig a szervezők ezt az élményt elevenítették fel egy kis online nosztalgiázással! A Foo Fighters eddigi pályafutásának talán legizgalmasabb fináléját köszönheti a Szigetnek és ezt egy koncertfelvétel is

SZIN 2019: a Szegedi Gyermekklinika eszközvásárlását támogatja a fesztivál Cikk

Egy jótékonysági, közös összefogásra kérik fel a Szegedi Ifjúsági Napok látogatóit a fesztivál szervezői: A SZIN pénteki napján az ország legnagyobb „piros orr flashmobját” szervezik a Borsodi Nagyszínpad előtt, ahol a piros orrot viselő látogatók a Szegedi Gyermekklinika eszközvásárlását támogatj