Gastroblues Fesztivál 2019:Ten Years After, Miller Anderson, Eric Gales, Tátrai Tibor, ... Esemény

A 2019-es esztendőben a rockzene sztárjai és rajongói a legendás Woodstocki Fesztivál 50. évfordulója előtt tisztelegnek. A hazai megemlékezések között egyedülálló módon a paksi Gastroblues Fesztiválon többek között olyan közreműködők is fellépnek, akik fél évszázaddal ezelőtt Woodstockban is zenéltek a színpadon.  A Ten Years After együttes ott vált igazán világhírűvé, Miller Anderson pedig a Keef Hartley Band énekes-gitárosaként szerepelt az egykori korszakos rendezvényen.

Miller Anderson korábban már három formációval is fellépett az ESZI Sportcsarnokban, régi ismerősként ezúttal az eredeti Woodstock-programmal érkezik. A Ten Years After villámkezű gitárosa, Alvin Lee már nincs az élők sorában, de a zenekar megemlékezik róla utódjával, Marcus Bonfantival. Jelenlegi basszusgitárosuk, a balkezes Colin Hodgkinson pedig ugyancsak többször megfordult fesztiválunkon Miller Andersonnal együtt. 

Hirdetés

A két formáció a szombati napon lép a közönség elé, amikor előttük az idén tíz éves fennállását ünneplő Éles Gábor Trió fúvósokkal kibővítve érkezik, valamint Little G. Weevil együttese a Cardiffban élő jamaicai Dionne Bennett dalszerző, énekesnővel kiegészülve ad koncertet. 

Az előző, tehát a pénteki nap sztárvendége a balkezes blues-rock gitárvirtuóz Eric Gales és együttese lesz. Gales 4 éves korában kezdett gitározni idősebb testvérei felügyelete alatt. Játékában igen kemény riffekkel és hangzásokkal operál, effektjei a hard-rock kedvelőinél is bejönnek. A fiatalok és idősebb zenerajongók körében egyaránt kedvelt Ivan & The Parazol együttes vendége Tátrai Tibor lesz. A közönségkedvenc Bill kapitány Eric Gales koncertje előtt várja a Deák Bill Blues Band rajongóit.

Az evangélikus templom szombat délelőtti koncertjén Dionne Bennett, Premecz Mátyás, Fekete Tamás, Litte G. Weevil, Miller Anderson, Pál Balázs Jenő és Amadé szerepelnek.

A vasárnapi Woodstock-piknik keretében hazai zenekarok uralják a színpadot. Fellép a 25 éve Magyar Atom néven működő Tátrai Tibor vezette csapat Jimi Hendrix-műsorral, a Soulbreakers Janis Joplin és Joe Cocker-dalokkal, a felvidéki Joint Venture a Canned Heat műsorát idézi fel, a Swamp Creedence Clearwater Revival zenéit hozza, Pál Balázs Jenő barátaival Woodstock Emlékzenekar néven lép színpadra. Az esztergomi Tűzkerék xT sem hiányzik majd. Varga János és barátai Santana woodstocki programját játsszák.

Az elmaradhatatlan vasárnapi jótékonysági főzőverseny és a párhuzamos Woodstock 50 Piknik koncertek csakúgy, mint a korábbi években idén is ingyenesen látogathatók az ESZI Sportcsarnok szabadterén. Az ételek mellé ital is dukál: a borbarát találkozón bemutatják boraikat a Légli, Eszterbauer, Takler, Tiffán és a paksi pincészetek.

Gastroblues Fesztivál 2019 részletes program >>>

 

Gastroblues Fesztivál 

Kapcsolat

Kapcsolódó

esns_2020_logo

Eurosonic Noorderslag - ESNS 2020 Esemény

ESNS 2020 időpont

2020 Jan 19
A holland ESNS Festival - korábbi nevén Eurosonic Noorderslag  2020-ban is felvállalja a kontinens showcase- és fesztivál életének beindítását és Európa legrangosabb nagyrendezvény-díjainak kiosztását!   Több száz, az egész kontinens zenei palettáját lefedő nagyreményű, vagy épp frissen befutott

SOLD OUT! Sabaton koncert 2020, Budapest - vendég: Apocalyptica, Amaranthe Esemény

Sabaton koncert 2020, Budapest időpont

2020 Jan 22
Olyan izmos metal indítása lesz a 2020-as évnek, amennyire csak lehet, ugyanis január 22-én a Sabaton zúzza majd meg a Sportarénát az Apocalyptica és az Amaranthe társaságában! Ha ettől nem lesz fémes íz egész télen a szánkban, akkor semmitől! A körút egyik fő apropója, hogy a The Great War címme

Slipknot koncert 2020, Budapest - vendég: Behemoth Esemény

Slipknot koncert 2020, Budapest időpont

2020 Feb 04
A Volt Fesztivál 2019 alapos átmozgatása és felaprítása után 2020-ban Budapest is megkapja a magáét a Slipknottól, akik február 4-én térnek vissza Magyarországra, hogy a Budapest Sportarénában bedolgozzák zsigereinkbe a legfrissebb lemezüket!  Miután tucatnyi ország slágerlistájának első helyen t

Dream Theater koncert 2020, Budapest Esemény

Dream Theater koncert 2020, Budapest időpont

2020 Feb 08
Egy újabb rock legendát írhatunk be 2020 elejére a koncertnaptárunkba, ugyanis a FEZEN 2019-es koncertje után, február 8-án az ’An Evening with Dream Theater’ koncertsorozatával visszatér Magyarországra a progresszív riffek királya, a Dream Theater! A kétszer is Grammy- díjra jelölt, eddig több m