Gastroblues Fesztivál 2019:Ten Years After, Miller Anderson, Eric Gales, Tátrai Tibor, ... Esemény

A 2019-es esztendőben a rockzene sztárjai és rajongói a legendás Woodstocki Fesztivál 50. évfordulója előtt tisztelegnek. A hazai megemlékezések között egyedülálló módon a paksi Gastroblues Fesztiválon többek között olyan közreműködők is fellépnek, akik fél évszázaddal ezelőtt Woodstockban is zenéltek a színpadon.  A Ten Years After együttes ott vált igazán világhírűvé, Miller Anderson pedig a Keef Hartley Band énekes-gitárosaként szerepelt az egykori korszakos rendezvényen.

Miller Anderson korábban már három formációval is fellépett az ESZI Sportcsarnokban, régi ismerősként ezúttal az eredeti Woodstock-programmal érkezik. A Ten Years After villámkezű gitárosa, Alvin Lee már nincs az élők sorában, de a zenekar megemlékezik róla utódjával, Marcus Bonfantival. Jelenlegi basszusgitárosuk, a balkezes Colin Hodgkinson pedig ugyancsak többször megfordult fesztiválunkon Miller Andersonnal együtt. 

Hirdetés

A két formáció a szombati napon lép a közönség elé, amikor előttük az idén tíz éves fennállását ünneplő Éles Gábor Trió fúvósokkal kibővítve érkezik, valamint Little G. Weevil együttese a Cardiffban élő jamaicai Dionne Bennett dalszerző, énekesnővel kiegészülve ad koncertet. 

Az előző, tehát a pénteki nap sztárvendége a balkezes blues-rock gitárvirtuóz Eric Gales és együttese lesz. Gales 4 éves korában kezdett gitározni idősebb testvérei felügyelete alatt. Játékában igen kemény riffekkel és hangzásokkal operál, effektjei a hard-rock kedvelőinél is bejönnek. A fiatalok és idősebb zenerajongók körében egyaránt kedvelt Ivan & The Parazol együttes vendége Tátrai Tibor lesz. A közönségkedvenc Bill kapitány Eric Gales koncertje előtt várja a Deák Bill Blues Band rajongóit.

Az evangélikus templom szombat délelőtti koncertjén Dionne Bennett, Premecz Mátyás, Fekete Tamás, Litte G. Weevil, Miller Anderson, Pál Balázs Jenő és Amadé szerepelnek.

A vasárnapi Woodstock-piknik keretében hazai zenekarok uralják a színpadot. Fellép a 25 éve Magyar Atom néven működő Tátrai Tibor vezette csapat Jimi Hendrix-műsorral, a Soulbreakers Janis Joplin és Joe Cocker-dalokkal, a felvidéki Joint Venture a Canned Heat műsorát idézi fel, a Swamp Creedence Clearwater Revival zenéit hozza, Pál Balázs Jenő barátaival Woodstock Emlékzenekar néven lép színpadra. Az esztergomi Tűzkerék xT sem hiányzik majd. Varga János és barátai Santana woodstocki programját játsszák.

Az elmaradhatatlan vasárnapi jótékonysági főzőverseny és a párhuzamos Woodstock 50 Piknik koncertek csakúgy, mint a korábbi években idén is ingyenesen látogathatók az ESZI Sportcsarnok szabadterén. Az ételek mellé ital is dukál: a borbarát találkozón bemutatják boraikat a Légli, Eszterbauer, Takler, Tiffán és a paksi pincészetek.

Gastroblues Fesztivál 2019 részletes program >>>

 

Gastroblues Fesztivál 

Kapcsolat

Kapcsolódó

EXIT Festival 2020 Esemény

A szerb EXIT Festival valahogy évről-évre megoldja, hogy a nyárfelezés egyik legszínesebb fellépősorát rakja össze, méghozzá nagyon baráti áron, ennek pedig garantáltan egyik csúcspontját kapjuk majd meg 2020-ban, a rendezvény 20. születésnapján!   Szinte hihetetlen, hogy már a második évtizedes

Humen Fesztivál 2019 Esemény

Humen Fesztivál 2019 időpont

2019 Sep 15
2019. szeptember 11–15. között immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre Budapest LMBTQ kulturális eseménye, a Humen Fesztivál. A két évig filmhétként működő, majd a tavalyi évben összművészeti fesztivállá alakuló esemény idén is több LMBTQ témájú filmmel, színházi előadással, privát tárlatvez

World Urban Games Budapest 2019: Talib Kweli, Chase & Status, Follow The Flow, AWS, Cloud 9+, Hősök, ... Esemény

World Urban Games Budapest 2019 időpont

2019 Sep 15
Az utcai sportok legnagyobb világversenye a World Urban Games 2019-ben Budapesre is beköszön, és egy óriási ingyenes bulival  - és persze versenyek sorával – pörgeti majd fel az őszt a Nagyvásártelepen! Az esemény szeptember 13. és szeptember 15. között édesíti meg majd a fővárosi programnaptárt,

Apey & The Pea koncert 2019, Budapest Park - vendég: Stubborn, Shell Beach Esemény

Apey & The Pea koncert 2019, Budapest Park időpont

2019 Sep 19
A  szezon végén betér egy újabb pusztításra a Budapest Parkba az Apey & The Pea, ám ezúttal főzenekarként érkeznek, hogy egy kiadós őrléssel megünnepeljék a csapat 10. évfordulóját! Az underground legmélyebb bugyraiból érkezett Apey & The Pea egyik ékes bizonyítéka, hogy az általuk képvis