Két napos örömzenélés a debreceni Víztoronyban - Pénteken indul a Pusztahang Alkotótábor Cikk

PusztaHang Alkotótábor 2022

Hirdetés

A PusztaHang eddigi legnagyobb dobása érkezik Debrecen legizgalmasabb májusi hétvégéjén, ahol a zenei platform nevével összefort igényes koncertek mellett workshopokkal, művészetközi programokkal is közelebb kerülhetnek a látogatók a város alternatív erőtereihez.

Május 13-15. között a Nagyerdei Víztorony ad otthon a Pusztahang Alkotótábornak, a végleges program pedig igazodik a nem mindennapi helyszín adottságaihoz. A PusztaHang immár 2019 óta az igényes debreceni zenei kultúráért dolgozik.

Mindezt egy olyan közösség létrehozásával, melyben hasonló gondolkodású emberek találkozhatnak, kibontakoztathatják egymás kreatív ötleteit, akár zenei, akár egyéb kulturális projekt formájában.” 

– szól a PusztaHang önmeghatározása. Ennek a hároméves, pandémiával is terhelt időszaknak a megkoronázásaként rendezi meg az öntevékeny csapat eddigi legnagyobb rendezvényét, a PusztaHang Alkotótábort. 

A közösség a Debrecenben már meglévő alternatív zenei kezdeményezéseknek biztosít egyfajta ernyőfunkciót, emellett 

„saját rendezvényeikkel is azon vagyunk, hogy izgalmas hangzásokat és stílusokat mutassunk meg a városnak, mely inspirálhatja és formálhatja a helyi kultúrafogyasztók szemléletét.”

 mesélte a projektről Süli Andris és Énekes András Előd, a PusztaHang két alapítója.

Május 13-án és 14-én délután és esténként két helyszínen is szólnak a legfrissebb helyi és országos zenei produkciók, valamint interdiszciplináris művészek vezetésével workshopokra, alkotóműhelyekre és performanszokra is sor kerül, melyekben összeér a kísérletező, progresszív zene, a kortárs tánc és a vizuális művészet (partnerként a MODEM is képviselteti magát többek közt), de a szöveges műfajok sem maradnak rejtve, hiszen pénteken Áfra János spoken word estje kalauzol el minket izgalmas, eddig még nem bejárt tájakra, szombaton pedig a DESZ és a Csokonai Színház közreműködésében nyílt színházi tréninget tart Marton Sándor és Vranyecz Artúr.

A PusztaHanghoz híven izgalmas zenei felhozatal várja majd azokat, akik kilátogatnak a Víztoronyba. Pénteken fellépnek a Lázár Tesók, az elmúlt évek egyik legnagyobb magyar sikersztorija, a Platon Karatev – ezúttal duó formációban, az Aron Andras & The Black Circle Orchestra, a JÜ, valamint az ON THE LOW ernyője alatt gyuris, FILO és Slowgod.

A szombati napindító jóga után Agócs Marci és Kemény Zsófi akusztikus, egyszálgitáros, slam előadása melegíti be a közönséget. Az este hátralévő részében a Jazzbois, Lil Frakk + Ress és a Freakin' Disco gondoskodnak a hangulatról. Amíg pénteken a BanZaj csapata szállítja a H2O galériába a zajzenei programot, addig szombaton a Sofar Sounds Debrecen biztosítja a szobakoncertek hangulatát a torony gyomrában, többek közt Boebeck fellépésével. Az esemény záróprogramja egy hajnalig húzódó Unexpected Frequencies techno parti a színtér olyan magyarországi húzóneveivel, mint AGA2L és MANKIND.

Az alkotótábor nem csak Debrecenből, hanem a régióból is várja azokat a nyitott művészet- és társaságkedvelő látogatókat, akik egy interaktív fotós workshop után nem ijednek meg némi spoken worddel fűszerezett jazz imprótól, de az éjszakai techno zakatolást is ugyanolyan élvezettel fogyasztják. Mindez ugyanis megtörténhet május 13-14-én a Víztoronyban. A rendezvény a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02275 azonosító számú projekt keretében valósul meg.

A rendezvényen történő részvétel teljesen ingyenes, ugyanakkor helyszíni regisztrációhoz kötött.

PusztaHang Alkotótábor 2022 esemény >>>

 

PusztaHang Alkotótábor

 

Kapcsolódó

Egy hónap múlva indul a ZamJam! - 10 ok, amiért ott kell lenned Cikk

ZamJam 2022 A MOL Nagyon Balaton keretében július 28-án indul és Zamárdi több helyszínén három napon át tart a debütáló ZamJam, a fesztivál, amely más, mint amit megszoktunk. Összegyűjtöttünk tíz okot, amiért szerintünk érdemes útra kelni a Balaton fesztiválfővárosába!   1. Prémium helyszín, prémium progr

A Nagy Kék Szív is állandó vendége lesz a hazai fesztiváloknak Cikk

Együtt az Autistákért Alapítvány Idén is népszerű installációjával, a Nagy Kék Szívvel vesz részt a hazai fesztiválszezon legnagyobb eseményein az Együtt az Autistákért Alapítvány. A sokak által kedvelt látványosságot nemcsak azért érdemes felkeresni két koncert között, mert remekül mutat a fotókon, hanem mert az itt készült szel

Külhoni zene magyar színpadon - koncertajánló [2022 július] Cikk

Pearl Jam live 2022 Már haraphattunk egy szép nagyot a szabadtéri koncertszezonból, viszont a dömpingnek még koránt sincs vége, sőt, 2022 júliusa is legalább olyan dús lesz külföldi érkezőkben mint a június. Ennek igazolására íme a következő nyári koncertlistánk! A felütés az előző havi lajstromhoz hasonló, azaz min

Fesztivál-főszezont indított a Volt 2022 Cikk

Volt Fesztivál hangulat Egy hatalmas bulival indította be a fesztiválszezont a Telekom VOLT Fesztivál első napján a Muse, majd sorjáztak a nemzetközi sztárok és a hazai zenei élet legjobbjai. Újra volt VOLT, és jó volt. "Két évnyi kényszerű szünet után idén már úgy készültünk, hogy végre egy teljes értékű fesztiválév