Kolorádó 2018 - béke, naprakész zenék és teltházas finálé! Cikk

Hirdetés

Budapest legvadregényesebb fesztiválját, Kolorádót 2018-ra látványosan belakták azok, akik azonosulnak a kortárs zene és művészetek újszerű megközelítésével.

Szerdától lehetett beköltözni a Budapest határában, a Sztrilich Pál Cserkészpark területén megrendezett fesztiválra, ami már a kapunyitást követő órákban érzékeltette, mi várható később: a június 13-i nyitónapon annyian érkeztek, amennyien tavaly még csak csütörtökön, szombatra pedig gyakorlatilag ki lehetett tenni a megtelt táblát. Összesen így több mint tízezren fordultak meg a fesztiválon, amit 24 órában közlekedő buszjárat kötött össze Hűvösvölggyel.

Aki körülnézett a hétvégén Kolorádóban, az napközben pihengető emberekkel megtelt mezővel, már kora délután is több száz táncolót összegyűjtő Csodaszarvas színpaddal, a vegán konyhától az arab reggelin át az igazi nápolyi pizzáig változatos ételopciókkal, esténként pedig pontosan azzal a felhőtlen légkörrel találkozhatott, aminek meghonosítása a szervezők kiemelt célja volt a kezdetektől fogva.

A fesztivál atrocitásmentesen, az igazi közösségi élmény érzésével zajlott, ahol a fesztiválozók láthatóan figyeltek egymásra és a természetre, a fellépők pedig lelkesen szórakoztatták nem csak a közönséget, de egymást is. A legmenőbb spanyol  indierock-csajzenekar, a Hinds például a Wavves frontemberét, Nathan Williamst tetoválta a nagyszínpad mögött, Jayda G annyira örült a hangulatnak, hogy a fellépése utáni napon is beugrott dj-zni, a brit underground rapper, TY egy emelkedett pillanatban konkrét koreográfiát tanított be a teltházas Csűrnek, a csodálatosan természetes Kelela pedig még a közönséget is megállt méltatni, hogy az éppen hulló eső sem űzte el őket a nagyszínpadtól.

Mindeközben a magyar fesztiválokhoz képest kifejezetten frissnek számító zenei palettával egyenértékű, a környezetre reagáló és abból előnyt kovácsoló művészeti projektek töltötték be a maradék űrt: a Gray Box kikerülhetetlen művészei például folyamatosan vidám fétis-divatbemutatóval járták a fesztivált, a BajuSS neodadaista operájában a néző egy percre beléphetett egy négy fa által határolt vörös kockába, ahol a fiatal és bajusztalan Hitlerrel, Sztálinnal és cseperedő közös bajszukkal találkozhatott és alakíthatta a cselekmény menetét, a mező közepén éjszaka pedig a We Sense installációjában kerülhetett át a fesztiválozó egy másik dimenzióba a saját mozgásával.

És ez csak néhány kiemelés Kolorádó felhozatalából, ami idén tizenkét helyszínen közel 200 zenei fellépővel és 30 művészeti programmal várta a látogatóit. Hogy mindez megvalósulhasson, azon több mint háromszáz közreműködő dolgozott hónapok óta - mint ahogy azon is, hogy a területet úgy adják vissza a természetnek, ahogyan átvették.

 

Sajtóanyag: Kolorádó Fesztivál

 

Kapcsolódó

Budapest i Tavaszi Fesztivál 2019: fókuszban az orosz kultúra Cikk

Európa egyik legfontosabb összművészeti seregszemléje, a Budapesti Tavaszi Fesztivál minden esztendőben meghatározott tematika köré épül, kiemelt figyelmet szentelve világhírű zenei géniuszunk, Liszt Ferenc életművének, és minden évben reflektorfénybe helyezve egy-egy ország kulturális gazdagságát

HelloMentor 2019 - önkéntesség határok nélkül Cikk

A 2017 szeptembere és 2019 áprilisa közt megvalósított HelloMentor projekt célja az egyének és az önkénteseket foglalkoztató szervezetek - mint a magyarországi Fesztivál Önkéntes Körpont - közti határon átívelő együttműködések fejlesztése. A Fesztivál Önkéntes Körpont 2011-ben kezdte működését 18

FESZT!Eger: Zene mértéktelenül, fröccs mértékkel Cikk

Hagyományosan a fesztiválévadot a Feszt!Eger nyitja, idén május 30-án. A három napon át tartó bulifolyam Magyarország legizgalmasabb fesztivál-helyszínén, a boráról és a látványos, löszfalba vájt pincéiről híres egri Bolyki-völgybe várja a fesztiválra szomjas látogatókat. Zene mértéktelenül, fröcc

Balaton Sound 2019: tippek a keddi bejelentéshez Cikk

A hazai fesztiválpaletta egyik első komolyabb 2019-es bejelentését kapjuk majd meg január 22-én a Balaton Sound csapatától. Ennek kapcsán, és mert időközben a merítés is jóval nagyobb lett, pedig ismét merengünk egyet a szóba jöhető neveken, aminek eredményét alább meg is lelitek! Mint mindig a l