Kolorádó 2019: Kurt Vile & The Violators, Ben UFO, Yves Tumor, Femi Kuti és a többiek! Hír

Hirdetés

Néhány napja már fű alatt kiderült, hogy a 2019-es Kolorádón ott lesz a Kurt Vile & The Violators. Az amerikai indie rockzene egyik legnagyobb alakjának június 21-i fellépése jó eséllyel a teljes idei magyarországi koncertnaptár csúcspontja lesz. 

A fesztivál másik két főfellépője egészen másfajta zenét játszva fog katartikus színpadi élményt nyújtani. Egyikük a nigériai Femi Kuti, aki The Positive Force nevű kísérőzenekarával érkezik. Kuti apja, Fela Kuti, az afrobeat legnagyobb alakjának együttesében tanulta a mesterséget, ma pedig már saját zenekarával is a kontinens legjelentősebb előadói közé tartozik. Yves Tumor 2018-as, Safe in the Hands of Love című lemeze minden valamirevaló évvégi listán előkelő helyen kapott helyet. A kísérleti elektronika felől közelítve számtalan műfajt kaméleonként váltogató amerikai zenész koncertje zsigerekig ható, feledhetetlen élményt fog nyújtani. Akárcsak a belga Cocaine Piss, akiknek mocskos, provokatív, hisztérikus punkrockja a dadaizmus legszebb hagyományait támasztja fel minden egyes fellépésükön. A popzenei spektrum másik végét az álomszerű popzenéjével Berlinből érkező multinacionális együttes, a Fenster képviseli.


Kolorádóban a kezdetek óta cél a falak lebontása, akár műfaji, akár földrajzi határok áthágásáról van szó. Idén különösen nagy szerep jut Afrika zenéjének. Bamba Pana & Makaveli Tanzánia hipersebességre kapcsolt házi műfaja, a singeli még nyersebb kivitelezését mutatja be. A tradicionális afrikai dalokat és a seggel talajérintős mai partibombákat közös nevezőre emelő ugandai DJ-sztár Kampire is jön táncoltatni. Az arab identitást új irányokból közelítő Deena Abdelwahed pedig a tunéziai undergroundból jutott el a Boiler Roomba, a Berghainba, a Fever Ray 2017-es albumára, most pedig végre Budapestre. Az élő zenés koncertek mellett Kolorádó nagy erőssége hagyományosan az erős DJ-felhozatal, akiknek köszönhetően a buli mindig másnap reggelig tart. Az idei nevek közül a legnagyobb Ben UFO, akit nem véletlenül korunk egyik legkörberajongottabb DJ-je - közönség és a szaktársak felől egyaránt. Ő azon kevesek közé tartozik, akinek nincs másik karrierje producerként, hanem minden energiájával a nagyvárosi elektronikus tánczenék teljes spektrumát felvonultató DJ-fellépéseire koncentrál. Ha nem ő csinálja a fesztivál legnagyobb buliját, arról csakis Call Super, a véresen komoly szettjeibe is játékosságot és meghökkentő hangokat csempésző brit producer tehet majd. A legkeményebb műsort az élő technólegenda Oliver Ho Broken English Club projektje szállítja le, amit a művész az abszurdista melodráma és a gonosz elektronika randevújaként jellemez, de hogy ne túl szögletes arccal váljunk el a tánctértől, arról a francia Umwelt édes-rozsdás analóg jövőképei gondoskodnak. 

Az elektronikus tánczenék világában végre egyre nagyobb szerephez jutó nők Kolorádóban is nagyon fontosak. Jön a techno új dán-orosz sztárja, Anastasia Kristensen, az Angliában befutó olasz Elena Colombi és a berlini Tresor rezidense, a spanyol REKA is.


Kolorádóba az elmúlt években odagyűlt a teljes magyar élmezőny, és ez idén is így lesz.Szabó Benedek és a Galaxisok, a Fran Palermo, a Middlemist Red és a Volkova Sisters mellett 2019-ben lesz egy egészen különleges fellépés is: tíz évvel annak megjelenése után a The Moog teljes egészében eljátsza Razzmatazz Orfeum című lemezét.

A fesztiválra 14900 forintos, kedvezményes árú bérletek még február 17-ig kaphatók, amit 3500 forintért táborjeggyel egészíthetnek ki a helyszínen sátorozni vágyók. A következő hetekben és hónapokban pedig érkezik a fesztivál teljes műsora: további fellépők és a mindig nagy hangsúlyt kapó művészeti programok.

Kolorádó Fesztivál 2019 további infók >>>

 

Kolorádó Fesztivál

Kapcsolódó

Sörolimpia 2019: minden bérlet elkelt! Hír

Nagyon úgy tűnik, hogy rekordmennyiségű fesztiválozó engedi ki a gőzt a nyár utolsó hazai rockfesztiválján, a Zorall Sörolimpián. Az idén 12 éves rendezvényen ugyanis már a második napon elfogytak a bérletek, ami azt jelenti, hogy a tavalyi nézőszámot máris meghaladta a 2019-es mulatság. Szerdán

Mr. Bungle: három koncert erejéig újraéled Mike Patton kultikus csapata Hír

2020 elején, összesen három, garantáltam az elmehagyás ünnepévé váló koncert erejéig összeáll Mike Patton kultikus zenei agymenése, a Mr. Bungle!    Az idők folyamán nem kevés, a főzenekarán túli zenei csodát kapott az underground a Faiht No More őrült zsenijétől, de az biztos, hogy az egyik lege

UH Fest 2019: Errorsmith, DJ Marcelle, Fiesta En El Vacio, AIWA és a többiek! Hír

Szeptember 29. és október 6. között ismét műfajokon átívelő kalandokat hoz az UH Fest! Közel negyven fellépőt és produkciót mutat majd be Budapest különféle klubjaiban, helyszínein, tereiben, amelyekből ismét nyilvánosságra került pár érkező! A fesztivál vendége lesz Erik Wiegand, azaz Errorsmith

The Lumineers: 2020 júliusában Olaszországban! Hír

Úgy néz ki hogy az idei év végi Európa-turnét követően 2020 nyarán ismét számolhatunk amerikai folk rock egyik legerősebb jelenségével, a The Lumineers-szel, ugyanis a csapat július közepén már biztos, hogy ismét a kontinensen lesz! A zenekar legújabb, harmadik nagylemeze 2019. szeptember 13-án é