Kolorádó 2020: Daniel Avery, Nilüfer Yanya, Hunee, Helena Hauff, Bo Ningen és még sok jó dolog az első adagban! Hír

Hirdetés

Idén június 17-e és 20-a között ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Kolorádó Fesztivál Budapest és a természet határán. A Kolorádó egy szép, zöld és szabad fesztivál, ami mindig is az sokszínűségről szólt, idén pedig minden eddiginél változatosabb fellépők adják majd egymásnak a színpadokat négy napon keresztül. Megérkezett az első adag név, melyek között akad a nemzetközileg is jegyzett technotól, a közönségkedvenc magyar zenekarokon át a legizgalmasabb újdonságokig sok minden, egy a közös: ők mind ott lesznek velünk az erdőben idén nyáron. 

A nemzetközi vendégek közül minden bizonnyal kiemelkedő lesz a a tánczenébe hajló kedves-poppal operáló Nilüfer Yanya első hazai koncertje, illetve a 90-es években alkotó, majd közelmúltban újra felfedezett ghánai highlife-ot, hip-hopot és dancehallt vegyítő Ata Kak produkciója is. 2018-as Dürer Kertes buli után visszatér hazánkba a post-punk és coldwave határait kísérleti irányba feszegető  The KVB, de  a londoni művészeti sulis, matekba hajló zaj-rockban utazó Bo Ningen is új otthonra talál majd Kolorádó erdejében. Az éjszaka komfortosabban mozgó vendégeknek az okos technoban gondolkodó Daniel Avery és Hunee-féle eklektikus diszkóval kedveskedünk, akinek pedig a lassabb ütemek mozgatják meg lábát és a szívét, annak SHYGIRL jövő-trapje és Erika De Casier álmodozó R’n’B-je lehet majd a biztos pont a menetrendjében.

A hazai zenekarok közül pár év kihagyás után visszatér Kolorádóba a Bohemian Betyars, akiknek a balkáni freak-punkját jól ismerik már az USA-tól Ázsiáig. Fellép majd az indie-folk Platon Karataev, a Csaknekedkislány tánczenekar, a klubzenét gitárhanggal vegyítő Analog Balaton és a Ricsárdgír is, akik mindannyian a legújabb lemezükkel érkeznek a majorba. A gitárzenék kedvelőinek ismét meghívtuk a magyar pszichedelikus rock zászlóshajójának számító Middlemist Redet, a beat-korszakot újra-újra megidéző Carson Comat, valamint az idei Kikeltetőben feltűnt, melankólikus alter Cataflamingot is.

Ahogyan minden évben, idén is erős elektronikus felhozatallal készülünk. A budai hegyek közé érkezik az újhullámos electro nagykövet Helena Hauff, ellentmondást nem tűrő tempójával és mixeivel Sherelle robbantja majd fel a Csűrt, míg a Csodaszarvas nyugalmát a The Empire Line zajos-koszos DIY technoval szaggatja majd darabokra. A hazai éjszaka java idén is velünk tart majd, Crimson, YinnaAGA2L vagy a Pizza Amore már biztosan a majorban várja a napfelkeltét, és a Taka Tukát sem kell majd hiányolnia senkinek.

A visszatérők mellett elsőkolorádózik az Esti Kornél szomorkás gitárpopja, valamint a Dorota elborult jazz-punkja is. A Berriloom and the Doom és a Hexa már egészen biztos képviseli a lo-fi emo vonalat, az élő hangszeres elektronikus hullámzásért pedig a Freakin’ Disco felel majd. Velünk lesz a free-jazz egyik legkiemelkedőbb hazai alakja, a , kísérleti zenei frontról pedig a 12z fog érkezni. 

A fesztivál első napján immár hagyományosan vendégszervezőket látunk vendégül, idén a Jazzaj tölti meg a Csűrt tört ütemekkel, valamint négy év kihagyás után a Kolorádón éled újjá egy napra a Rakéta Fesztivál, akik a rét több kisebb színpadára hívják meg a legizgalmasabb hazai hálószobazenészeket. Ezen kívül idén három napon keresztül önálló idősávot kap az újhullámos trap itthon is egyre gazdagodó repertoárját összefogó On The Low kiadó, felvonultatva ezzel a színtér apraját-nagyját.

Kolorádó Fesztivál 2020 jegyelővétel >>> 

Kolorádó Fesztivál 2020 további infók >>>

 

Kolorádó Fesztivál

Kapcsolódó

Strand Fesztivál 2021: jön a Milky Chance és Martin Solveig is Hír

Milky Chance - Strand Fesztivál 2021 Az idén rendhagyó, 2x5 napos kiadással és ideiglenesen balatonaligai helyszínnel jelentkező Strand Fesztivál folytatja a múlt héten elkezdett bejelentősdit, és ezúttal 2 külföldi - Milky Chance (08.18.) és Martin Solveig (08.28.) - és közel tucatnyi újabb hazai fellépőt - mint például a Jetlag, Oh

Rendezvény ReStart 2021 - Konferencia a hazai rendezvényszektor kihívásairól és lehetőségeiről Hír

Rendezvény ReStart 2021 konferencia Az elmúlt több mint egy év senki számára sem volt könnyű, a rendezvényipar ugyanakkor kiemelten volt érintett a korlátozások kapcsán. Legyen szó koncertről, kulturális, sport, üzleti, gazdasági vagy turisztikai eseményekről, a leállás a teljes szektort érintette. Az újraindulás lassan megkezdődik,

Hivatalos: 18 év alattiak is részt vehetnek a Campus Fesztiválon Hír

Campus Fesztivál hangulat Ismét jó hír a fesztiválozóknak, újabb enyhítésről döntött a kormány. Koronavírus ellen védett ember felügyelete alatt 18 év alattiak is részt vehetnek a zenés, táncos rendezvényeken - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Az erről szóló kormányrendelet-módosítások kedden jelentek meg a Mag

EFOTT 2021: gyakorlatilag kész a zenei program Hír

EFOTT hangulat Az EFOTT szervezői közzétették a Velencei-tó partján 2021. augusztus 11-15. között zajló fesztivál szinte komplett fellépőlistáját. A korábban bejelentett nagy nevek (pl. Halott Pénz, Wellhello, Follow The Flow, Majka és Curtis...) mellett a zenei stíluspaletta teljes kiaknázását tűzték ki célul,