Kolorádó 2020: Daniel Avery, Nilüfer Yanya, Hunee, Helena Hauff, Bo Ningen és még sok jó dolog az első adagban! Hír

Hirdetés

Idén június 17-e és 20-a között ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Kolorádó Fesztivál Budapest és a természet határán. A Kolorádó egy szép, zöld és szabad fesztivál, ami mindig is az sokszínűségről szólt, idén pedig minden eddiginél változatosabb fellépők adják majd egymásnak a színpadokat négy napon keresztül. Megérkezett az első adag név, melyek között akad a nemzetközileg is jegyzett technotól, a közönségkedvenc magyar zenekarokon át a legizgalmasabb újdonságokig sok minden, egy a közös: ők mind ott lesznek velünk az erdőben idén nyáron. 

A nemzetközi vendégek közül minden bizonnyal kiemelkedő lesz a a tánczenébe hajló kedves-poppal operáló Nilüfer Yanya első hazai koncertje, illetve a 90-es években alkotó, majd közelmúltban újra felfedezett ghánai highlife-ot, hip-hopot és dancehallt vegyítő Ata Kak produkciója is. 2018-as Dürer Kertes buli után visszatér hazánkba a post-punk és coldwave határait kísérleti irányba feszegető  The KVB, de  a londoni művészeti sulis, matekba hajló zaj-rockban utazó Bo Ningen is új otthonra talál majd Kolorádó erdejében. Az éjszaka komfortosabban mozgó vendégeknek az okos technoban gondolkodó Daniel Avery és Hunee-féle eklektikus diszkóval kedveskedünk, akinek pedig a lassabb ütemek mozgatják meg lábát és a szívét, annak SHYGIRL jövő-trapje és Erika De Casier álmodozó R’n’B-je lehet majd a biztos pont a menetrendjében.

A hazai zenekarok közül pár év kihagyás után visszatér Kolorádóba a Bohemian Betyars, akiknek a balkáni freak-punkját jól ismerik már az USA-tól Ázsiáig. Fellép majd az indie-folk Platon Karataev, a Csaknekedkislány tánczenekar, a klubzenét gitárhanggal vegyítő Analog Balaton és a Ricsárdgír is, akik mindannyian a legújabb lemezükkel érkeznek a majorba. A gitárzenék kedvelőinek ismét meghívtuk a magyar pszichedelikus rock zászlóshajójának számító Middlemist Redet, a beat-korszakot újra-újra megidéző Carson Comat, valamint az idei Kikeltetőben feltűnt, melankólikus alter Cataflamingot is.

Ahogyan minden évben, idén is erős elektronikus felhozatallal készülünk. A budai hegyek közé érkezik az újhullámos electro nagykövet Helena Hauff, ellentmondást nem tűrő tempójával és mixeivel Sherelle robbantja majd fel a Csűrt, míg a Csodaszarvas nyugalmát a The Empire Line zajos-koszos DIY technoval szaggatja majd darabokra. A hazai éjszaka java idén is velünk tart majd, Crimson, YinnaAGA2L vagy a Pizza Amore már biztosan a majorban várja a napfelkeltét, és a Taka Tukát sem kell majd hiányolnia senkinek.

A visszatérők mellett elsőkolorádózik az Esti Kornél szomorkás gitárpopja, valamint a Dorota elborult jazz-punkja is. A Berriloom and the Doom és a Hexa már egészen biztos képviseli a lo-fi emo vonalat, az élő hangszeres elektronikus hullámzásért pedig a Freakin’ Disco felel majd. Velünk lesz a free-jazz egyik legkiemelkedőbb hazai alakja, a , kísérleti zenei frontról pedig a 12z fog érkezni. 

A fesztivál első napján immár hagyományosan vendégszervezőket látunk vendégül, idén a Jazzaj tölti meg a Csűrt tört ütemekkel, valamint négy év kihagyás után a Kolorádón éled újjá egy napra a Rakéta Fesztivál, akik a rét több kisebb színpadára hívják meg a legizgalmasabb hazai hálószobazenészeket. Ezen kívül idén három napon keresztül önálló idősávot kap az újhullámos trap itthon is egyre gazdagodó repertoárját összefogó On The Low kiadó, felvonultatva ezzel a színtér apraját-nagyját.

Kolorádó Fesztivál 2020 jegyelővétel >>> 

Kolorádó Fesztivál 2020 további infók >>>

 

Kolorádó Fesztivál

Kapcsolódó

WOMEX 2020: magyar cigány énekesnő vette át a világzene legnagyobb kitüntetését Hír

Lakaton Mónika - WOMEX Artist Award 2020 Lakatos Mónika az első cigány származású énekes, aki megkapta a világzene legnagyobb elismerését, a WOMEX Artist Awardot. Ez a tehetségének olyan szintű elismerése, mintha Oscar-díjat kapott volna – ezt ráadásul minden évben egyetlen ember kapja meg. Lakatos Mónika olyan zenészek körébe lépett be,

AC/DC: végre befutottak a turnétervek! Hír

AC/DC logo 2020 Szépen halad az AC/DC visszatérése a hard rock világ élére, ezt már egy új dallal, és egy november 13-ra datált új albummal is szavatolta a csapat, ezek mellé egy friss podcast interjúban végre a turnétervek is odakerültek! A beszélgetésre a rock és metal fanatikus Dean Delray műsorában került, a

A világ első 'gyorstesztes' koncertjét tartja egy barcelonai klub Hír

Sala Apolo, Barcelona Egyre több kísérlet indul annak érdekében, hogy valamilyen formában vissza lehessen terelni az életet egy biztonságos szórakozásokat sem nélkülöző mederbe. Nyilván ehhez jó megoldás lesz majd egy működő vakcina, de addig is elengedhetetlenek az olyan próbálkozások, mint a németek augusztusi kísérl

Élő adásban nyom visszatérő bulit a Pendulum Hír

Pendulum band 2020 Miután szeptember közepén két új dalt is kaptunk a Pendulumtól, a csapat amennyire a jelen helyzet engedi, tovább pörgeti maga körül a hangulatot, és egy teljes bulit nyom majd október 2-án pénteken a La Manche csatorna partjárót, amit világszerte élőben nézhetnek majd a rajongók a trió hivatalos