LESZ Feszt 2017 - Látogatórekord és jövő évi dátum! Cikk

A szervezők és az időjárás is egyaránt bővelkedett meglepetésekben a kisvárdai LESZ Feszten, amely újra látogató rekorddal zárta háromnapos programját.

Hirdetés

Hét színpadon, a legkülönbözőbb zenei irányzatokat felvonultatva, összesen 107 színpadi fellépő szórakoztatta a közönséget a Várkertben. A hangulatot performance előadások, graffitisek, trial kerékpáros és break tánc show, kötéltáncosok, cirkuszi artisták, tűzzsonglőrök, valamint gyönyörű fényfestések és animációk fokozták. Még menyasszony szöktetés helyszínévé is vált a fesztivál.

Az időjárás okozott néhány kellemetlen pillanatot a szervező csapatnak és a helyszínen éppen forgató TV stáboknak. Szombat délután egy órán keresztül le is kellett állítani néhány színpadon a programot, de szerencsére ez csak kisebb csúszást okozott a programban, amit kora estére sikerült mindenhol behozni – árulta el Dr. Török László Fesztiváligazgató. – Nagyon hálásak vagyunk a közönségnek és a remek előadóknak, hogy kitartottak mellettünk és a szeszélyes időjárás ellenére is ott voltak a fesztiválon, hiszen pénteken és szombaton így is teltházzal zárt a LESZ Feszt.

Az ország minden szegletéből érkeztek hozzánk fesztiválozók ezen a hétvégén. Sokan Budapestről és a Dunántúlról is a Balaton helyett felénk vették az irányt. A legfiatalabb fesztiválozó alig pár hónapos volt. Megtelt a kemping,  sőt az online kemping jegy vásárlást még a fesztivál kezdete előtt le kellett állítanunk, mert elfogytak a jegyek.

A nagyszínpad mellett tematikus színpadot kaptak a rock, az elektronikus tánczene, az eklektikus hangzásvilágot képviselő, valamint a feltörekvő és a környékbeli zenekarok.  A visszajelzések alapján a közönségnek nagyon tetszett az idei program. Hatalmas közönségsiker volt többek között a Wellhello, a Punnany Massif, a Tankcsapda, a Halott Pénz, Sterbinszky és Walston, valamint Yamina és Süly fellépése. Voltak persze idén is olyan dolgok amiket jövőre lehet majd jobban csinálni, de ezeket az észrevételeket már a fesztivál zárását követő naptól kezdve folyamatosan értékeljük ki és a tanulságokat levonva készülünk a következő LESZ Fesztre. Igen, már el is kezdtük a szervezést – emeli ki Dr. Török László. A Facebook rajongói csoportunkban elindult egy elégedettség felmérés és egy szavazás arról, hogy kit szeretne látni egy év múlva a közönség a színpadon.

Magasra tettük 2017-ben is a lécet, de továbbra is elkötelezettek vagyunk a minőségi zenei kínálatot felvonultató fesztivál szervezése mellett. Ebben megerősített minket a fesztivál zárásának egyik legfelemelőbb pillanata: A zárásként és útravalóként elhangzó Sterbinszky, Vasco és Bihal Roland által jegyzett fesztiválhimnusz közös eléneklését követően a több száz fős közönség nem mozdult, hanem rázendített az ikonikussá vált sorokra  - „Az éjjel nem érhet véget, varázsolj nekünk valami szépet…” , jelezve, hogy szívesen maradnának még. Szervezőként beleborzongtunk ebbe a pillanatba és nem kérdés számunkra, hogy ha egy mód van rá, akkor jövőre, 2018. július 5-7 között is varázsolni fogunk valami szépet – avat be terveibe a fesztiváligazgató.

 

Szöveg: LeszFeszt

Kapcsolódó

CAFe Budapest: újabb sikeres év, itt a 2019-es dátum! Cikk

Többek között a The King's Singers teltházas koncertjével, Gyöngyösi Levente művének világpremierjével és a Recirquel Újcirkusz Társulat lenyűgöző új előadásával zárult a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, a régió egyik legfontosabb összművészeti eseménysorozata. A fesztivál 17 napja a

Ilyen volt a PanyolaFeszt 2018 Cikk

Az idei PanyolaFeszt ismét hatalmas élményt adott az évről évre visszajáró vendégeknek, illetve a helyi érdeklődőknek. A XIII. alkalommal megtartott rendezvény közel 180 fellépője két színpadon több mint nyolcezer látogatót csalogatott a három nap alatt a településre. Az itt élő emberek szeretete,

Hatalmas szeretetben telt a 2018-as Babel Sound Fesztivál! Cikk

Az élmények intenzitásában volt mérhető a 2018-as Babel Sound Fesztivál sikere, ahol idén húsz ország zenészei osztották meg a zene örömét egymással és a közönséggel. A legtöbben a fellépők és a közönség tagjai közül is a „hihetetlen” jelzővel illették a fesztivált, utalva arra a szeretetteljes,

EFOTT 2018 - idén is meglett a látogatórekord! Cikk

Kellemes időjárással, nagyobb malőröktől és balesetektől mentesen, aktívan és kiemelkedő közösségi szellemben zajlott le a 43. EFOTT, amely minden eddiginél erősebb lineup-ot mutatott fel. A Velencei-tó parti rendezvényre kora szombaton lépett be a százezredik látogató, vasárnap estére pedig megdő