LESZ Feszt 2017 - Látogatórekord és jövő évi dátum! Cikk

A szervezők és az időjárás is egyaránt bővelkedett meglepetésekben a kisvárdai LESZ Feszten, amely újra látogató rekorddal zárta háromnapos programját.

Hirdetés

Hét színpadon, a legkülönbözőbb zenei irányzatokat felvonultatva, összesen 107 színpadi fellépő szórakoztatta a közönséget a Várkertben. A hangulatot performance előadások, graffitisek, trial kerékpáros és break tánc show, kötéltáncosok, cirkuszi artisták, tűzzsonglőrök, valamint gyönyörű fényfestések és animációk fokozták. Még menyasszony szöktetés helyszínévé is vált a fesztivál.

Az időjárás okozott néhány kellemetlen pillanatot a szervező csapatnak és a helyszínen éppen forgató TV stáboknak. Szombat délután egy órán keresztül le is kellett állítani néhány színpadon a programot, de szerencsére ez csak kisebb csúszást okozott a programban, amit kora estére sikerült mindenhol behozni – árulta el Dr. Török László Fesztiváligazgató. – Nagyon hálásak vagyunk a közönségnek és a remek előadóknak, hogy kitartottak mellettünk és a szeszélyes időjárás ellenére is ott voltak a fesztiválon, hiszen pénteken és szombaton így is teltházzal zárt a LESZ Feszt.

Az ország minden szegletéből érkeztek hozzánk fesztiválozók ezen a hétvégén. Sokan Budapestről és a Dunántúlról is a Balaton helyett felénk vették az irányt. A legfiatalabb fesztiválozó alig pár hónapos volt. Megtelt a kemping,  sőt az online kemping jegy vásárlást még a fesztivál kezdete előtt le kellett állítanunk, mert elfogytak a jegyek.

A nagyszínpad mellett tematikus színpadot kaptak a rock, az elektronikus tánczene, az eklektikus hangzásvilágot képviselő, valamint a feltörekvő és a környékbeli zenekarok.  A visszajelzések alapján a közönségnek nagyon tetszett az idei program. Hatalmas közönségsiker volt többek között a Wellhello, a Punnany Massif, a Tankcsapda, a Halott Pénz, Sterbinszky és Walston, valamint Yamina és Süly fellépése. Voltak persze idén is olyan dolgok amiket jövőre lehet majd jobban csinálni, de ezeket az észrevételeket már a fesztivál zárását követő naptól kezdve folyamatosan értékeljük ki és a tanulságokat levonva készülünk a következő LESZ Fesztre. Igen, már el is kezdtük a szervezést – emeli ki Dr. Török László. A Facebook rajongói csoportunkban elindult egy elégedettség felmérés és egy szavazás arról, hogy kit szeretne látni egy év múlva a közönség a színpadon.

Magasra tettük 2017-ben is a lécet, de továbbra is elkötelezettek vagyunk a minőségi zenei kínálatot felvonultató fesztivál szervezése mellett. Ebben megerősített minket a fesztivál zárásának egyik legfelemelőbb pillanata: A zárásként és útravalóként elhangzó Sterbinszky, Vasco és Bihal Roland által jegyzett fesztiválhimnusz közös eléneklését követően a több száz fős közönség nem mozdult, hanem rázendített az ikonikussá vált sorokra  - „Az éjjel nem érhet véget, varázsolj nekünk valami szépet…” , jelezve, hogy szívesen maradnának még. Szervezőként beleborzongtunk ebbe a pillanatba és nem kérdés számunkra, hogy ha egy mód van rá, akkor jövőre, 2018. július 5-7 között is varázsolni fogunk valami szépet – avat be terveibe a fesztiváligazgató.

 

Szöveg: LeszFeszt

Kapcsolódó

Kolorádó 2018 - béke, naprakész zenék és teltházas finálé! Cikk

Budapest legvadregényesebb fesztiválját, Kolorádót 2018-ra látványosan belakták azok, akik azonosulnak a kortárs zene és művészetek újszerű megközelítésével. Szerdától lehetett beköltözni a Budapest határában, a Sztrilich Pál Cserkészpark területén megrendezett fesztiválra, ami már a kapunyitást

Open Road Fest 2018 - Dübörgött a zenevonat pénteken! Cikk

„Embertelen jó, embernek való” – ismét bebizonyosodott, hogy az LGT slágereit mindenki ismeri, énekli, szereti. A fesztiválozók lelkes közönségnek bizonyultak, a bulihangulat pedig az amerikai Canned Heat koncertjére sem lankadt. A Zorall zúzott, a motoros kaszkadőrök ismét szembe szálltak a halál

Open Road Fest 2018 - Indul a hétvége! Cikk

V2-es motorok, Marshall ládák, dübörgő rock és égi áldás - mozgalmas napot zárt tegnap az Open Road Fest. A délelőtt folyamán sokan nyeregbe pattantak és vezetett túrán járták be a környéket, mások a Balaton partján pihenték ki az előző este fáradalmait. A legkisebbek is versenybe szálltak és láb

Teltházzal debütált az Örvényeshegy Piknik Cikk

Az Örvényeshegy Piknik nyitónapjára minden jegy elkelt, Al Di Meola erdőszéli koncertjét pokrócokon ülve, zalai borokat kóstolva élvezte a Zalacsányba érkező közönség. A legújabb összművészeti fesztivál három napja alatt közel háromezer-ötszáz látogató érkezett, a zalai dombok közötti csodaszép terü