LESZ Feszt 2017 - Látogatórekord és jövő évi dátum! Cikk

A szervezők és az időjárás is egyaránt bővelkedett meglepetésekben a kisvárdai LESZ Feszten, amely újra látogató rekorddal zárta háromnapos programját.

Hirdetés

Hét színpadon, a legkülönbözőbb zenei irányzatokat felvonultatva, összesen 107 színpadi fellépő szórakoztatta a közönséget a Várkertben. A hangulatot performance előadások, graffitisek, trial kerékpáros és break tánc show, kötéltáncosok, cirkuszi artisták, tűzzsonglőrök, valamint gyönyörű fényfestések és animációk fokozták. Még menyasszony szöktetés helyszínévé is vált a fesztivál.

Az időjárás okozott néhány kellemetlen pillanatot a szervező csapatnak és a helyszínen éppen forgató TV stáboknak. Szombat délután egy órán keresztül le is kellett állítani néhány színpadon a programot, de szerencsére ez csak kisebb csúszást okozott a programban, amit kora estére sikerült mindenhol behozni – árulta el Dr. Török László Fesztiváligazgató. – Nagyon hálásak vagyunk a közönségnek és a remek előadóknak, hogy kitartottak mellettünk és a szeszélyes időjárás ellenére is ott voltak a fesztiválon, hiszen pénteken és szombaton így is teltházzal zárt a LESZ Feszt.

Az ország minden szegletéből érkeztek hozzánk fesztiválozók ezen a hétvégén. Sokan Budapestről és a Dunántúlról is a Balaton helyett felénk vették az irányt. A legfiatalabb fesztiválozó alig pár hónapos volt. Megtelt a kemping,  sőt az online kemping jegy vásárlást még a fesztivál kezdete előtt le kellett állítanunk, mert elfogytak a jegyek.

A nagyszínpad mellett tematikus színpadot kaptak a rock, az elektronikus tánczene, az eklektikus hangzásvilágot képviselő, valamint a feltörekvő és a környékbeli zenekarok.  A visszajelzések alapján a közönségnek nagyon tetszett az idei program. Hatalmas közönségsiker volt többek között a Wellhello, a Punnany Massif, a Tankcsapda, a Halott Pénz, Sterbinszky és Walston, valamint Yamina és Süly fellépése. Voltak persze idén is olyan dolgok amiket jövőre lehet majd jobban csinálni, de ezeket az észrevételeket már a fesztivál zárását követő naptól kezdve folyamatosan értékeljük ki és a tanulságokat levonva készülünk a következő LESZ Fesztre. Igen, már el is kezdtük a szervezést – emeli ki Dr. Török László. A Facebook rajongói csoportunkban elindult egy elégedettség felmérés és egy szavazás arról, hogy kit szeretne látni egy év múlva a közönség a színpadon.

Magasra tettük 2017-ben is a lécet, de továbbra is elkötelezettek vagyunk a minőségi zenei kínálatot felvonultató fesztivál szervezése mellett. Ebben megerősített minket a fesztivál zárásának egyik legfelemelőbb pillanata: A zárásként és útravalóként elhangzó Sterbinszky, Vasco és Bihal Roland által jegyzett fesztiválhimnusz közös eléneklését követően a több száz fős közönség nem mozdult, hanem rázendített az ikonikussá vált sorokra  - „Az éjjel nem érhet véget, varázsolj nekünk valami szépet…” , jelezve, hogy szívesen maradnának még. Szervezőként beleborzongtunk ebbe a pillanatba és nem kérdés számunkra, hogy ha egy mód van rá, akkor jövőre, 2018. július 5-7 között is varázsolni fogunk valami szépet – avat be terveibe a fesztiváligazgató.

 

Szöveg: LeszFeszt

Kapcsolódó

snowattack2017_logo

Ezért gyere ki a hóra! - A Snowattack 2017-en jártunk Cikk

Emlékeztek még, amikor a tél a begubózásról szólt, nagyobb bulit, pláne fesztivált csak nyáron tudtunk elképzelni? Hát ennek már jó ideje vége, hiszen Európa-szerte sorjáznak a téli sífesztiválok, ráadásul egyik markáns képviselőjük, az ASUS Snowattack hazai szervezéssel vette be január 28. és febru

Music Hungary 2017 – csakazértis magyar könnyűzene Cikk

A külföldi turisták is jelentős létszámban rátaláltak a festői Bolyki völgyben rendezett Feszt!Eger fesztiválra, amivel végérvényesen beindult a 2017-es hazai fesztiválszezon. A nagy bulit a magyar zeneipar legjelentősebb találkozója, a Music Hungary konferencia vezette fel, ahol egy alapítói nyilat

Open Road Fest 2017 - Múltat idézett az Alphaville Cikk

Magyar zászlóval a kézben, Marion Gold bársonyos hangjával és Jakob Kirsch basszusával szárnyalt az Open Road Fest! Az Alphaville olyan koncertet nyomott, amitől a ’80-as évek tinédzserei is visszafiatalodtak. Döglégy Zoliék is keményen odapirítottak, alaposan feltüzelték az éjszakát. Az Alphavil

Nemzetközi hírűvé vált a Budapest A Cappella Fesztivál Cikk

Mély és magas, férfi és női, bársonyos és kemény, melankolikus és vidám hangok árasztották el a Várkert Bazár Öntőház udvarát ismét a Budapest A Cappella Fesztivál alkalmából. A fesztivál harmadik kiadásának ezúttal a szlovén Kreativo, a francia Corou de Berra, a cseh Yellow Sisters és a zimbabwei I