Nyárindítás impróval - Jön a harmadik Momentán Fesztivál! Cikk

Momentán Fesztivál 2023

Hirdetés

A Momentán Társulat harmadszor nyitja meg a nyarat saját improvizációs összművészeti minifesztiváljával, a Momentán Fesztivállal. Június 9-11 között három napon át az improvizáció találkozik a stand up, újságírás, pszichológia, bűvészet, jövőkutatás területeivel. A fesztivál egyik fénypontja az idén húszéves Momentán jubileiumi RögvEst előadása, ahol a legeslegelső 2003-as RögvEst játékmenetét játsszák újra.

A Momentán Fesztivál egy falat impró, egy korty kultúra és egy csipet nyár. Mindez Budapest szívében vár, a Momentán Társulat saját színházában, az Ó utcában. Napijegyeddel az egyes napokon többféle előadáson vehetsz részt az improvizációs minifesztiválon, ahol a főszerep az improvizációé, de mindig más arcát mutatja majd meg. És hogy milyen arcokra számíthatunk?


A jövőlátó

avagy Radar: A Chat GPT vajon tud improvizálni? – Rab Árpád jövőkutatóval

 • Pénteken Rab Árpád jövőkutatóval nyitjuk a Momentán Fesztivált. Beszélgetés imprójelenetekkel kombinálva a jövő lehetőségeiről, a mesterséges intelligenciáról – hagyományos, házi intelligenciánkra építve. Milyen világ vár ránk? Hogy képzeljük el? Mitől féljünk, miben reménykedjünk? Nézzünk rá a jövőre a jelenből, a pillanatból építkezve.
 • Időpont: június 9. péntek 16:30

 

A környezettudatos

avagy Fenntarthatatlanságaitok Litkai Gergellyel

 • Litkai Gergely, amellett, hogy a Dumaszínház produkciós vezetője és társulati tagja, a fenntarthatóság szószólója, szakértője. Ez inspirált minket egy közös előadásra, ahol a fenntarthatatlanságokról fogunk beszélni és főleg játszani: hogyan pazarolunk? Milyen tárgyaink vannak, amik fölöslegesek? Mit lehetne velük kezdeni, hogy mégis hasznosíthassuk? Random tárgyak, random jelenetek, stand up és impró.
 • Időpont: június 9. péntek 18:30

 

Az odafigyelő

avagy Dr. Almási Kitti: Ki vagy te? – Interaktív improvizációs beszélgetés Szabó Máté rendezővel

 • Almási Kitti pszichológus meghívására Szabó Máté érkezik a Momentán színpadára. Kitti elvárásokról, megfelelésről, önazonosságról kérdezi meghívott vendégét, a Miskolci Nemzeti Színház művészeti vezetőjét. Máté rendezésében jelenleg is fut többek között a Jézus Krisztus Szupersztár és a Figaro házassága. A beszélgetés során a Momentán Társulat improvizált jelenetekkel egészíti és teljesíti ki a felmerülő témákat, történeteket. És a közönség is felteheti kérdéseit.
 • Időpont: június 9. péntek 20:30

 

A játékőrült

avagy A kocka el van vetve

 • Négy imprós egy társasjáték bábuiként lép, játszik, teljesít feladatokat. Összemérik erejüket egyénileg és véletlenszerűen kisorsolt csapatokban. Mindebből persze semmi nincs megbeszélve. Ha ismeritek a Super Mario Partyt, ez pont olyan lesz. Csak Marioék helyett imprószínészek játszanak egymással. Hogy ki nyer, az a közönségen is múlik! Társasjáték, izgalom, improvizáció. A Momentán Társulat új előadásának előbemutatója.
 • Időpont: június 10. szombat 14:30

 

A fake news gyártó

avagy Improvizált (ál)híradó Erős Antóniával

 • Mi történne, ha a Momentán Társulat tagjai és a közönség közös világából születnének a hírek? Ezen az estén megtudhatod! Napi sport, aktuális trendek, kultúra, életmód. Hogy milyen hírek várnak, azt még mi sem sejtjük – de együtt megalkotjuk őket ezen a délutánon. Ha ott leszel, a részese leszel!
 • Időpont: június 10. szombat 16:30

 

A befolyásos

avagy Radar: Hogyan készül az influenszer? – Szabó András Csutival

 • Mi kell ahhoz, hogy valaki a közösségi média befolyásos szereplőjévé váljon? Ki “készíti” az influenszereket? Mi alapján történik a “kiválasztás”, milyen kritériumok szerint lesz valakinek egy vagy több szerződése cégekkel, illetve több százezer követője?
 • Meghívott vendégünkkel, Szabó András Csutival erről a témáról beszélgetünk és játszunk.
 • Időpont: június 10. szombat 18:30

 

A nosztalgikus

avagy 20. születésnapi Retro RögvEst anno 2003

 • Ha imádsz ünnepelni, és elkezdenél már most a Momentán születésnapjára hangolódni, itt a remek alkalom! A Momentán Fesztiválon felidézzük és mai szemmel újrajátsszuk a húsz évvel ezelőtti, 2003. november 11-i RögvEst játékait. Az alap Momentán-élmény, ezúttal az alapjátékokkal. Ez nemcsak a jelenetek, de a játékok szempontjából is egyszeri és megismételhetetlen lesz.
 • Időpont: június 10. szombat 20:30

 

A mágus

avagy Főhős: Hajnóczy Soma kétszeres bűvész világbajnok

 • A színházi improvizáció már önmagában olyan néha, mint a varázslat, de ezúttal a szó klasszikus értelmében is a színpadra költözik a mágia – néhány trükk erejéig. Valamint megtudhatjuk, hogy hogyan telik egy bűvész élete, miért, hogyan jut el valaki a világbajnokságra… A Főhőssel beszélgetünk, az életéről játszunk, és természetesen a közönség is felteheti kérdéseit.
 • Időpont: június 11. vasárnap 18:30

 

A fesztivál teljes ideje alatt az Impró épülete előtt egy rögtönzött oázist rendezünk be, ahol a programok között a szabadban ihatsz egy limonádét, fröccsöt vagy Cselest. A büfébe napijegy és a teraszra napijegy nélkül is szabad a bejárás.

Momentán Fesztivál 2023 infó, jegyek, egyebek >>>

 

Momentán Társulat

Kapcsolódó

Nemzetközi sztárzenekarok, világklasszis szólisták és megismételhetetlen együttműködések 2024-ben a Müpában Cikk

Béla Fleck - Müpa 2024 Bővül a Müpa 2023/24-es évadának programja: nemcsak Riccardo Muti és a Chicagói Szimfonikusok, Maria João Pires és Daniel Harding, Philippe Jaroussky, Francesco Corti és a Freiburgi Barokk Zenekar érkezik, de fellép a bluegrasslegenda Béla Fleck is, szimfonikus koncerttel készül az Aurevoir., sőt

Spanyol-magyar fesztivál búcsúztatja a szeptembert a Palotanegyedben Cikk

Luz Casal A spanyol zene és tánc, a gasztronómia, valamint különleges művészeti és a kulturális élmények kapnak főszerepet szeptember 30-án és október 1-jén a Palotanegyedben. Az esemény fő fellépője Luz Casal, világhírű spanyol énekesnő. A minifesztivállal, amely a Spanyol Nagykövetség és a Cervantes Intéz

Egész napos élménykavalkáddal vár a Múzeumkertben az ingyenes PONT Fesztivál Cikk

Bassekou Kouyate Október 14-én, szombaton a Ballet Camara különleges zenés felvonulásával indul a PONT Fesztivál egy napja, amit a Grammy-díjas Bassekou Kouyate koncertje, Jobarteh Kunda zenés meseelőadása, valamint zenés, táncos és kézműves workshopok tesznek teljessé. Nyugat-Afrika világát a Liszt Ünnep Nemzetkö

Formabontó cirkuszi előadások 2023 őszén Veszprémben Cikk

Formabontó cirkuszi előadások Veszprémben Ritkán látható, rendkívül izgalmas és látványos cirkuszi előadássorozat varázsolja el a nagyérdeműt Veszprém különböző terein a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program részeként az elkövetkező napokban. Az ingyenes programfolyam vasárnap, az Óváros téren indult, de a java még ezut