Szeláví! Fesztivál 2023: Budapest Bár, Aurevoir., Carson Coma akusztik, Felefánt, Felső Tízezer, ... Esemény

Szeláví! Fesztivál 2023

Hirdetés

Ebben az évben már harmadik alkalommal rendezik meg a Szeláví! Fesztivált, ami az élet apró örömeinek élvezetére invitál, nem messze Budapesttől. Az Egri vár másolatánál berendezkedő esemény idén június 2-4. között várja a városból kiruccanni vágyókat, a Pilisi Parkerdőben.

A gondtalan hétvégét ígérő fesztivál ez alkalommal is koncertekkel, irodalmi programokkal és beszélgetésekkel, valamint workshopokkal és zöld programokkal kecsegtet, s piknik hangulatot ébreszt mindenkiben, aki örömmel tesz egy rövid kis kirándulást az erdő mélyén megbújó gyöngyszemek kedvéért. Június elején olyan előadókat hallhatunk itt, mint például a Carson Coma Akusztik, a Felefánt, a Felső Tízezer, valamint a Subtones, a Freakin’ Disco és az Amoeba zenekarok. A fesztiválon szólókoncertet ad a Halott Pénz zenekar frontembereként jól ismert Járai Márk. Most debütáló új albumát mutatja be vadonatúj zenekarával O’SULLIVAN, emellett látható lesz Egyedi Péter MMAMT, valamint Kollár-Klemencz László Öregbanda című előadása is. A Szelávíra érkezik még Beck Boróka, azaz Boebeck is, továbbá a Jónás Vera Experiment és a Galaxisok, de ott lesz a Platon Karataev duó is. Az estéket OIEE, valamint DJ Clairvo teszik majd felejthetetlenné a parkerdőben. A szombati napon koncertet ad a Budapest Bár (többek között Németh Juci és a Hiperkarmából jól ismert Frenk közreműködésével). A Szeláví! Színpadon pénteken láthatjuk az Aurevoir. zenekart, akiktől egy meglepetésre is számíthatunk a fesztiválon, amiből hamarosan előzetes ízelítőt is kaphat a közönség.

A természet és művészet szeretetét hirdető esemény, ami nem messze Pilisborosjenő határában, a Nagy-Kevély és a Teve-szikla közvetlen közelségében húzódik meg ez alkalommal is bővelkedik majd zöld programokban. A Szeláví! szervezőcsapata idén korábbinál is nagyobb hangsúlyt fektetett arra, hogy a családias hangulatú pikniken kiemelt szerepet kapjanak a környezettudatosság és fenntarthatóság különböző témái. A Pilisi Parkerdő Zrt. szervezésében különböző fafajokkal ismerkedhetünk, ismeretterjesztő kvízen tehetjük próbára a tudásunkat (például az erdőtűz megelőzés és a parkerdők témájában), de lesz örökerdő terepasztal is az érdeklődők számára. Kipróbálhatunk itt fa hangszereket is, a kalandvágyók pedig slackline segítségével tehetik próbára ügyességi készségüket. Ez alkalommal is ott lesz a fesztiválon a Capsul Farm csapata, akik jóvoltából gyakorlati bemutatón ismerkedhetünk a kisléptékű ökológiai szemléletű élelmiszer termelés sajátosságaival, s megtudhatjuk, hogyan léphetünk előre fogyasztóból termelővé. Részt vesz a fesztiválon a Humusz Szövetség is, akik többek között nulla hulladék workshoppal és egyéb érdekességekkel is készülnek. Míg a Green Guide Budapest kitelepülésénél interaktív fenntarthatósági kvízzel és játékkal, zöld témájú beszélgetésekkel találkozhatunk. Részt vesz az eseményen a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület képviselete is, akik jóvoltából nem csak előadásokon vehetünk részt, de a környéken tett, vezetett séták segítségével az érdeklődők a gyakorlatban is többet tudhatnak meg a parkerdő (valamint általánosságban véve hazánk) élővilágáról. Emellett a résztvevők sorában találjuk a TASZ (Társaság a Szabadságjogokért), valamint a Greenpeace Magyarország szervezetét is. Idén először jelenik meg a Szelávín a Rock the Planet - Zenészek a bolygó védelemért csapata is, akik a természet lágy ölén készítenek erdei podcast adásokat a fesztivál hétvégéjén. A beszélgetések zenei és környezetvédelmi témákat járnak körbe, aktuális kérdésköröket feszegetnek. Emellett éjszakai csillagnéző túrára is jelentkezhetünk majd, ahol szakavatott túravezetővel járhatjuk be a fesztivált körülölelő erdőt.

Nem titkolt célja a fesztiválnak, hogy a környezettudatosság témái mellett Pilisborosjenő helyi értékeire is felhívja a figyelmet. Ott lesz a helyi üzlettel rendelkező Katica Virágbolt csapata, de lesz Gulipánia kerámia workshop, valamint kézműves foglalkozások Hellenbach Gabriellával, ahol többek között mezei virágokból készíthetünk magunknak virágkoszorúkat. Emellett Paksi Erzsi vezetésével ezen a hétvégén helytörténeti sétákon is részt vehetünk majd. A pilisborosjenői újságíró az Egri vár másolatánál kalauzolja körbe az érdeklődőket. A különféle túrák és kirándulások mellett, amiket a környéken tehetünk, nem csupán helytörténeti érdekességeket tudhatunk meg. A hétvége során borosjenői söröket és borokat, sajtokat és más (nem csak borosjenői) finomságokat is kóstolhatunk. Csak hogy néhányat említsünk, a Szelávín ott lesznek többek között a helyi bázissal rendelkező Hajnali Sörfőzők, borkóstolót tart Jani Papa Pincéje és különféle gasztro kóstolókon is részt vehetünk majd. Ínyencségekből sem lesz hát hiány a nyár eleji fesztiválon. A piknik hangulat garantált!

Szeláví! Fesztivál 2023 részletes program >>>

Szeláví! Fesztivál 2023 jegyek >>>

 

Szeláví! Fesztivál

 

Kapcsolat

Kapcsolódó

East Fest 2024 [dátum hamarosan] Esemény

Sajnos az előző nyarat kihagyta az East Fest, de 2024-ben már újra ott lesz a szezon legjelentősebb rendezvényeinek sorában! Ráadásul egy igen kiéhezett közönség várja majd a fesztivál visszatérését a mezőtúri strandfürdő fövenyére. A szervezők korábbi biztató szavai a visszatérés kapcsán: (..

[ELMARAD] Volt Fesztivál 2023 Esemény

„Sajnos, a bizonytalan gazdasági helyzetben jelenleg nincs lehetőségünk a VOLTot olyan színvonalon megszervezni, ahogy azt a közönség korábban megszokta” „A Telekom VOLT Fesztivál egy igazi „love brand”, a hazai fesztiválpiac jelentős rendezvénye, nekünk is szívügyünk, azonban már az idei sop

[ELMARAD] Hello Ugar 2022 Esemény

A megnövekedett költségek arra a döntésre kényszerítettek minket, hogy abba kell hagynunk az idei fesztivál megszervezését. Sajnos olyan mértékkel kerülne többe az idei fesztivál, amit már nem bírunk sem megfinanszírozni, sem kitermelni. Ne haragudjatok! Természetesen a bérletek árát mindenkine

[ELMARAD] Rockmaraton Fesztivál 2022 Esemény

Lassan két éve húzódik ez a járványhelyzet, ami alapjaiban forgatta fel az életünket. A 2019-es teltházat követően még eufórikus örömben terveztük a több évtizedes munkánkat megkoronázó 30. jubileumot - mindhiába. A bizonytalanság, a szakmaiatlan kormányzati döntések és ésszerűtlen szabályozás