Sziget 2019: ki lehet az első headliner? Cikk

Hirdetés

Minden eddiginél korábban, már szeptember 20-án megkapjuk a Sziget Fesztivál első jövő évi fő fellépőjét, ez pedig jó alkalom egy kis spekulációra! Annyi biztos, hogy 2018-as év tükrében, már tényleg merhetünk egy kicsit merészebben gondolkodni, úgyhogy ennek jegyében (is) fogant az alábbi tippsorunk:

Muse

Érkezik az új album, ráadásul a zenekar a fesztiválon is megfordult már, így ha lesz a Sziget idején Európa-turnéjuk, jó eséllyel befuthatnak a rendezvényre. Mondjuk annyit azért ehhez hozzátennénk, hogy bár mi nagyon szeretjük Matt Bellamy-t és csapatát, kicsit biztonsági játék lenne őket választani, legalábbis az első bejelentéshez mindenképp.   

Ed Sheeran

Idén a bécsi önálló duplakoncert miatt már jó pár ujj keresztbe fonódott a Sziget-befutó ügyében, de végül maradt a 8 állomásos stadionturné a kontinensen. Ebből kifolyólag nagyon lóg a levegőben, hogy ha 2019-ben lesz újabb kanyar Európában, fesztiválosra veszi a figurát a brit énekes. Az nem kérdés, hogy Ed Sheeran abszolút kompatibilis a Szigettel, viszont jelenleg az egyik legdrágább fellépő, akiért ráadásul óriási licitverseny megy minden évben. Hatalmas siker lenne megcsípni 2019-re.     

Metallica

Nem rossz ómen, hogy a Metallica szintén szeptemberre ígérte a 2019-es európai turné bejelentését, és bár sokan kétkednek már benne, hogy a Sziget metal zenét hozna a nagyszínpadra, azért ne gondoljuk, hogy egy Metallica kaliberű bandának ne lenne azonnal helye és masszív közönsége a fesztiválon.

Swedish House Mafia

Axwell, Steve Angello és Sebastian Ingrosso hármasa már garantált turnézó a 2019-es szezonban, ráadásul gyakorlatilag biztos, hogy ott lesznek a Tomorrowland-en is, onnan pedig már csak egy nagyobb nyújtózkodás a Sziget Fesztivál. Az sem elhanyagolható szempont, hogy valószínűleg méretben és lehetőségekben is a Sziget a legesélyesebb helyszín egy hazai SHM-bulihoz.    

Coldplay

Egyre több irányból érkeznek a hírek, hogy 2019 nyarán fesztiválkoncerteket tervez a Coldplay, a zenekar pedig már nagyon régóta ott van a Sziget bakancslistáján, ezért ha lesz rá lehetőség, a szervezők biztos, hogy nem akarnák kihagyni a csapat jelentette ziccert.

Foo Fighters

Szintén több helyről csordogálnak a pletykák, hogy Dave Grohlék már szinte biztos érkezők a brit Reading & Leeds rendezvénypárosra, ami pedig jó jel ahhoz, hogy már augusztus első felében is Európában legyen a Foo Fighters. Lehet 1997 után végre ismét láthatjuk a srácokat a Nagyszínpadon?  

Red Hot Chili Peppers

Még egy régi bakancslistás csapat, akik előtt bármikor nyitva a Sziget Fesztivál fő helyszíne. A turné mellett jó érv, hogy elvileg már egy új album is célba érhet a jövő nyárra, a kérdés persze főleg az, hogy a nyár végi, vagy a nyár eleji rendezvénydömpinget célozza-e meg a zenekar.

Rammstein

A Rammstein jövőre visszatér a turnézáshoz, ez már biztos. Azzal is igen jó eséllyel számolhatunk, hogy a nyár valamelyik időszakában a kontinensen lesznek. Az sem vitás, hogy a Sziget legalább olyan szívesen látná őket a nagyszínpadon, mint bármelyik másik nagyfesztivál. A kérdés innentől kezdve már csak annyi, hogy térben és időben megvalósulhat-e a német zeneipar legfontosabb exportcikkének és a térség legnagyobb fesztiváljának a frigye.

...és a többiek

Mivel még nem dúskálunk a bejelentésekben, igen sok komoly fellépő van az esélyes-kalapban. Akár Lady Gaga, vagy a Radiohead is felbukkanhat, Eminem is visszatérhet egy újabb Európa-körre. Ha nem is headliner státuszban, de jó ideije érne már egy Twenty One Pilots befutó is, de ki tudja, talán a 2019-ben várhatóan újra turnézó Slipknot sem elképzelhetetlen, sőt, ha esetleg Stromae ismét koncertezne jövőre, valószínűleg már ős is headlinerként térne vissza, nem is beszélve arról, ha a Tool végre újra átugorna Európába zenélgetni egy kicsit, vagy épp az újra aktív Smashing Pumpkins kerülne képbe a nyárra...

Egy biztos, 20-án délelőtt kiderült az első húzónév a Sziget 2019-re!

 

-fv-

Kapcsolódó

FESZT!Eger: Zene mértéktelenül, fröccs mértékkel Cikk

Hagyományosan a fesztiválévadot a Feszt!Eger nyitja, idén május 30-án. A három napon át tartó bulifolyam Magyarország legizgalmasabb fesztivál-helyszínén, a boráról és a látványos, löszfalba vájt pincéiről híres egri Bolyki-völgybe várja a fesztiválra szomjas látogatókat. Zene mértéktelenül, fröcc

Balaton Sound 2019: tippek a keddi bejelentéshez Cikk

A hazai fesztiválpaletta egyik első komolyabb 2019-es bejelentését kapjuk majd meg január 22-én a Balaton Sound csapatától. Ennek kapcsán, és mert időközben a merítés is jóval nagyobb lett, pedig ismét merengünk egyet a szóba jöhető neveken, aminek eredményét alább meg is lelitek! Mint mindig a l

Több mint 4 órás koncerttel emlékeztek a zenészek Chirs Cornell-re - íme a teljes felvétel! Cikk

Január 16-án este a Los Angeles-i Forumban egy monstre, négyórás esemény keretében idézték meg a zenésztársak és barátok az elképesztően tehetséges és zseniális hanggal megáldott énekes, Chris Cornell emlékét. A 2017-ben elhunyt zenész emlékestjén olyan zenekarok és fellépők tették tiszteletüket,

Barba Negra: már több mint 50 koncert az idei menün! Cikk

Rendkívül sikeres 12 hónapot tudhat maga mögött a Barba Negra Club, Budapest egyik legnagyobb zenés szórakozóhelye teltházas Kowalsky meg a Vega koncerttel búcsúztatta az elmúlt évet. Ami a folytatást illeti, a 2019-es év bőven tartogat meglepetéseket. Már most több mint ötven program szerepel a B