Sziget 2019: ki lehet az első headliner? Cikk

Hirdetés

Minden eddiginél korábban, már szeptember 20-án megkapjuk a Sziget Fesztivál első jövő évi fő fellépőjét, ez pedig jó alkalom egy kis spekulációra! Annyi biztos, hogy 2018-as év tükrében, már tényleg merhetünk egy kicsit merészebben gondolkodni, úgyhogy ennek jegyében (is) fogant az alábbi tippsorunk:

Muse

Érkezik az új album, ráadásul a zenekar a fesztiválon is megfordult már, így ha lesz a Sziget idején Európa-turnéjuk, jó eséllyel befuthatnak a rendezvényre. Mondjuk annyit azért ehhez hozzátennénk, hogy bár mi nagyon szeretjük Matt Bellamy-t és csapatát, kicsit biztonsági játék lenne őket választani, legalábbis az első bejelentéshez mindenképp.   

Ed Sheeran

Idén a bécsi önálló duplakoncert miatt már jó pár ujj keresztbe fonódott a Sziget-befutó ügyében, de végül maradt a 8 állomásos stadionturné a kontinensen. Ebből kifolyólag nagyon lóg a levegőben, hogy ha 2019-ben lesz újabb kanyar Európában, fesztiválosra veszi a figurát a brit énekes. Az nem kérdés, hogy Ed Sheeran abszolút kompatibilis a Szigettel, viszont jelenleg az egyik legdrágább fellépő, akiért ráadásul óriási licitverseny megy minden évben. Hatalmas siker lenne megcsípni 2019-re.     

Metallica

Nem rossz ómen, hogy a Metallica szintén szeptemberre ígérte a 2019-es európai turné bejelentését, és bár sokan kétkednek már benne, hogy a Sziget metal zenét hozna a nagyszínpadra, azért ne gondoljuk, hogy egy Metallica kaliberű bandának ne lenne azonnal helye és masszív közönsége a fesztiválon.

Swedish House Mafia

Axwell, Steve Angello és Sebastian Ingrosso hármasa már garantált turnézó a 2019-es szezonban, ráadásul gyakorlatilag biztos, hogy ott lesznek a Tomorrowland-en is, onnan pedig már csak egy nagyobb nyújtózkodás a Sziget Fesztivál. Az sem elhanyagolható szempont, hogy valószínűleg méretben és lehetőségekben is a Sziget a legesélyesebb helyszín egy hazai SHM-bulihoz.    

Coldplay

Egyre több irányból érkeznek a hírek, hogy 2019 nyarán fesztiválkoncerteket tervez a Coldplay, a zenekar pedig már nagyon régóta ott van a Sziget bakancslistáján, ezért ha lesz rá lehetőség, a szervezők biztos, hogy nem akarnák kihagyni a csapat jelentette ziccert.

Foo Fighters

Szintén több helyről csordogálnak a pletykák, hogy Dave Grohlék már szinte biztos érkezők a brit Reading & Leeds rendezvénypárosra, ami pedig jó jel ahhoz, hogy már augusztus első felében is Európában legyen a Foo Fighters. Lehet 1997 után végre ismét láthatjuk a srácokat a Nagyszínpadon?  

Red Hot Chili Peppers

Még egy régi bakancslistás csapat, akik előtt bármikor nyitva a Sziget Fesztivál fő helyszíne. A turné mellett jó érv, hogy elvileg már egy új album is célba érhet a jövő nyárra, a kérdés persze főleg az, hogy a nyár végi, vagy a nyár eleji rendezvénydömpinget célozza-e meg a zenekar.

Rammstein

A Rammstein jövőre visszatér a turnézáshoz, ez már biztos. Azzal is igen jó eséllyel számolhatunk, hogy a nyár valamelyik időszakában a kontinensen lesznek. Az sem vitás, hogy a Sziget legalább olyan szívesen látná őket a nagyszínpadon, mint bármelyik másik nagyfesztivál. A kérdés innentől kezdve már csak annyi, hogy térben és időben megvalósulhat-e a német zeneipar legfontosabb exportcikkének és a térség legnagyobb fesztiváljának a frigye.

...és a többiek

Mivel még nem dúskálunk a bejelentésekben, igen sok komoly fellépő van az esélyes-kalapban. Akár Lady Gaga, vagy a Radiohead is felbukkanhat, Eminem is visszatérhet egy újabb Európa-körre. Ha nem is headliner státuszban, de jó ideije érne már egy Twenty One Pilots befutó is, de ki tudja, talán a 2019-ben várhatóan újra turnézó Slipknot sem elképzelhetetlen, sőt, ha esetleg Stromae ismét koncertezne jövőre, valószínűleg már ős is headlinerként térne vissza, nem is beszélve arról, ha a Tool végre újra átugorna Európába zenélgetni egy kicsit, vagy épp az újra aktív Smashing Pumpkins kerülne képbe a nyárra...

Egy biztos, 20-án délelőtt kiderült az első húzónév a Sziget 2019-re!

 

-fv-

Kapcsolódó

Fesztiválok 2019: a hazai körkép Cikk

Idén ősszel és  decemberben elég szépen megdolgozták hírrel a hazai fesztiválok  a rajongókat, olyannyira, hogy már bőven időszerű egy összesítő arról, hogy hogyan is állnak 2018 végén a jövő nyár (és tavasz és kora ősz), már fix dátummal operáló, magyar nagyrendezvényei. Voilà!     Hyperspace 20

Firenze Rocks 2019: a Tool, a Smashing Pumpkins, a Dream Theater és a Skindred egy napon Cikk

Már az idei évben is eszméletlen fellépősorral támadta be a zenerajongókat a Firenze Rocks, amit a 2019-ben is töretlenül folytat majd. ennek mármost igen masszív indikátorai vannak, hiszen a  június közepi rendezvény fellépői sorában már jelen többek között a The Cure, Ed Sheeran, a Tool és a The

Mad Cool 2019: így áll most Európa egyik legízesebb fellépősora Cikk

Aligha lehet szuperlatívuszok nélkül beszélni a spanyol Mad Cool Festival-ról, ahol már évről-évre szinte valamennyi, az időszakban elérhető komoly fellépő helyet kap, ráadásul úgy, hogy melléjük a legizgalmasabb friss előadók is felsorakoznak! Ennek jegyében kezdte el a névsorolvasást ősszel a j

Balaton Sound 2019: tippek és sejtések a holnapi bejelentéshez Cikk

Holnap a ’szigetes’ fesztiválok fő triójának harmadik tagja, a Balaton Sound 2019 is leteszi első névsorát az asztalra, de még mielőtt december 8-án 11 órakor megkapnánk a friss lajstromot, szokás szerint merengünk egyet a szóbajöhető fellépőkön. A listában, most is az eddig már bejelentett , és