Teljes a 9. Kerekdomb Fesztivál programja Cikk

Kerekdomb Fesztivál 2024: Analog Balaton, Anna and The Barbies, Aurevoir., Magna Cum Laude, Punnany Massif, ...

Hirdetés

Kerekdomb Fesztivál szeptember 13. és 15. között összművészeti programokkal, különféle borkóstolókkal és dűlőtúrával várja a látogatókat ebben az évben is Tállyára, hogy együtt köszöntsék az őszt. A fellépők között szerepel az Analog Balaton, az Anna and The Barbies, az Aurevoir., a Carson Coma, a Magna Cum Laude és a Punnany Massif, önálló esttel érkezik Pokorny Lia és Szinetár Dóra, de fellép a Miskolci Szimfonikus Zenekar is.

A Kerekdomb Fesztivál minden évben színes programkavalkáddal csábítja a fesztiválozókat a Tokaji borvidék ékszerdobozába, Tállyára. A koncerteknek, irodalmi beszélgetéseknek és bemutatóknak, színházi előadásoknak, kreatív programoknak Tállya szőlőskertjei és pincészetei adnak otthont, de izgalmas túrák keretében a Tokaji borvidék mesés dűlői is felfedezhetők - és természetesen megkóstolhatók.

A fesztiválra tavaly 6500-an látogattak el és idén is érdemes lesz az őszt itt indítani. A Vincellér Színpadon játszik majd az Anna and The Barbies, az Aurevoir, a Carson Coma, a Magna Cum Laude és a Punnany Massif is, de vasárnap itt láthatjuk majd a Művészetek Völgye és az Art-Színtér közös előadását is, Goldoni darabját, a Mirandolinát. A Szűcs Pincészet kertjében olyan zenekarok lépnek majd fel, mint a szlovák Dis Is Markéta, a Cimbali Trio, A Flirt, Noira, a New Fossils, a Mörk, Beck Zoli és a Fejnélküli Lovas, de borvásár is lesz az udvarban és kézműves foglalkozásokkal is várják majd délelőttönként a gyerekeket. A Bagolyvár idén új helyszínként csatlakozik a fesztiválhoz. Itt hallhatjuk majd többek közt az egy5egy, Buzás Bence, Juhász Zoli, A Csajod és a Sellah Vie dalait, valamint Kollár-Klenecz László Vad című zenés irodalmi estjét is. A Palota Borházban ezúttal is a legfrissebb előadók szólnak majd az árnyas szőlőlugasok alatt: az Analog Balaton, Ajsa Luna, Labek&Chrobak, Lenkke_, Cserihanna, Szlimmy, Mehringer és Co Lee is itt lép fel, utóbbi dj settel érkezik. A Nyerges Udvarban Palágyi Ildikó, Géem, Bodor Áron (Esti Kornél), Gorg és Benzol és Saya Noé zenélnek, a Herself pedig akusztik koncerttel érkezik. A #Lindengarden – Gasztro Porta öreg hársai alatt többek közt Kemény Zsófi költő, író, slammer és rapper lesz a vendég, de táncra perdülhetünk a Rézeleje Kvarttet népzenei koncertjére is.

A Tokaj Art Wine Barka Galéria Hotel és Étterem többféle programmal is készül. Itt lesz a Művésztelep Galéria megnyitója, amely a Közép-Kelet Európai Művésztelep folytatásaként született Művésztelep alkotásait mutatja be már elismert és feltörekvő hazai, illetve külföldi alkotók műveiből. Ahogy már megszokhattuk, ez a helyszín lesz az otthona a meghitt, irodalmi előadásoknak és beszélgetéseknek is. Náray Erika és Nyáry Krisztián Borítékolható szerelem című zenés irodalmi estjével érkezik, Szirtes Edina Mókustól és Gryllus Dánieltől a Pál apostol – dalok Pál levelei szerint című előadást hallhatjuk majd, Vecsei H. Miklós Balla Gergellyel Mondjad, Atikám! című József-Attila estjével készül, Kollár-Klemencz Lászlótól pedig Juhász Annával és Háy Jánossal a Sanctum című zenés előadást hallhatjuk majd. Innen indulnak mindennap a Tállyát bemutató történelmi séták is.

A tállyai evangélikus templom ezúttal is komolyzenei koncertek otthona lesz: itt hallhatjuk a theFluetwins koncertjét, a Musicalek hangján című zenés verseket és klasszikus musicaleket megszólaltató előadást Enyingi Zsófia és Ondrik János előadásában, Rohmann Ditta és Szirtes Edina Mókus Duo VoCellino koncertjét, valamint itt lép fel a Miskolci Szimfonikus Zenekar is, ezúttal a Mozartissimóval.

A Közösségi Ház ezúttal is színházzá változik a fesztivál ideje alatt, ahol Pokorny Lia A majdnem tökéletes boldogság receptje című önálló estjét láthatjuk, Szinetár Dóra Egy életem című életrajzi stand up estjét, Cserne-Szabó András A pacal ideje című darabját, a Sanyi, Én és a gyerekek A kerek kő című előadással érkeznek, az Art-Színtér pedig Agnieszka Osiecka Ő meg Ő című darabját adja elő.

A Mailloth-kastély a legkisebbeket ringató foglalkozásokkal várja, míg a nagyobbacska gyerekeknek Bárth János Csirimojó gyerekdalai, a Majorka Színház Pártás királylány című mesedarabja, a Zenebatyu Élményprogram, valamint Varró Dániel és Molnár György zenés-irodalmi műsora szólnak majd. A kastély ad otthont ezúttal is a Malter Vándor Filmfesztivál versenyfilmjeinek pénteken, míg szombaton és vasárnap az NFI jóvoltából a Macskafogót, a Hyppolit, a lakájt és a Vukot nézhetjük meg itt.

Szintén a legkisebbeknek szól a Somszög Birtok kalandozó komédiuma, valamint az Alkotóház is, ahol a Hegyaljai Mesterek Népművészeti Egyesületétől tanulhatunk a különféle mesterségekről, mint az úrihímzés vagy a mézeskalács ütőfa faragás, de játszóház és különféle kreatív programok is várják a kicsiket és nagyokat.

Természetesen Tállyán mindent megfűszerez a bor, így megismerhetjük a fesztiválon a helyi pincészetek történetét, megnézhetjük, hol szüretelik a poharunkba kerülő borhoz a szőlőt, változatos dűlőtúrákon és különféle, tematikus borkóstolókon is részt vehetünk. A borútlevéllel idén 21 borászat borait és egy pálinkafőzde pálinkáját lehet majd megkóstolni. A Tájoló Tradíció és Innovatív Alapítvány például a tállyai zsidóság és borászat témával indít helytörténeti sétát, Winkler Nóra a Somszög Pincészetbe szervez kóstolót, ahol a borokon keresztül a képzőművészethez kapcsolódhatunk, a Szóló Udvarban a natúrborokat ismerhetjük meg jobban, a Rózsa Pincészetben pedig ezúttal is lesz jótékonysági borkóstoló, ahol a Rett-szindrómában élő kislányoknak gyűjt a Mosolybor – azaz a Tokaji Borvidékhez aktívan kötődő nők – közössége által.

Tállya környezete is festménybe illő, dűlőivel és sokat megélt, történelmi épületeivel, így aki edzőcipőbe bújva felfedezné a környéket is, annak szólnak az Aggteleki Nemzeti Park túrái, a Kerekdombi Kerekezés, de evezős túrák is indulnak a Bodrogra és idén újdonságként a tállyai Kopasz-hegyi kőbányát is meg lehet látogatni a Colas Északkő bányalátogatás során. Aki pedig csak úgy falja a kilométereket, ezúttal is benevezhet a vasárnapi futóversenyre, ahol 5, 10 és 15 km-es távokon lehet indulni, de lesz családi futás és Ludas Matyi gyerekfutam is.

A 9. Kerekdomb Fesztivál teljes programja már elérhető a www.kerekdombfeszt.hu oldalon.

Kerekdomb 2024 jegyelővétel >>>

 

Kerekdomb Feztivál

Kapcsolódó

Sziget 2024 Colosseum: látványos fénydekoráció és teljes fellépősor Cikk

Sziget 2024 Colosseum Az ókori amfiteátrumokat idéző díszletével az egyik leglátványosabb építmény, az alternatív elektronikus zene nemzetközi krémjét és hazai kedvenceit felvonultató programjával pedig egy kihagyhatatlan partiközpont a Szigeten a Yettel Colosseum. Idén a kívül-belül izgalmas dizájnelemek és a legkorsz

Fashion Show és VIP varázs a Balaton Soundon Cikk

Balaton Sound 2024 fashion show Lakatos Márk ismét divatshowkkal készül a Heineken Balaton Soundra, de idén, a kifutón felvonuló márkákkal egy nappal chilles, éjszaka vibráló divat közösségi téren, a Fashion Hub-ban is találkozhatunk, feldobva az outfitet akár egy VIP-es partizáshoz. Lakatos Márk évek óta visszatérő partyarc a

Akvárium10: Bonobo, DJ Premier, Paolo Nutini, Skream, Russ, Kakkmaddafakka, City Morgue és még sokan Cikk

Akvárium10: Bonobo, DJ Premier, Paolo Nutini, Skream, Russ, Kakkmaddafakka, City Morgue és még sokan 10 évvel ezelőtt, 2014-ben nyitotta meg kapuit a főváros egyik legnagyobb klubja, ami azóta számos koncert, rendezvény és party helyszínéül szolgált. Ma már a beváros megkerülhetetlen helyszíne, ahova jó érzés a nyári napsütésben kiülni egy koktélra, vagy hétvégén leugrani egy koncertre. A 10. éve

A művészet a Dunakanyarban nyaral - június 20-án startol a VéNégy Fesztivál Cikk

június 20-án startol a VéNégy Fesztivál Meseszép környezetben, gazdag összművészeti programmal hívja a kultúra szerelmeseit Nagymarosra a június 20. és 23. között megrendezésre kerülő VéNégy Fesztivál. A színházi és zenei produkciókon túl kreatív alkotói workshopok, sportprogramok, táncház, exkluzív vezetett gyárlátogatás, szépségműhely