Teljes a Budapest Showcase Hub 2021-es fellépősora! Cikk

itt a teljes BUUSH 2021 névsor

Hirdetés

Niklas Paschburg, Golan, Áron András & The Black Circle Orchestra, Fjordwalker, Ina West, GURT (O), Barabás Lőrinc és még egy sereg fellépő tölti meg ismét a belváros klubjait október 21-22-én. Itt a teljes névsor a jövő legizgalmasabb előadóit bemutató BUSH-ról.

A tavalyi rendhagyó év után végre lejöhetünk a Zoomról és újra klubról-klubra járva fedezhetjük fel új kedvenceinket: egészen pontosan 13 ország 40 előadója közül válogathatunk Budapest hét helyszínén. Posztszovjet „Stranger Things”, kortárs elektro-klasszikus, őrült lett funk, orosz ambient, szerb garázs punk, álmodozós crydance és kelet-európai pop is szerepel a menün. A koncertek a város jól bejáratott, valamint legújabb klubjaiban szólalnak majd meg: az A38 Hajón, a Gödör Undergroundban, a Toldi Klubban, a Központban, a Rézkígyóban, a frissen nyílt Turbinában, de a Rumbach zsinagóga is kinyitja kapuit egy estére a koncertlátogatók előtt.

A nyitóestén a frissen felújított zsinagógában Niklas Paschburg játszik majd. A neves német zeneszerző, zongorista zenéje a kortárs klasszikus, az ambient és a pop között lebeg, egyfajta ambient chill-out hangulatot megteremtve. Niklas Paschburg 2018 februárjában jelentette meg nagysikerű debütáló albumát Oceanic címmel. Az akkor még csak húszas évei elején járó művész már pályája kezdetén elnyerte a kritikusok és a közönség tetszését a zongorajáték és az elektronika kristálytiszta elegyítésével. A lemez megjelenését Paschburg intenzív nemzetközi turnézással, pihenőidőben a berlini stúdiójában való kísérletezéssel töltötte. Második albuma a !7K gondozásában tavaly jelent meg. A Svalbard egy hónapokig tartó norvégiai elvonulás eredménye, mely során napfény híján minden fókuszát a zeneszerzésre összpontosíthatta, egy igazán egyedi hangulatú albumot létrehozva. Különleges koncertjéhez jól illik majd ez a nem mindennapi helyszín.

Szintén az első este mozdulhat majd be a lábunk az ukrán elektro-pop csapat, a Gurt [O] zenéjére is, akik fülbemászó dallamokkal, izgalmas harmóniákkal, ugrálós ütemekkel, elbűvölő énekhanggal már meghódították az ukrán közönséget és slágerlistákat, most pedig itt az ideje, hogy bennünket is levegyenek a lábunkról. De többek között velünk lesz még a nyitónapon a szintén Ukrajnából érkező Disappeared Completely indie-pop dalaival, az amszterdami bázisú, fenntartható popban utazó lett Annna, izgalmas experimentális jazz muzsikájával a cseh Badfocus érkezik, míg az absztrakt popot a modern lengyel folkkal vegyítve Ina West prezentálja.

Szombaton visszatér a BUSH-on már bizonyított Golan, akik elektronikus zenéjükkel, kirobbanó energiáikkal játszották be magukat a nemzetközi színpadokra. A román csapat idén megjelent új lemezével érkezik. Szintén visszatérőként köszönthetjük az orosz Fjordwalkert is, aki az Urál mélyéről pulzáló synthwave, trip-hop zenéjével és az alákevert vizuálokkal hipnotizálja közönségét. Szlovákiából ugrik át hozzánk a Luvver crydance formáció, akik a legnagyobb környékbeli fesztiválokon és a Bastille előzenekaraként is játszott már. A csapat idén jelentette meg IT IS VVHAT IT IS c. debütalbumát. Milyen a balti funk? A Rigából érkező Very Cool People megmutatja: a banda minden egyes koncertjén forgószélként csap le a közönségre, akiket egy őrült, táncos buliban dobnak le. Rajtuk kívül a kelet-európai frontot erősíti még Dlina Volny (BY), Filiah (AT), Lucia (RO), Runforrest (PL), Sajzerbiterlemon (SRB), Stroon (SK), és VIAH (CZ) is.

Az idei BUSH-on hazai előadókból sem lesz hiány. Különleges koncertet ad az első estén az A38-on Áron András & Black Circle Orchestra, O’Sullivannel egyetemben, míg Barabás Lőrinc a zsinagógában lép fel. Hazai terepen, nemzetközi közönség előtt mutathatja meg magát még az Amoeba, Boggie, Hinterstate, a Hét Hat Club, a Jazzbois, a Marlboro Man, a Mayberian Sanskülotts, a Mordái, Obroni, Perrin, a Shell Beach, Subotage, Superflake, a The Anahit, a Törzs és a Wopo Wopo is.

A Fészekben összegyűlnek a régió zeneipari szakemberei is, akik végre ismét élőben vitathatják meg a legfontosabb iparági változásokat és azt, hogy merre tart a jövő. A kétnapos konferencia vendége lesz többek közt Jack Beamount-Nesbitt, a brit International Music Managers Forum igazgatója, Neeta Ragoowansi, az amerikai menedzserszövetség elnöke és Patrick Ross, a MusicAlly vezetője is, akik a kelet-európai menedzserek új szerepköreiről beszélgetnek. Booking workshopot tart Bóna Márk, a Sziget programszervezője és technikai vezetője, szó lesz a digitális éra új vizuális megközelítéseiről is, valamint a BUSH-ra költözik a Magyar Turisztikai Program Alapítvány Rendezvény MeetUp-ja, ahol a hazánkban szervezett nagy nemzetközi eseményeket veszik górcső alá három, különféle területről érkező szakemberrel. A zeneipari exportról szóló panelben velünk lesz Benjamin Demelester, a Francia Exportiroda vezetője, Náray Márton, a Soundczech, cseh exportiroda vezetője, hazai frontról pedig Nagyova Lúcia, aki a HOTS-ot képviseli.

Online jelentkezik majd be a konferenciára a legnagyobb független kiadó, a Ninja Tunes társvezetője, Peter Quicke, aki az idén 30 éves kiadó útjáról és sikereiről mesél majd. A Warner Music Group innovációs vezetőjével, Scott Cohennel a zeneipar digitalizációjáról, annak felgyorsulásáról, illetve a legújabb trendekről beszélgetünk majd.

A két nap alatt szó lesz még olyan, jövőbe mutató technológiai megoldásokról is, mint az NFT, melynek körbejárjuk működését és azt, hogy milyen lehetőségeket rejt a zeneipar számára. A synch workshopon pedig a résztvevők egy Los Angeles-i szakértőtől tanulhatják meg, hogyan tudják feltölteni zenéjüket egy olyan platformra, amelyen jelentős synch bevételre tehetnek szert.

A BUSH két kedvelt szekciója is visszatér: a Granturismón külföldi bookerekkel, fesztiválszervezőkkel „gyors randizhatunk”, akik ezúttal házhoz jönnek, míg a Listening Session keretében a kiválasztott előadók komoly szakmai visszajelzéseket kaphatnak zenéjükre.

BUSH 2021 részletes program >>> 

BUSH 2021 jegyek >>>

 

Budapest Showcase Hub

Kapcsolódó

Jégre megy a La Boum - szombaton téli kiadás a Műjégpálya dísztermében Cikk

La Boum 2021 - Műjég A második nyári kiadás után a 2021-es téli időszakban is leteszi a maga őszinte névjegyét a La Boum, és egy komplett minifesztivált hoz majd össze december 4-én! A rendhagyó helyszín peremfeltételből természetesen nem enged a csapat, és ezúttal a Városligeti Műjégpálya dísztermébe kerekedik majd k

"A zeneipar a járvány legnehezebb időszakában is betöltötte hivatását" - ilyen volt a IX. Music Hungary Konferencia Cikk

Ilyen volt a IX. Music Hungary Konferencia & Showcase Idén másodszor rendezték meg Veszprémben a IX. Music Hungary Konferenciát, ami ezúttal egy showcase-koncert programmal is kiegészült. A Konferenciát Weyer Balázs, a Szövetség elnöke, Porga Gyula, Veszprém polgármestere és Mészáros Zoltán, a Veszprém-Balaton 2023 programfejlesztési főtanácsadója ny

Itt a '30'! - Megjelent Adele vadonatúj albuma Cikk

Adele '30' Megjelent Adele ”30” című új albuma! A sokak által várt lemez megjelenését az ”Easy On Me” című dala előzte meg, amely kiadásakor szinte azonnal elfoglalta az első helyet a Billboard Hot 100 listáján, és azóta is tartja azt. A dal továbbá streaming és rádiós rekordokat is döntött. Adele emellett h

A legtöbb rendezvény a munkaerőhiány miatt marad el Cikk

MTPA Rendezvény MeetUp Az élő rendezvények voltak a legelsők, amelyeket lenullázott a járvány. Egyik napról a másikra állították le a rendezvényeket, ezzel együtt egy csapásra szűnt meg több ezer, ezek lebonyolításán dolgozó szakember munkája is. A hónapokig elhúzódó bizonytalanság és a segítség elmaradása miatt pedig s