Teljes a Rendezvény ReStart 2022 konferencia programja Cikk

Rendezvény ReStart 2022

Hirdetés

Fenntartható rendezvényszervezés, globális formátumú események, a nemzetközi koncertek visszatérése és a júniusi vizes világbajnokság szervezése is téma lesz a Magyar Turisztikai Program Alapítvány szezonnyitó konferenciáján. Az esemény fókuszában idén a rendezvényiparban jelenlévő munkaerőhiány és annak lehetséges megoldásai állnak, így a konferencián bemutatkoznak a releváns hazai felsőoktatási intézmények és felnőttoktatási képzőhelyek, de szó lesz az elmúlt év iparági változásairól és szakpolitikai intézkedéseiről is május 31-én, a Bálnában.

A Rendezvény ReStart a Magyar Turisztikai Program Alapítvány szezonnyitó szakmai eseménye, amelynek célja, hogy összehívja a rendezvényipar szereplőit, bemutassa az elmúlt év változásait, közösen megoldást keressen az iparágban felmerülő problémákra, hogy létrejöjjön egy, a rendezvények és a rendezvényszakma fejlődését támogató, a közös érdekeket értő és segítő ökoszisztéma.

A konferencia középpontjában idén a rendezvényiparban jelenlévő munkaerőhiány és az arra való megoldáskeresés áll. A rendezvényipar egyik legnagyobb vesztesége, hogy a koronavírus-járvány következményeként a hang-, fény-, és színpadtechnikusok tömegével hagyták el a szektort, hiszen a járványügyi intézkedések hatására kénytelenek voltak új megélhetést keresni. A trend a korlátozások felengedése óta ugyan valamelyest csökkent, de a technikai területen a szakemberhiány nem szűnt meg: érzékelhetően kevesebb technikus maradt, illetve tért vissza a szakmába. A hiányt új szakemberek képzésével lehetne enyhíteni, de a képzőhelyek így óriási feladattal állnak szemben, ami azonban legalább ekkora lehetőséget is jelent. A technikusképzés magyarországi helyzetéről és a nemzetközi piac alakulásáról a Szent György Hang- és Filmművészeti Technikum vezetőjével és alumnuszával beszélgetünk. Szintén a konferencián mutatják majd be a Hétfa Kutatóintézet és Elemző Központ az MTPA felkérésére készített oktatási-képzési kutatás előzetes eredményeit is. Az előadás során az iparági szereplők – a potenciális munkáltatók – információt szerezhetnek arról, hogy itthon milyen képzéstípusok léteznek és ezek milyen képzést nyújtanak. A konferencián egy „speed meeting” keretében lehetőség nyílik arra is, hogy megvitassák a szakemberképzés keresleti és kínálati oldalát az iparági szereplők és a felsőoktatási, valamint felnőttképzési intézmények szakfelelősei és képzésvezetői.

Az elmúlt évre reflektálva, esettanulmányokon és bemutatókon keresztül megnézzük, milyen tanulságok vonhatók le a közelmúlt nagy rendezvényeiből, mint például a 2022-es férfi kézilabda Euróba-bajnokság, az MTVA EMA, a Bocus D’Or vagy éppen a járványügyi korlátozások folyamatos változásaihoz igazodó MaReSz Event Touch.

Szó lesz még a nemzetközi koncertek visszatéréséről és arról is, hogyan lehet fél év alatt megszervezni a vizes világbajnokságot. Az esettanulmányok mellett a résztvevők tréningeken és workshopokon merülhetnek el egy-egy speciális témában, mint például a fenntartható rendezvények szervezésében, a digitális kommunikáció kihívásaiban, a zenés rendezvények jogosításában vagy a tárgyalástechnikában. A látogatók megismerkedhetnek az új beléptetési és ticketing rendszerekkel, valamint a magyar turizmuságazat stratégiájának egyik legfontosabb pillérével, az adatvezérelt ágazatirányítással, ezen belül is a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ, vagyis az NTAK rendszerével.

A konferencia egyik erőssége, hogy a teljes rendezvényszakmát megszólítja. Ugyanúgy vár vendégeket és hoz előadásokat az üzletirendezvények világából, mint a kulturális és sporteseményekéből, ezzel is elősegítve az iparági párbeszédet, az információáramlást és az egymástól tanulást. A Rendezvény ReStarton megismerhetjük az iparági érdekképviseleti szervezetek aktuális céljait, és megnézzük azt is, milyen mindenkit érintő szakpolitikai intézkedések léptek életbe az elmúlt évben.

A Rendezvény ReStart 2022 teljes programja a a rendezvény hivatalos oldalán érhető el. A konferencia látogatása ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

Rendezvény ReStart

Kapcsolódó

Egy hónap múlva indul a ZamJam! - 10 ok, amiért ott kell lenned Cikk

ZamJam 2022 A MOL Nagyon Balaton keretében július 28-án indul és Zamárdi több helyszínén három napon át tart a debütáló ZamJam, a fesztivál, amely más, mint amit megszoktunk. Összegyűjtöttünk tíz okot, amiért szerintünk érdemes útra kelni a Balaton fesztiválfővárosába!   1. Prémium helyszín, prémium progr

A Nagy Kék Szív is állandó vendége lesz a hazai fesztiváloknak Cikk

Együtt az Autistákért Alapítvány Idén is népszerű installációjával, a Nagy Kék Szívvel vesz részt a hazai fesztiválszezon legnagyobb eseményein az Együtt az Autistákért Alapítvány. A sokak által kedvelt látványosságot nemcsak azért érdemes felkeresni két koncert között, mert remekül mutat a fotókon, hanem mert az itt készült szel

A Kowalsky meg a Vega és Ákos is a Plázsra látogat a hétvégén Cikk

Kowalsky meg a Vega és Ákos koncert is lesz ezen a hétvégén a Plázson A Plázson már hétköznapokon is zajlik az élet. Csütörtöktől indul a nyár legújabb bulisorozata a Szerelem csütörtök DR BRS-sel a Plázs Music teraszán. Pénteken a Kowalsky meg a Vega koncertjét háromféle party követi, ahogy szombaton Ákos gigakoncertje után is több helyszínen zajlik majd a Lights

Napjaink egyik legjobb jazzénekese július 5-én a Müpában Cikk

SuperBlue: Kurt Elling feat. Charlie Hunter Kurt Elling lenyűgöző, makulátlan karrierje egykor füstös klubokban indult, mára pedig a bársonyos hangú és utánozhatatlan eleganciájú énekes a legelismertebb koncertszínpadok visszatérő sztárja. Az eltelt évtizedekben azonban mindvégig megőrizte hivatása szeretetét, maximalizmusát és a megújulásr