VIDOR Fesztivál 2020 Esemény

Vidor Fesztivál 2020

Hirdetés

19. évébe lép 2020-ban a nyíregyházi VIDOR Fesztivál, és a nehéz tavasz után és a megtépázott szezon végén, augusztus 21. és augusztus 29. között ismét belakja Nyíregyháza utcáit a már nagyn vágyott vidámság, és indul a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje, azaz a VIDOR Fesztivál!

A programsorozat égisze alatt a térséget átjárja a karneváli hangulat: a színházban az év legjobb komédiái várják az érdeklődőket, míg a város több pontján hazai és nemzetközi sztárok szabadtéri koncertjei, bábelőadások, élőszobrok, mutatványosok, karikaturisták, artisták szórakoztatják az eseményre látogatókat. Az idei évhez is jár külön szervezői köszöntő:

(...) Nehéz periódusok, válságok idején kiemelt szerepet kap a nevetés, a vidámság, a jókedv. Létfontosságú, hogy épp ilyenkor ne veszítsük el derűlátásunkat, az egymás és az élet iránti kíváncsiságot, együttlét és társaság iránti igényünket. Márpedig egy jóízűt nevetni, a humor mindent feloldó erejét, jótékony hatásait igazán csak együtt, kisebb vagy nagyobb közösségben lehet élvezni.

Most, hogy az élet lassan visszanyeri természetes jogait és megnyilvánulási formáit, még fontosabbá válnak a közösen megtapasztalt élmények, újra felfedezett társas szórakozások, a rég vágyott találkozások, a gondtalanság órái. A VIDOR Fesztivál mindennek kiváló terepe lehet, hiszen amúgy is az önfeledtséget, az örömöt ünnepli; a karneválhoz hasonlóan olyan időszak, amikor, kiszakadva a hétköznapok gondjai és fájdalmai közül egy időre elfeledkezhetünk az élet nehézségeiről, a dolgok jókedvű és szerethető oldalára koncentrálhatunk. Ennek megvalósításán dolgozunk most is, azon igyekszünk, hogy idén is méltó módon rendezhessük meg ezt a városunk életében kiemelten fontos, és országosan is népszerű, megbecsült, sokak által várt eseményt.

Ezúttal is színes, színvonalas, a humor igen gazdag skáláját jelentő színházi versenyprogramot kínálunk önöknek, a klasszikus vígjátékoktól az izgalmas, kísérletező kedvű kamaradarabokig, és ha a bevezetőben említett bizonytalanság övezi is még a fesztivál ütőerét jelentő főtér szabadtéri programjainak szervezését, reméljük, hogy a rendezvény idejére már korlátozások nélkül adhatjuk át magunkat a jókedvnek és a közös élményeknek.

Rajtunk nem fog múlni, arra készülünk, és azon munkálkodunk, hogy minden fesztiválhelyszínen a lehető legváltozatosabb és legigényesebb programokat nyújthassuk át önöknek, és az idei évet ne csak a járványhelyzet tegye emlékezetessé. Mert kell egy hét jókedvű, kötetlen együttlét… Mert az élethez bizalom és optimizmus is szükségeltetik, és mert egy szívből fakadó, mindannyiunk közös kincsévé lett hagyomány kötelez. (...)

Vidor Fesztivál 2020 program >>

 

Vidor Fesztivál

Kapcsolat

Kapcsolódó

UH Fest 2021 (dátum hamarosan) Esemény

Az UH Fest eddig sem arról volt híres, hogy bármiféle vélt vagy valós műfaji korlát akadályt jelentene neki, és ez 2021-ben sem lesz másképp! A rendezvény ezúttal is megmutatja, hogy akad hely az underground sűrűjében halászó, konvencionális zenéken és a beszűkült gondolkozáson bátran túllépő fesz

Alpárfeszt 2021 (dátum hamarosan) Esemény

Tudod van az a baromi jó kis baráti fesztivál ott Tiszaalpáron, az az Alpárfeszt? Na, szóval a rendezvény 2021-ben is összetoboroz egy rakás underground bandát, baromi jó hangulatot, és az egészet ráadásul a lehető legkörnyezetbarátabb módon, ami miatt meg pláne nagyon bírni fogod!  Az elkerülhet

Double Rise Fesztivál 2021 (dátum hamarosan) Esemény

Egy év teljesen érthető késéssel, de megérkezett első jubileumához a torockói Double Rise Fesztivál, ugyanis 2021-ban az ötödik kiadását ünnepli majd a kontinens egyik legszebb helyszínét belakó rendezvény! A fesztivál a megszokott július eleji időpontban nyújtózik majd el a rendezvénynaptárunkba

RockFeszt 2021 (dátum hamarosan) Esemény

Végül 2021-ben érkezik a mérföldkövéhez a dunaszerdaihelyi Rockfeszt, ugyanis az elsősorban magyar rocknak dedikált szlovák fesztivál 15. életévét tölti majd be az új évtized első évében! A rendezvény a már megszokott nyárvégi időpontban, azaz augusztus közepén tölti majd meg rockzenével a sikabo